Da dosta e po plitok vlezot jas bev lani vo skala potamia blisku do plaza do golden beach za limenaria i potos za plazi ne znam no skala potamia e super
Zdravo, ke odam vo Juli na Tasos, smesteni sme vo Skala Potamia na Golden beach. Mi treba pomos okolu prevoz - kako bi mozele da odime denski na drugite plazi Marbel, Paradise, La Scala, Psili Amos i do Giola, a navecer sakame da shetame vo Potos, Limenas, Limenarija. Mladi sme ne vozime kola, edinstveno ako ima avtobus a za skuter ne znam dali e bash bezbedno bidejki ne sme vozele do sega a sto citav patot nakaj Marbel beach e zemjen.
https://ethassos.ro/local/thsassos-bus-schedules/ еве возен ред за автобусите низ островот, колку што истражив има тура со брод до мермерната плажа од лименас до самата плажа, тргнува во 10:30 од лименас и се враќа 18:00, 10 евра било
Дечки информации со цена за траект и тројца патници со кола до Тасос дали знаете да ми кажете за оваа година
Има два траекти, едниот од Керамоти до Лименас, кој е поефтин, и вториот од Кавала до Скала Принос. За од Керамоти до Лименас, кола до 4.25м должина е 20€ (25€ ако е подолга од тоа), за лица над 10 години 5€, од 5 до 10 години 3€, односно бесплатно за деца под 5 години. Значи за возило и три возрасни 35€/ правец. Од Кавала до Скала Принос, за кола е исто, за лица над 10 години 6.5€, од 5 до 10 години 4€, односно исто бесплатно за деца под 5 години. Значи за возило и три возрасни 39.5€/ правец.
Како се движат цените по маркети и ресторани, нешто по конкретно за на Лименас да ми кажете како што е , прв пат ќе одам па секоја информација ми е добродојдена.
Јас годинава бев на Тасос во Лименас. Ќе почнам се од почеток чисто како информација ако му треба на некој. Траект фативме од Керамоти 20 евра за колата и 5 евра од човек. За децата не плативме. Пола саат е возењето. Гиро во Лименас 5 евра, слаоделед по 3 евра топка ,седвме во ресторани плаќавме по 70 евра ( каламари,вино,помфрит салата порција свинско ова нарачуваме). Има Лидл и од таму исто пазаравеме. Лименас е супер за локација зошто е живо местото има таверна ресторани и за деца места каде што можат да играат. Плажи : Ние бевме на следниве : Голден бич предобра плажа обавезно да ја постите ситен песок и плитко е. Можете да седите и во бар а има место и за постилање на чадор. Парадајс бич - исто како Голден бич. Тарсанис бич - Во близина на Лименас супер плажа ама со бар. 10 евра од човек со конзумација. Во прв ред 20 евра од човек со консумација. Платана бич - На 15 минути од Лименас. Супер плажа и 5 евра од конзумација од човек . Исто плитко погодно за со деца. Ла скала - Убав бар убава плажа ама за да нарачаш чекаш по пола саат и уште толку да ти донесат. 20 евра од човек со конзумација а има и приватни делови кои чинат 200 евра конзумација. Псили Амос - исто убава плажа со нарачаување на било што имате гратис лежалки. На мермерната плажа не отидовме зошто се плаќа 50 евра за двајца и имате само две пијачки по една од човек. И кола ќе искршите до таму па затоа се одлучивме да не одиме.
ти балгодарам на информациите, читав стари постови некаде имало многу оси дали сеуште е така? затоа што во Лефкада кога бев е така не информирама отидов комарци не изедоа, а инаку Лефкада преубава
И во Лефкада сум била . Ама не начекав оси таму можеби малце . Тука да има Ама не многу и комарци исто. Купив аутан не ме каснеле ниту еднаш.