Нема чет...Само имаш твит Кога сакаш на некога да напишеш нешто одиш на тој профил и пишуваш што сакаш и одиш твит...Ако направиш така ова ќе биде видливо за сите твои следачи.А ако сакаш можеш да испратиш порака до некој...Исто така кога сакаш можеш да напишеш нешто на твојот профил и кликнеш твит. Се надевам добро објаснив
Јас се премислив Сега сакам да направам ама мислам дека воопшто нема да се снајдам Незнам ни што ни како да објавувам ни ништо Ако некој добро се снаоѓа во ова нека ми пише ЛП плисс
Имам, но моите пријатели немаат или имаат ама не се уклучуваат. Така да не стават твитови, нема кој да ги чита. Би ставала и би го користела често ако има со кој да споделувам, ама вака ...
Јас имам од 18 Август 2009-та година. Сегде имав профили порано Тогаш имаше само една моја другарка и тролавме ко луди. И така немаше кој да не следи и да ни чита. Пред некое време станав поактивна, и избришав се тоа глупостите што сум твитала. Мене интересно ми е, се што сакам, дознавам од твитер.
И јас имам Твитер ама ич не го ни вклучувам ни користам, а да бидам искрена не го ни разбиам кој знае зошто воопшто го направив
И јас имам Твитер и го користам активно. Многу ми е мило што не е многу популарен и не го користат многу луѓе во Македонија зашто инаку многу брзо би станал ист како Фејсбукот, каде што се објавуваат глупости, кафански песни, наградни игри и слични тракатанци. Инаку, неинтересен изгледа на прв поглед. Но, ако почнеш да следиш доволен број луѓе кои пишуваат интересни работи, објавуваат интересни линкови што тебе ти фаќаат око ќе ти стане многу поинтересен а богами и милион пати поинформативен отколку Фејсбукот. Јас на Фејсбук освен глупости од типот што ги наведов погоре друго ништо конкретно не се информирам. За разлика од Твитер, каде што и има многу македонски твитерџии со страшна смисла за хумор, остар јазик и милион пати попаметни статуси и фрази отколку моите пријатели на Фејсбук. Од луѓето што ги следам на Твитер никој не познавам. Еден или двајца имам што ги познавам, но тие не го користат активно. И покрај тоа што не ги познавам луѓето, сепак се ми е интересно што објавуваат. Ми се допаѓа тоа што се обработуваат актуелни теми во Македонија, се дискутира жестоко, се исмеваат некои личности на нашата политичка па и естрадна сцена, и сето тоа со добра смисла за хумор. Можеби Твитер не е многу интересен зашто голем број од неговите корисници се луѓе од ИТ професијата (и јас сум една од нив), па затоа останатите не можат да си најдат некој кој ќе го следат, и не им е интересен Твитерот. Но, и ние „компјутерџиите“ си дискутираме за останатите теми од животот не само за компјутери Бреј, ама се распишав Ама морав да си искажам колку многу повеќе го поштувам Твитер отколку Фејсбук
Имам твитер, се учев да управувам едно 5-6 месеци.. па сега се си знам Го отворив ради Кака , сите твитој ми се за него.. пред неколку месеци постојано им враќаше на фановите па се надевав и мене ќе ми врати, али ништо .. сега си најдов и неколку пријателчијна од различни земји и си комуницираме
Спојлер Glupo e prasanjevo ama neznam vaka znaci dali moze nekoj da mi objasni sto znaci (ne vo bukvalen prevod ) tweet, following, ili add to list . Dali moze komparacija da mi napravite so facebook ili poubavo da mi objasnite Fala odnapred. Ps. nemam mak podrska vo kompjuterov
Tweet-Ти доаѓа како статус Following/Folowers-Нешто како пријатели на фб, само што на твитер ти можеш да ги следиш нив а тие тебе не (и обратно). Add to list - Нешто како групи и страни на фб
јас имам твитер повеке ог година,ама ич не го користев до пред недела или 2,и сега му се запнав и него,пошто ФБ веќе не ми е интересен па ај да сменам,и почна да ми е интересен,арен е за тепање време,па че видиме до кога
Вчера си направив профил на твитер и искрено да ви кажам ништо не разбирам. Тоа што разбрав направив и толку сега, изгубен германец. Ништо не ми е јасно. Ако не ви е тешко и ако сакате вие искусните да ми пообјасните. Можат ли тука пријатели да се додаваат, да се објавува нешто како статус или песни? Инаку никој од моите поблиски луѓе нема твитер така да и не знам што ќе правам таму кој знае до кога ќе ми потрае тоа... Ама еве тука читам дека може и интересен да биде, па ако не ви е тешко кажете ми нешто повеќе. Благодарам однапред.
Имам профил на твитер веќе подолго време, ама уште не знам да го користам. Се уклучувам чат-пат, изгубен Германец ништо не разбирам и се исклучувам. После некое време пак ќе ми текне, си викам абе сигурно е нешто многу јако - сите го зборат, ама пак истата приказна логирај се-одлогирај се..
Jас имам,направен ми е само за џастин бибер и така му пишувам 38738934 пати на ден (еднаш ме блокираше дека толку многу му пишувам ^^)
Твитер имам од пред три години, го направив за да следам некои познати личности, но во меѓувреме почнав да следам различни луѓе и завршив со прилично многу „следбеници“ (следбеници? ). Не го користам повеќе од година, отворам понекогаш и читам твитови, но ретко твитам. А што е толку сложено за користење - пишуваш статуси, ре-твитуваш статуси што други ги пишувале, или пак можеш да си ги ставиш во фаворити (кликаш на ѕвездичката), следиш некои луѓе, некои луѓе те следат...тоа би било тоа
ЛОЛ, не те има блокирано, туку си достигнала лимит на твитање. Си претерала со пораките во рок од сат. Таква "казна" врви после сат/два