Тајна (Ронда Бирн)

Discussion in 'Книги' started by Gordana10, Sep 12, 2010.

1. eliesaab

eliesaab Популарен член

од каде ја купи? пишав и во др. тема , но гледам имало и за оваа книга тема.
    имав можност од другарка да прочитам една страница и ставрно останав изненадена :o .За миг ми се подобри расположението :)

2. anggell

anggell Форумски идол

Книгата ја земав од Штип 400 ден, би требало да ја има секаде каде се продаваат книги :) .

eliesaab likes this.
  3. LadyinBlack21

LadyinBlack21 Истакнат член

Моментално ја читам мн е добра книгата сега за сега..ме натера да размислам за некои работи...

okcenzi likes this.
  4. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

5. CaperucitaRoja

CaperucitaRoja Истакнат член

Ја прочитав пред два месеци и планирам пак да си ја читам одново. Изобилува со преубави мисли од големи луѓе како Винстон Черчил, Буда, Ралф Валдо Емерсон... Нема измислување топла вода, но убаво е да се потсетиме дека самите на себе сме си најлош непријател ако го гледаме само најлоштото што не’ опкружува. Песимисти, обидете се бар еднаш со сите сили да размислувате позитивно-нема што да изгубите :)
    Најнакрај, ние сме последица на сопствените мисли.

6. Daniella

Daniella Истакнат член

Луѓе, а да не знаете каде можам да ја најдам Тајната ма во оригинал, на англиски? Ја има по книжариве ама преведена....

7. vichy

vichy Истакнат член

убава е книгата,инспиративна,дури добив желба да ја прочитам следната моќта и уште сум на почеток,но некако повеќе ми остава впечаток моќта :)

8. joy1

joy1 Форумски идол

Јас денес ја купив.Кој не верува во законот на привлекување нека не ја чита.Прочитав негативни критики овде но всушност не сте ja сватиле поентата на ваквите книги.Откако почнав да применувам ЗП,афирмации и една хавајска метода мојот живот се промени за 360 степени на позитивно.Крими романите,трилерите се друга приказна наспроти книгите од овој тип.Не можеш од секоја книга само возбуда да очекуваш :)

riba79, Dreamer and okcenzi like this.
  9. Lemon

Lemon Истакнат член

Тајната е во издание на Топер, ја има во нивните книжари, во редот на Просветно дело (кај Малага слаткарницата, во ГТЦ приземје, во Рамстор имаат штанд...) Ги имаат и другите продолженија Моќта и Магијата. Моќта не ја бендисав баш, последнава ја немам прочитано. Тајната некако ми се виде најпрактична за тие што веруваат во потсвеста, енергијата, афирмациите. Прилично позитивна книга.

eliesaab likes this.
  10. Читател

Читател Истакнат член

Ги прочитав сите коментари и можам да дадам еден заклучок: Секоја книга не е за секого. Колку луге, толку различни коментари. Тие што планираат да ја прочитаат книгата нека не се потпираат на коментарите од форуми затоа што може т.е ( сигурно ) ќе добијат извитоперена претстава за книгата. Негативните коментари секогаш се подолги и доста убедливи, препорака за лугето со послаба психа да ги занемарат бидејќи од нив никако ќар а исто така читањето на ваквиот тип на книги помагаат за полесно справување со тие негативни екстерналии.

Книгава си е супер. Слични се со "Моќта на потсвеста", "Моќта на позитивните мисли" итн. Ваквите кгиги ги обожавам, за мене имаат смисла и ми го променуваат животот. Луге сме, работиме на емоции, секој ден сме на тест, се демотивираме, се мотивираме, НО не секогаш сме способни сами да го направиме тоа.
    Сето тоа што го пишува во книгата нека биде и најголема лага, се додека цврсто веруваш и има позитивен ефект вреди да се користи. Плацебо ефект.

11. okcenzi

okcenzi Популарен член

Книгава навистина ми промени многу размислувања.

12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

13. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Мене ме демотивираа критиките за оваа книга, па никако да ја земам во раце и запчнам да ја читам. Ете ја собира прашина на полицата и никако да ме привлече, постојано ја одложувам за нареден пат. А ја имам неколку години и сеуште не и дошол редот!

14. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Уште пред неколку години кога стана актуелна книгава,ја купив и се стокмив да ја читам.
    Се разочарав.Веќе прочитано,веќе слушнато,веќе видено...
    Го читав Џозеф Марфи со Моќта на потсвеста и уште некоја негова книга,и ми се допаднаа,а Тајна ми е како некоја неуспешно препишана од претходната,се разбира со некој различен елемент за чисто да се изрекламира новата писателка, но нема што , тоа е тоа, моќта на потсвеста е таа.
    Книгата ми е дома, и не ми е дочитана,нема ни да ја дочитам.
    Книгите на Марфи се првите кои зборуваат за оваа тема, и ги преферирам.

15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Здраво joy :) Дали би можела да кажеш која хавајска метода ја употребуваш и како?Дали има резултати.Поздрав :)

Lily92 likes this.
  16. riba79

riba79 Популарен член

Moze povekje info za havajskata metoda?

17. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Најверојатно станува збор за Ho'oponopono. Побарај детали на нет.

riba79 likes this.
  18. daylight

daylight Популарен член

Зошто „Тајна„ не функционира? - објаснето во 4 мин. видео на англиски:

За додатни и подлабоки објаснувања зошто овие техники не би требало да се прават, кој сака може да најде објаснувања во книгите на Габриеле: "Сам во партнерство и брак? Сам во староста? Живот во единство!" (поглавието: Богатство од рацете на темнината) како и книгата "Ja, Ja, ja - Pauk u mreži - Zakon odgovaranja i zakon projekcije" (поглавието Želje prostekle iz volje ega preokreću se u suprotnost).

mk_sam_vo_partnerstvo_i_brak.jpg Ja-ja-ja-web-0x180-c-default.jpg

19. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Епска будалаштина и ништо ново. Камо да беше толку лесно. Многу зависи и што што посакуваш.