Си отворив нов профил на твитер и ми вика дека ми е суспендирана сметката како да го средам сега ова, да не знае некој. Вака пишува : Your account is currently suspended. For more information, please visit Suspended Accounts.
Твитерот го имам само за следење на познативе и некои поголеми фанови на истите или пак за да учествувам во некоја наградна игра од јутјуб . А иначе многу ме нервира она што има ограничено пишување на твитовите а и тоа шо нема чат @x_majamacedonia
Си имам твитер бе, за да бидам тренди, фаца и јас ко‘ вас! п.с. не ви кажуем како сум потпишана!.. не враќам fоllоw! следам само вип !
Имам и често го користам, го направив за да следам што пишуваат омилените пејачи и пејачки, групи, актерки и така натаму. На англиски си тресам глупости и така.
Епа вака, одмна сакам да си отворам твитер бидејќи ми е срам да постирам статуси и да ги искажувам своите мислења и некои смешни работи на фејсбук. Затоа решив да си отворам профил на твитер со некое рандом име и да си ставам што ќе ми текне. Но, бидејќи ќе ми биде првпат, имам некои прашања и ми треба помош од поискусните твитерџии. 1. Се твитаат ли виеда(песни, трејлери) и се ставаат ли слики на твитер? 2. Кој да почнам да следам на твитер, освен славните личности, бидејќи глупо ќе ми биде само така да ми стојат твитовите, ко сама да си зборувам.Мислам на фејсбук е лесно, ќе додадеш луѓе што ги знаеш во вистинскиот живот и си ставаш работи и гледаш што они ставаат. 3. Во ред ли е твитовите да ми бидат на англиски и македонски? Сега засега се тие прашања, но кога ќе го отворам профилот пак ќе си прашам
Imam twitter recisi edna godina,ama retko se vklucuvam.Poveke sum vklucena na femina ili na fb.Inaku interesen i zabaven mi e,kako izduven ventil,si pises se sto ti saka dusa.
Јас го имам твитерот веќе една година и ќе можам да ти одговорам на ова прашање од мој аспект. 1: Можеш да ставаш песни, трејлери но не премногу често. За слики, има некои што сакаат да ставаат од себе, но тоа не ти го препорачувам затоа што тогаш ја губиш анонимноста. 2: Обично кога ќе дојде некој нов ги заследува влијателните личности на твитер, а тие по обичај не следат секогаш. Ти препорачувам за почеток да ги следеш оние со помалку следачи па и доколку си интересна на твитер може да се случи да те заследи и некој влијателен па на крајот да ти направи реклама за да те следаат и другите. 3: Твитовите ти препорачувам да ти бидат на маќедонски и да бидеш креативна односно самата да си ги смислуваш затоа што доколку видат краден твит, мисла веднаш ке ти се закачат и ке те реметат а тоа го прават највеќе влијателните. Ако нешто те интересира слободно пишај ми во порака ќе ти објаснам повеќе.
Имам твитер ама само ретвитам. Имав еден пред тоа, ама нешто пасворд заборавив, па овој ми е само неколку месеци и онака повеќе си читам кога ми е досадно. Кој сака нека ме следи, ќе го следам и јас. https://twitter.com/Tirquoise
И да, си направив твитер, вчера. Сега за сега следам околу 20 луѓе, дали и толку. Здодевно ми е на твитер, ама сакам да си следам луѓе. Не планирам да надминам над 50 луѓе кои ги следам, не како на инстаграм over 400.