од каде ја купи? пишав и во др. тема , но гледам имало и за оваа книга тема. Спојлер имав можност од другарка да прочитам една страница и ставрно останав изненадена .За миг ми се подобри расположението
Јас ова го најдов па да видиме што е ,многумина ја искритикувавте http://www.ivantic.net/Ostale_knjiige/B ... _Tajna.pdf
Ја прочитав пред два месеци и планирам пак да си ја читам одново. Изобилува со преубави мисли од големи луѓе како Винстон Черчил, Буда, Ралф Валдо Емерсон... Нема измислување топла вода, но убаво е да се потсетиме дека самите на себе сме си најлош непријател ако го гледаме само најлоштото што не’ опкружува. Песимисти, обидете се бар еднаш со сите сили да размислувате позитивно-нема што да изгубите Најнакрај, ние сме последица на сопствените мисли.
Луѓе, а да не знаете каде можам да ја најдам Тајната ма во оригинал, на англиски? Ја има по книжариве ама преведена....
убава е книгата,инспиративна,дури добив желба да ја прочитам следната моќта и уште сум на почеток,но некако повеќе ми остава впечаток моќта
Јас денес ја купив.Кој не верува во законот на привлекување нека не ја чита.Прочитав негативни критики овде но всушност не сте ja сватиле поентата на ваквите книги.Откако почнав да применувам ЗП,афирмации и една хавајска метода мојот живот се промени за 360 степени на позитивно.Крими романите,трилерите се друга приказна наспроти книгите од овој тип.Не можеш од секоја книга само возбуда да очекуваш
Тајната е во издание на Топер, ја има во нивните книжари, во редот на Просветно дело (кај Малага слаткарницата, во ГТЦ приземје, во Рамстор имаат штанд...) Ги имаат и другите продолженија Моќта и Магијата. Моќта не ја бендисав баш, последнава ја немам прочитано. Тајната некако ми се виде најпрактична за тие што веруваат во потсвеста, енергијата, афирмациите. Прилично позитивна книга.
Ги прочитав сите коментари и можам да дадам еден заклучок: Секоја книга не е за секого. Колку луге, толку различни коментари. Тие што планираат да ја прочитаат книгата нека не се потпираат на коментарите од форуми затоа што може т.е ( сигурно ) ќе добијат извитоперена претстава за книгата. Негативните коментари секогаш се подолги и доста убедливи, препорака за лугето со послаба психа да ги занемарат бидејќи од нив никако ќар а исто така читањето на ваквиот тип на книги помагаат за полесно справување со тие негативни екстерналии. Книгава си е супер. Слични се со "Моќта на потсвеста", "Моќта на позитивните мисли" итн. Ваквите кгиги ги обожавам, за мене имаат смисла и ми го променуваат животот. Луге сме, работиме на емоции, секој ден сме на тест, се демотивираме, се мотивираме, НО не секогаш сме способни сами да го направиме тоа. Сето тоа што го пишува во книгата нека биде и најголема лага, се додека цврсто веруваш и има позитивен ефект вреди да се користи. Плацебо ефект.
Секојдневни пораки од 'Тајната' Можете да си ги сибнете во pdf https://mojeknjige.wordpress.com/2013/01/23/tajna-the-secret-pouke-za-svaki-dan-rhonda-byrne/
Мене ме демотивираа критиките за оваа книга, па никако да ја земам во раце и запчнам да ја читам. Ете ја собира прашина на полицата и никако да ме привлече, постојано ја одложувам за нареден пат. А ја имам неколку години и сеуште не и дошол редот!
Уште пред неколку години кога стана актуелна книгава,ја купив и се стокмив да ја читам. Се разочарав.Веќе прочитано,веќе слушнато,веќе видено... Го читав Џозеф Марфи со Моќта на потсвеста и уште некоја негова книга,и ми се допаднаа,а Тајна ми е како некоја неуспешно препишана од претходната,се разбира со некој различен елемент за чисто да се изрекламира новата писателка, но нема што , тоа е тоа, моќта на потсвеста е таа. Книгата ми е дома, и не ми е дочитана,нема ни да ја дочитам. Книгите на Марфи се првите кои зборуваат за оваа тема, и ги преферирам.
Здраво joy Дали би можела да кажеш која хавајска метода ја употребуваш и како?Дали има резултати.Поздрав
Зошто „Тајна„ не функционира? - објаснето во 4 мин. видео на англиски: За додатни и подлабоки објаснувања зошто овие техники не би требало да се прават, кој сака може да најде објаснувања во книгите на Габриеле: "Сам во партнерство и брак? Сам во староста? Живот во единство!" (поглавието: Богатство од рацете на темнината) како и книгата "Ja, Ja, ja - Pauk u mreži - Zakon odgovaranja i zakon projekcije" (поглавието Želje prostekle iz volje ega preokreću se u suprotnost). Спојлер