Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Твит: Самохраните мајки се канцер во општеството

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од macencef, 22 јануари 2017.

1. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    За да и се каже каде и е местото, у отпад.

На honest girl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Artista

Artista Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    697
    Јас не знам каде вие живеете, ама јас таму каде што живеам има бајаги разведени луѓе и никој не ги нарекува копилиња или да ги исмева. Да, имало исмејување на деца чиишто мајки или сестри се познати “удараљки“, ама се е тоа машки свет и задевање. Ти тоа не можеш да го промениш. Никој не може.

На supertoasty му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Ако треба и 1000 страници нека се посветат.
    Страниците не се посветени на никој таков, туку на сите жени кои се осетија допрени, на сите деца кои имаат самохран родител и општо на сите кои се изреволтираа.
    И убаво што излезе вакво нешто, зошто само тие особи знаат какви етикети носат во животот, бидејќи луѓето се злобни и ги нагрдуваат, а општеството не ги заштитува како што треба.

А, твојот збор: амеба, и слични на него, покажува дека и ти не си поарна при вреѓањето.
    Ако некој се мисли за поарен од друг, ќе се осети разлика во речникот. (велам при речник, не при дела, бидејќи на форумов се гледаме според пишаното)

4. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Silver.E Оу да, извини, требаше да напишам лале наместо амеба |(
    Баш поради тоа ниедна жена од оваа категорија, т.е самохраните мајки не треба да се обѕираат на ваквите коментари, да се докажуваат на некој дека се храбри и да си го трошат времето и вниманието, да се полнат негативна енергија поради тоа што една амеба, да амеба, не лале ^_^, искоментирала нешто ради реда, не мислејќи на ништо.
    Секој во општеството е подложен на некакво етикетирање, сиромашните, самохраните, а ти велиш супер што излегов ваков твит како демек никој да не бил свесен со што се соочува оваа категорија :^) (facepalm)Уште фали браво да кажеме сега?
    И да бе, поарна сум, сестра на лалето :makeup:
    :d::drunk:

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Ne se slozuvam so toa deka ne treba da mu se obrnuva vnimanie, kolku povekje ignoriras nekogo najcesto e poloso uste povekje zamav zemaat ili sto vikaat, dojdoa ludite isteraa pitomite. Nekogas treba zdravo da se zastane na patot na vakvite.

На honest girl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Outlook Добро, до некаде се согласувам, бидејќи понекогаш реакцијата има некое влијание, ама па има и такви, колку повеќе го храниш со внимание, толку полош станува. Мислењето повеќе ми беше дека самохраните мајки не треба да се нервираат поради ваквите коментари, бидејќи не вреди )
    :d::drunk:

7. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Jas licno za sebe znam deka ne vredi, mene ni vo najmala raka ne me tangira ama vo vakvi slucai premolcuvanje znaci odobruvanje, a za se e ama za odobruvanje ne e. Inaku jas I mojata zivotna storija ne se vklopuvame vo taa sema,sepak brakot kako institucija se nisa u veliko kaj nas, a internetot ima golem udel I vlijanie pa,ako tolku moze mozok da se pere na net, mozebi I ovoj otpor I argumenti kje doprat barem do nekoi mozoci. Ne do site,toa bi bilo utopija.

8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
    Читав негде коментирате - разведените мајки НЕ се самохрани, добиваат алиментација!! Сериозно??? Зар алиментацијата, мочани 50 евра се нешто од помош во одгледувањето на дете/деца???!!!
    Акање по доктори, неспиење ноќе, трчање до градинка/училиште, по снег и дожд и студ... А татковците кои не плаќаат воопшто алиментација? Киднале во странство и ??
    А оние пак кои останале без еден родител поради смрт, добиваат додека студираат, до 27 години пензија во износ сигурно повисок од алиментацијата која е под знак прашалник.
    А што со оние мајки кои раѓаат трето/четврто заради парите?
    Офф топик, ама да си речам!

9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.682
    Има разлика од самохрана до самохрана мајка. Едните се со починат партнер или имаат дете од 'непознат' татко, а овие другите се разведени. Овие вторите не ги сметаат баш за самохрани. Демек... Има детето татко и ќе си бараш од него. Проблем се овие првите. Односно, оние жени чие дете таткото не го признал. Имам блиска особа. Жената сама го чува детето. Гадот не сакаше да го признае. Не бил спремен за деца. Таа често беше исмејувана. Не ми се пишува какви гадни коментари добиваше. Мислам дека ќе ме сфатите. А детето.. Душичка... И он беше исмејуван. Ти немаш татко. Ти си ко***е. Го избегнуваа. Не го викаа ни по родендени, ни надвор. Како сида да имаше. Кај нас се уште е табу тема сам да чуваш дете. Можеби затоа некои жени не се осмелуваат на тоа.

На Gosh и mal.ecka им се допаѓа ова.
  10. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    23.020
    Незнам за твитот, но се повеќе такви слични коментари среќавам во нашево општество а и во светот. И од мажи и од жени, ама повеќето се од мажи.
    Се смеат на самохраните мајки, или ако некоја жена каже дека си има свои стандарди, и викаат good luck being a single mother. Ова е моментално најпопуларната навреда од мажите кон жените.

Мое мислење за тоа, во однос на жените, е дека им љубоморат на самохраните мајки шо имале храброст да се спасат од нечовек и сами со децата да си живеат спокојно и на мира.
    Во однос на мажите, мислам дека они неможат да ги сварат самохраните мајки, оти за една мајка секогаш на прво место ќе и биде детето. А на мажите тоа им е криво, оти знаат ако не се на прво место они, ќе неможат да ги контролираат и манипулираат жените.

Во однос на мене, самохраните мајки а и општо сите такви родители, се прејаки борци и заслужуваат медал а не навреда. Тоа за мене не значи навреда туку congratulations на добро сторената работа.

На Manako2, Gosh, 1209 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.285
    Допаѓања:
    8.626
    Good luck being a single mother- најодвратното нешто што ќе го прочитате денес!

Се повеќе жени се "осудени" на ваков чекор, а не поддржани од опшеството, а зашо? Зашо е сингл мајка, која знае шо сака, и нема да успеат да ја манипулираат.

Дегенски.

На Трагедијаупмм, LiquidLuna, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Jas ne gledam navreda vo "good luck being a single mother", zatoa sto ne e lesno, da ne se lazeme. Megjutoa koga kje se izvaga sto e polesno sama da si vo se ili da imas i plus nesoodveten partner, otpagja partnerot "go biram toa tesko ama ne tebe". Toa e bolkata, umre vremeto "daj sto das za mir u kukja".Mazite ne mozat da bidat na prvo ili posledno mesto, toj treba da e partner, a ne uste edno dete vo vrskata, tuka e problemot, za toa ima i mn razvodi denes, majkata ima pomalku vreme za partnerot. Od druga strana i zenata i mazot ne razbiraat deka decata doagjaat, gi cuvas, davas se od sebe i si odat, svoe semejstvo da formiraat.Znaci, pripritet se mazot i zenata, a zaedno gi cuvaat deca. Sekoj si ima svoja uloga i mesto, maz si e za maz, dete si e za dete, ama toa go razbira zrel covek, ne sekoj. Cudno vreme dojde, i zenite i mazite se lesno zamenlivi i svesni se za toa, sto i toa ne e vo red megjutoa koj kako kje si ja naredi. A toa sto vikas se smeaat, od maka e toa, toj sto znae kako se cuva deca, toj znae deka taa zena vo zabi kje go zeme i kje go nosi, mn kje treba da se dokaze kako partner. Cudno opstestvo stanavme, men vs women, sto e takva glupost dno nema, pa ramnopravni, pa nz sto ...

13. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.469
    Ама е. Кога и да се користи фразата се користи за да се навреди друга жена зошто "не мислела навреме", "вервала на грешен маж а не на good guy како него", "имала историја" и слични гомнарии докоментирани од после. Би се согласила дека не треба да е навреда, ама скоро без исклучок кога и да се пиши ова - е навреда.

Никоја не тргнала да е самохрана мајка. Ама ради склоп на околности испаѓа дека е и најмалку шо треба е да се одвратни луѓе и да ја фрлаат вината на неа, а не и на другиот родител кој најчесто не е ни инволвиран.

На LiquidLuna, SummerGirl, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Vidi kucinjata laat karavanot si vrvi :) ova ne e nisto, veruvaj za samohrani majki ova denes e raj, zatoa sto statustikata kazuva mn golem broj na razvodi ima, pa sekoj malku se razmisluva pred da kaze bilo sto. Pred 15god bese daleku poloso, daleku poloso, ne odi daleku ovde prvite godini koga go otvoriv profilot imase nekoj maski profil mislenjeto mu odese vaka " zena stom ima dete kaj mene ima minus" opasno vala opasno hahah minus lesno stanuva plus :D ama za toa treba vreme i mudrost da stekne covek, a nestata se menuvaat ... A se sto si pisala veruvam deka e taka, zatoa postoi nesto sto se vika zivot pa, sekoj od tie kje si nauci sto treba da nauci. Vinata cija e, e najmalku vazno koga posledicite se tie. Inaku da, ovie generacii smetaat deka zenata treba da trpi se i da ja drzi familijata, a vidis tie mazi zeni gi izgledale, taka sto ne e samo do mazite tuku do MAJKITE i domasnoto vospituvanje. Umre toa vreme, sto za arno sto za loso, toa e.

15. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    23.020
    А каде се татковците на тие мажи? Они не ги воспитуваат? Не се важат они?
    Ми чим е така, најубаво е и да не се венчаваме, чим мажот го нема во сликата на воспитување на децата, најубаво е да си напрајме деца со било кој и дома со нашите да си ги гледаме.

На LiquidLuna, Gosh и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  16. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Sega da ne gi branam mazite, megjutoa eden maz ne moze i da raboti i da e otsuten od doma i deca da vospituva, eden covek se vala tesko, sekoj ima svoja uloga, decata gi vospituva majkata, ne deka tatkoto ne e biten ama klucot e kaj majkata. Sega mozeme ovde se mazite vakvi takvi ama takvi se zatoa sto nekoj doma ne gi vospital ( a toa e mama, dzabe ne e ona"najgolem problem imam od 3te deca, so deteto od svekrvata) vo dobar del, ne site, nekade dzabe e toa.
    Edit: da se doiskazam, eve ti primer, jas sum ziv primer za ova, jas koga go rodiv sin mi, mene ni na kraj pamet ne mi pagjase deka deteto kje raste bez tatko i deka nz moze da stane vakov takov ili onakov. Ni u ludilo takvo nesto, skraja da e samo, sto bi rekle da ne cue zloto, sama majka izgledav vospitav mn ok dete, kaj da e maz vekje. I denes koga mi vikaat "dobro e, bez tatko porasna" wtf, MAJKATA drzi SE. Samo bog da ni gi cuva.

17. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    23.020
    Мажот неможе а жената може?
    Денешниве жени одат и на работа, се враќаат и деца гледат и воспитуваат, и готват и чистат и перат и пак наоѓаат време за шетање со децата.
    Мажот неможел, грејниот, неспособниот, сакат е он.
    Некогаш стварно незнаете шо зборите. Абе ајде.

На LiquidLuna, Gosh и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  18. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Ne e isto maz i zena, ne e, kako sakas kazi, majka e majka, jas ne zboruvam na pamet. Zena moze, kje se otkaze od se i sesto.

19. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    23.020
    Абе мајка е мајка, се согласувам, ама и мажите можат. Ехеее, да видиш како можат, работата е шо не сакаат да се грижат ни за сопствените деца.

На LiquidLuna, Gosh, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Ete taka, mazite se posebicni, nekoi ne site. A sebicen maz nema nisto veruvaj, nisto, moze avanturi otkaci zakaci i tn. konstanta, vrednost, takvi mazi nemaat.