Татко и синови (Канал 5)

Discussion in 'Серии и емисии' started by Majuv4ence13, Mar 24, 2013.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Да ама мене ми требаат само овие првите до вчерашната .

tessie likes this.
  2. tessie

tessie Форумски идол

Те сфаќам, и мене ми треба такво нешто и јас пропуштив некои работи поради терминот. Инаку репризно ја даваат по репризата од Притаени страсти во полноќен термин, не знам точно кога.

Инаку нема. Само промо најавите ги најдов.

Едит: побарав, во 23:58 репризно ја давале секој раб ден, а викенд се репризите oд цела недела.

3. Barbica

Barbica Популарен член

Еве кога се премиерите и репризите:
    http://forum.tvpaket.com.mk/viewtopic.php?f=21&t=6387

4. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Жена му на Кадир најлуда е :rofl:

BI-44 likes this.
  5. Majuv4ence13

Еве нешто од зад камера..Инаку оваа главната глумица ми е навистина преубава...Есма и Назли во приватен живот се жена и ќерка на Халит(Kараман).. :)

6. Toprak

Toprak Истакнат член

Па право да ти кажам, до сега освен мали сличности ,не е исто со книгата “Карамазови“.
    Например оној Џемал во книгата (Павел) е син на една луда жена, прљава, немиена и нечешлана ,шета низ градот. Еден ден таа се појавува во бањата на Халит (Фјодор) и така останува бремена....а во филмов испаѓа дека мајка му е од куќата на танчерките.Во книгата тој е готвач и е болен од епилепсија.
    Кадир( Алексеј) кој е побожен, во книгата пишува дека живее во манастирот како искушеник со намера да остане во манастирот.Бидеќи целата книга на Ф. Достоевски е борбата меѓу доброто и злото, многу голема улога игра Старецот Зосима, монах од Манастирот и преку него се вадат многу добри поуки. Овдека не гледам дека таква личност се појавува и прашање е дали ке се појави некој “паметен“ Оџа од џамијата.Старецот , Отец Зосима од искушеник во манастирот го врака назат во“светот“ да се соочи со реалноста во неговото семејство. И никаде нема дека тој е женет човек. Како што овај адвокат Салаетин инаку во филмот е Иван и многу лукав и злобен, во филмот е атеист, недружелубив човек кој не го интересираат човечките страдања и маки.Многу интелегентен, рационалист и многу егоистичен човек кој има најмногу кавги со најстариот брат Димирти (во филмов Ѓулуага), кој е верен со една девојка Катја ( во филмов учителката) а потајно е заљубен во слободната градска девојка Грушенка (танчерката). Катја (учителката) има симпатии и кон вереникот Димирти и кон неговит лукав брат Иван но на крајот од книгата таа бара духовно прочистубање од непријатните мисли кои и се вртат во глава.
    И Павел (Џемал) бил воодушевен од атеизмот и лукавоста на Иван. И таткото Фјодор (Халит) многу пати изјавува дека повеќе се плаши од Иван (Салаетин адвокатот) одошто од Димитри( Ѓулуага кој го бара наследството)
    Инаку Грушенка (танчерката) во младоста била со некој полски официр кој подоцна ја напуштил и за незе се грижел некој постар скржавец, но кога и здосадува го напушта и почнува слободен живот.Нема врска онаа приказна со татко и од серијата...во филмот таа како слободна девојка ги залажува и го измачува и Димитри и неговиот татко,но после дружењето со Аљоша (побожниот) се покајува и се врака кон вистинскиот пат.
    Значи серијава многу малку (според мене) има сличности со книгата.

tessie likes this.
  7. Majuv4ence13

Овој Селахатин срцка ее :inlove:

8. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Ааааа Селахатин в срце ми влезе :D :$

9. Majuv4ence13

Хахахаха оваа Зухал колку е збесната..Гледав нешто понапред танчерка ќе стане како Ѓулхајат :rofl:

Иначе Селахатин и Ѓулхајат во приватен живот се во врска.
    Навистина многу си одговараат.... :inlove:

10. simonna.a

simonna.a Форумски идол

аии срцки :inlove:
    аман мор,зар Зухал ќе ми денца таму пара бери киселец? :^)
    Да си чукнам на глава..ова на дрво :D

11. Majuv4ence13

Хахахахаха ете ја Зухалчето неможев да престанам да се смеам кога ја видов :lol: :rofl: :rofl:

http://www.youtube.com/watch?v=o0QYuxikZj8

simonna.a likes this.
  12. Majuv4ence13

Халит:Толку ли си љубоморна што ќе ме убиеш :rofl: :rofl: :rofl: Човеков е кома :rofl:

BI-44 likes this.
  13. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Дали спиеше со татко му Ѓулхајат? Денес ги гледав репризите и му рече на Али, не... Вистина е? Сега почнав да ја гледам :)

14. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Ѓулхајат не спиеше со Халид Карадак, му ја кажа вистината на Али!!! Таа сакаше со заведување на Халид да му се освети за сите злодела што тој ги има направено на нејзиното семејство!!!

15. Majuv4ence13

Сакаше да му се освети ама ништо не ја бива не си може со Халид...Според мене Гулхајат е права ороспија навистина,сака да седи на две столици и со таткото и со синот :rofl: Во наредните епизоди гледав пак ќе биде со стариот а овој Ѓулали ќе збесни....Штета што ја нема со превод серијава на интернет :) Најпаметен човек во цела серија е Сеид :D

16. auroraa

auroraa Популарен член

^
    Се согласувам со тебе во вρсκа со Ѓулхајат да саκаше до сега многу пати ќе се осветеше, а и Маρиκа многу и се меша "што ќе пρавиме, што ќе пρавиме" цело вρеме индиρеκтно ја виκа да се вρати да го остави Али, си гледа бизнисот да си го спаси. Единствено ми е жал за Ѓулали ни κρив ни должен најмногу пати.

И ме неρвиρа тоа што сите му се плашат на Халид κо κојзнае што да е а устваρи најголем плашливец е знае само да подκупува и уценува нема хρабρост сам ништо да напρави да не му е Нафиз ништо нема да напρави.
    Па и тој Нафиз и еκипата негова за жалење се :lol:

17. soco

soco Истакнат член

Ве молам ако некој знае која е песната која течеше во моментот кога го бесеја ѓул али линк или име или билошто нека ми напишит многу мисе допадна

18. littleflower

littleflower Популарен член

Не ја гледам серијава, моите имаа пуштено тв, ама дечкото што ќе го бесеа не да беше ХОТ!!! А да, и песната што одеше кога ко бесеа и мене ме интересира која е, многу беше тажна и убава...

19. Majuv4ence13

littleflower and Saricko like this.
  20. Majuv4ence13

Добро салам се???? Ја прекинаа епизодата :devil: :devil: :devil: :devil: