Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тасос

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Miss.Sweet, 21 февруари 2012.

1. m.t12

m.t12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2021
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    115
    Da dosta e po plitok vlezot jas bev lani vo skala potamia blisku do plaza do golden beach za limenaria i potos za plazi ne znam no skala potamia e super

2. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.461
    Допаѓања:
    22.957
    Беше преку агенција ? Може ли препорака за вилата да ми дадеш, каде беше сместена?

3. Seli20

Seli20 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    457
    Zdravo, ke odam vo Juli na Tasos, smesteni sme vo Skala Potamia na Golden beach. Mi treba pomos okolu prevoz - kako bi mozele da odime denski na drugite plazi Marbel, Paradise, La Scala, Psili Amos i do Giola, a navecer sakame da shetame vo Potos, Limenas, Limenarija. Mladi sme ne vozime kola, edinstveno ako ima avtobus a za skuter ne znam dali e bash bezbedno bidejki ne sme vozele do sega a sto citav patot nakaj Marbel beach e zemjen.

4. Lollipop_123

Lollipop_123 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.742
    https://ethassos.ro/local/thsassos-bus-schedules/ еве возен ред за автобусите низ островот, колку што истражив има тура со брод до мермерната плажа од лименас до самата плажа, тргнува во 10:30 од лименас и се враќа 18:00, 10 евра било

На Seli20 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Brinetka

Brinetka Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2018
    Пораки:
    620
    Допаѓања:
    8.060
    Дечки информации со цена за траект и тројца патници со кола до Тасос дали знаете да ми кажете за оваа година

6. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.546
    Допаѓања:
    39.520
    Има два траекти, едниот од Керамоти до Лименас, кој е поефтин, и вториот од Кавала до Скала Принос.

За од Керамоти до Лименас, кола до 4.25м должина е 20€ (25€ ако е подолга од тоа), за лица над 10 години 5€, од 5 до 10 години 3€, односно бесплатно за деца под 5 години. Значи за возило и три возрасни 35€/ правец.

Од Кавала до Скала Принос, за кола е исто, за лица над 10 години 6.5€, од 5 до 10 години 4€, односно исто бесплатно за деца под 5 години. Значи за возило и три возрасни 39.5€/ правец.

На Brinetka и doll.a им се допаѓа ова.
  7. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    171
    Како се движат цените по маркети и ресторани, нешто по конкретно за на Лименас да ми кажете како што е , прв пат ќе одам па секоја информација ми е добродојдена.

8. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    4.020
    Јас годинава бев на Тасос во Лименас.
    Ќе почнам се од почеток чисто како информација ако му треба на некој.
    Траект фативме од Керамоти 20 евра за колата и 5 евра од човек. За децата не плативме. Пола саат е возењето.
    Гиро во Лименас 5 евра, слаоделед по 3 евра топка ,седвме во ресторани плаќавме по 70 евра ( каламари,вино,помфрит салата порција свинско ова нарачуваме).
    Има Лидл и од таму исто пазаравеме.
    Лименас е супер за локација зошто е живо местото има таверна ресторани и за деца места каде што можат да играат.
    Плажи :
    Ние бевме на следниве :
    Голден бич предобра плажа обавезно да ја постите ситен песок и плитко е.
    Можете да седите и во бар а има место и за постилање на чадор.
    Парадајс бич - исто како Голден бич.
    Тарсанис бич - Во близина на Лименас супер плажа ама со бар. 10 евра од човек со конзумација. Во прв ред 20 евра од човек со консумација.
    Платана бич - На 15 минути од Лименас. Супер плажа и 5 евра од конзумација од човек . Исто плитко погодно за со деца.
    Ла скала - Убав бар убава плажа ама за да нарачаш чекаш по пола саат и уште толку да ти донесат.
    20 евра од човек со конзумација а има и приватни делови кои чинат 200 евра конзумација.
    Псили Амос - исто убава плажа со нарачаување на било што имате гратис лежалки.
    На мермерната плажа не отидовме зошто се плаќа 50 евра за двајца и имате само две пијачки по една од човек. И кола ќе искршите до таму па затоа се одлучивме да не одиме.

На lolipoppp му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    171
    ти балгодарам на информациите, читав стари постови некаде имало многу оси дали сеуште е така? затоа што во Лефкада кога бев е така не информирама отидов комарци не изедоа, а инаку Лефкада преубава

10. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    4.020
    И во Лефкада сум била . Ама не начекав оси таму можеби малце .
    Тука да има Ама не многу и комарци исто.
    Купив аутан не ме каснеле ниту еднаш.

11. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    171
    Испуштив да кажамЛефкада комарци имаше многу, а за Тасос читав пак оси. Фала ти на инфрмациите :)

На doll.a му/ѝ се допаѓа ова.