Нема да е лошо едно вакво местенце дома ама што ќе му ставам внатре ја...шминки? штикли? книги? Јас сум си дома и све си е приватна сопственост, мислам не е нешто општествено, че да имам...Ако имам фирма и до офиса ми да има и една тајна соба-да Ќе влезнам внатре, ќе удрам едно виски, ќе се побакнувам со маж ми на раат и ќе излезнам да си ја продолжам работава ... Што знам, дома немам потреба...
јас би сакала една ваква sидовите да ги испишам со името на симпатијата уууууух шо би било убаво ама нема
Тајна соба.. Моја замисла, имаш голема куќа. Во неа имаш соби колку ти душа сака. Имаш библиотека, полна со книги, книги.. им нема број. Позади една полица, имаш врата. Која со отвара на дугме. Стискаш на тоа дугме, се отвора вратата. Имаш соба, каде што можеш да се сокриеш кога ти треба мир и тишина. Кога ти треба да се исплачеш. Кога ти треба да размислуваш. Колку само би сакала. Во собата не ми треба ништо, освен еден кревет, и поглед кон звездите.
Ова ми е американ веј. Некои кобурат со простор а некои го имаат па незнаат како да го искористат. Смешки во боја , ако дома не се чувстувам сигурно и опуштено тогаш што ќе ми е глувчешка дупка да се пикам и бегам, а и од кого да се изолирам ??? дете, маж, свекрва ... Си има работна соба за размислување, спална за ....
Интересно Би сакала да имам една ваква, но немам Не ни познавам некој со ваква соба и мислам дека кај нас поретко ги има и не се практикуваат, а баш би било интересни кога сите би имале по една ваква
Јас дома имам преку една слика на џидот што имаме се влева и внатре влегуваме кога сме изнервирани или кога сакаме да заборавиме на реалноста би препорачала секој да има многу е практично.
Не да не сакам туку поубаво ми е кога сум со луѓе околу мене....Некако ич не ми е убаво кога сум сама а и скоро никогаш не сум посакала да сум сама...За собава па што знам....Може нешто малечко за спомени..
На скала се поткачувате и после се џиткате низ дупката за да отидете на другата страна или со употреба на дугме и висока технологија зидот се поместува
Ова ми беше и уште ми е филмот. Како мала, на долниот спрат имавме едно како шкавче мало, и јас си замислував дека е друго место и во него се пикав. Многу ми е добра оваа идеа. Во таа соба што сакаш можеш да ставаш, спомени некои, да лепиш нешто, да седиш таму. Може како мала соба за читање, може за вина или слично. Одвај чекам да си купам сопствена куќа или старава да ја реновираме и да си направам ваква соба. Big Fan !!
Овие тајни соби отсекогаш ми изгледале доста интересни , и отсекогаш сум посакувала да имам некоја ваква соба ,не заради скривалиште од кражби и слично туку едноставно тука да живеат моите тајни и да ми служи како некое место во кое ќе се чуствувам заштитено и доста удобно
Јас живеам сама во ОГРОМНА куќа веќе 10 месеци и имам има ваква соба! Мојата соба е поврзана со една темна соба на долниот кат (со скали, како подрум е собат, под земја и е огромна). На почетокот се зафркававме со другарки демек имало духови и ми беше мн. страв да влегуавам дека беше темно. Сега си ја уредив и ми е како соба за релаксација, си ставив еден седмосед, масичка, имам и мал дел како кујничка ама немам вода, полици со книги. А ина4е врата за да се влезе во собата е едно огледало негде 1 и пол метар па мора да се наведнувам за да влезам . Јас мислам дека ваква соба е корисна, барем мене ми е
^ s.t.e.f.a.n.j.a? Посвои не нас! Нели сме греота ние да копнееме по вакви соби, а ти сама да живееш таму? Иначе не да ми треба ваква соба...Изолирана некоја, чисто да влезам внатре, да се изнавикам по потреба, да си одржувам концерти, да се изолирам од сето срање и комшиски звуци од зградава, и после да си излезам ко ништо да не било. Мирна, сталожена, абе од мерак човек да ме гледа. Би си ја уредила во некој дарк стил, со темно сиви и темно корални ѕидови, стари ЛП плочи и остали дрангулии, многу постери, книги и душеци. Кога ќе размислам, не би ни излегувала од таму. Што ќе ми.
Од огромна куќа баш во подрум ли ќе се релаксираш? сликај ја да ја видиме, посебно влезот е интересено опишан
Јас дома имам преку една слика на џидот што имаме се влева и внатре влегуваме кога сме изнервирани или кога сакаме да заборавиме на реалноста би препорачала секој да има многу е практично.[/quote] На скала се поткачувате и после се џиткате низ дупката за да отидете на другата страна или со употреба на дугме и висока технологија зидот се поместува кога ја подместеш сликата има скали и во собата си. Аха А сликава на подот ли стои за скалите да водат надоле накај магичната подрумска соба, или наместо врата дупката од зидот сте ја пополниле со слико па скалите водат кон собата на покривот и вие наместо отвори затвори со квака правите бутни сликата лево десно [/quote] сликата на подот стое и е висока до таванот не се бутка туку како врата се отвара и име скали ке слеваш по нив слеваш и во собата си.........е толку од мене кој ми верува нека верува кој не нека не верува.......јас си имам а не ми веруват тие што ми љубоморат........јас си го вадам живото и така како што си го замислувам јас си имам се........
Јас сакам да имам тајна соба,каде што ке бидам сама,и така мојава соба несмеам да ја заклучувам,а и со сестрами ја делам...