Твит: Самохраните мајки се канцер во општеството

Discussion in 'Општи дискусии' started by macencef, Jan 22, 2017.

1. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Ги знам јас ного убаво, не се секирај.
    Туку така се научени од дома, секогаш мајка им или жената да трча по нив, да им ги чисти гомната. Исто и со децата, не се замараат со децата оти знаат дека мама или баба е тука.
    Таков гаден менталитет имаме.

Да видиш тука во странство како одат и на работа, и одат и децата ги зимаат и ги шетаат и играт со нив, и ги облекуваат и соблекуваат. Ехеее.

2. Outlook

Outlook Популарен член

I ajde kazi mi ne e do MAJKATA, do majkata e, veruvaj, tatkoto kje e posurov, kje bara kje pritiska, a mama kje go stiti i ete ti nekadarni mazi posle, nema toj za sebe ne go biva, ne pa, za familija.

Adidas888 likes this.
  3. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Надвор од поентата на темава, али

Не речи два пати. Никад не си чула за baby mama, трета, па и седма по ред? Кој и е виновен? Јас ли?

Од кого очекувала да е инволвиран, од некој со 10 деца од 7 жени? Па и помалце да се.

Доста се правиме сами и ќори и сакати, гревови без способност за живот.

Outlook and SummerGirl like this.
  4. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

То иди од "i can fix him" менталитетот, шо да, дефинитивно не е паметно ама мислам дека во тој момент не одбира да е остаена оти мисли дека е доволно специјална за да не е.

Outlook likes this.
  5. Outlook

Outlook Популарен член

Vo kontekst na tvitot, ako nekogo go interesira da razbere sto e sto vsusnost i zosto e toa taka, kolku moze svesno da se povlijae i tn.

6. Dalene

Dalene Истакнат член

А зошто па да не?
    Не е оваа тема табу во денешни времиња и познавам неколку жени кои вака имаат изиграно и се сосем задоволни со одлуката и сегашните резултати од неа. За финални резултати по многу години ќе видиме какво им е задоволството.:D
    На темава немам што да додадам, освен не може да ме навреди тоа што не ме ни дира или го сметам за невистина или сметам излегува од несоодветна уста. Поточно пред да го прифатам нештото како совет или навреда гледам од чија уста излегува.:)