Твоето лице звучи познато (Tvoje lice zvuci poznato) [Сител]

Discussion in 'Серии и емисии' started by LilBaby, Nov 3, 2013.

1. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Син Драган беше најдобар реално. Кога го видов онака нашминкан прснав од смеа. Како некое џуџе беше хахаха. Елена подобро да имитираше некое машко а и лошо пееше сакаше да ја имитира Севе.
    Неда одвратна, како да имаше ставено некоја паштета на лицето.

2. Edie.S

Edie.S Истакнат член

Луѓе сериозни ли сте вие и сите портали дека Елена била посекси од Северина и ја засенила?? Сериозно ли?
    Прва работа, пеењето и беше катастрофа, а се декларира како многу успешна пејачка кај нас. Срамота е!
    Второ, играњето и беше ужас, нит знае ритамот да го погоди нит се крши доволно ко Северина. На пример таа другата девојка, појма неам која беше ваљда и она ја пее песнава, многу подобро изигра и испеа.
    Аа моја препорака за Елена е да почне со squats, време е :tmi:

За Неда победничната немам коментар. Големо чудо ако изгледа така на 64 години, не е избор за најсекси баба ова! Врска немаше, башка антипатична ми е многу.
    Најдобар ми беше глумецот што ја имитираше Мирна. И добро е што има некој таков пошо другиве се тапа некако.

Не знам дали ќе продолжам да го гледам. Лош впечаток ми остави некако. Новиот водител е крш, не знам зошто се дере толку кога збори кога има микрофон на него. Марија е супер.

И Снежеее ааа Снежеее зошто постои уште! Дај некоја петиција да потпишеме да ја тргнат и нека се пензионира веќе пошо по одбивно створење не постои!

Trajanka85 and jb82 like this.
  3. Elissa

Elissa Форумски идол

Воопшто не ми се допадна настапот на Елена, како дрво здрвено беше. едвај се движеше, гласот катастрофа и ич не заигра. Северина е далеку потемпераментна а Елена можеше барем гласот да го искористи. Синоќа беше тапа, по фаците на овие од жирито им се гледаше дека ич не се задоволни. Се надевам дека на следниот настап ќе се покаже многу подобро.

4. leona83

leona83 Популарен член

Колку бодови доби Елена?

5. butterfly4

butterfly4 Истакнат член

За друго не коментирам,ама што нема глас Елена,нема!Како маченце некое заглавено у некоја дупка пееше,остај што беше здрвена.

6. alekce83

alekce83 Популарен член

Луѓееее што коментирате за гласот на Елена кога се работи за имитација???Читам коментари пеењето и беше катастрофа итн . . .Точно е дека Северина има многу поблаг глас а Елена по висок па малку се забележуваже но да не заборавиме дека на Елена задачата и беше да го долови физичкиот, сценскиот настап и нормално гласот и тоа го направи повеќе од одлично.Јас сум презадоволна, гледајте го спотот на Северина и на Елена и ќе приметите дека правеше исти движења, исти гримаси на лицето, и воопшто не и се приметуваше дека има трема.Да не заборавиме дека е единствен претставник од Македонија и дека ова е српско шоу.Знам дека во следната улога ќе се снајде ушто подобро.И морам и ова да го искоментирам, гледам коментари за нејзиниот изглед па добро бе луѓе кога ќе сватиме дека ова е шоу, и таа не бира како ќе биде облечена и што ќе прави туту си има одреден тим кој и кажува.Од мене Елена има 10/10
    Ќе дадам и мал коментар за останатите , моите 9 поени одат за Бане, одлично, вака треба да изгледа една имитација а да не заборавиме дека ова е толку спротивно од неговиот стил. :clap:
    8 поени за Beyonce Украден :lol: Значи алал да и е на бабава, како изгледа и како игра.Комплименти!
    7 поени за Кеба.Навистина имаше тешка задача и си ја изврши како што треба.
    6 поени за Оки.Од кандидатите што имитираа личности од спротивен пол Оки ми беше најдобар.
    5 за Јелена.Девојкава топрва ќе се докажува, се гледа дека е ултра талентирана.
    4 за Катарина.Премногу е слатка и весела и навистина имаше претешка задача.
    3 за Тања.Не ми се допадна и искрено неможам да сватам некој со толкаво искуство да има трема како прв пат да искача на сцена.
    2 за Чипи.Тешка задача имаше, но ок беше.
    1 за Иван.И јас неможам да ја сватам поврзаноста на тоа некој селектор да пее песна и да рапува! :^)

Mimi123 and mileystar like this.
  7. Nezamenliva

Nezamenliva Истакнат член

Мене лично, ме иритираше однесувањето на Елена на сцена.
    Премногу вештачки и лигаво ми делуваше. Почнувајќи од насмевката, па се до испраќањето бакнежи на секој што ќе помине. |( Не е природна.
    Во однос на настапот на Елена, физички ми делуваше како Северина, изгледаше исто и си личеше. Ама цело време со гласот како да ја бркаше матрицата. Некој каснеше, битно.

И би додала уште за Неда.
    Значи Бијонсе дефинитивно не би сакала да изгледа како неа на стари години. :emo:
    Имитацијата и беше ужас. Песната ја претвори во турбо фолк, со трилери кај стигне. :puke:

LittlePinky likes this.
  8. De-lovely

De-lovely Популарен член

Мене искрено ептен ме интересира што ако на Неда Украден и се падне нешто како на Ана Кокич во минатата сезона од Пинк-Try кога ја пееше и феноменално ја изигра. :dance:

Па женава има 60 и кусур години туку се плетка со младите сите. И башка тоа вчера победи ваљда од принцип, почит или што да е, а не дека имаше благе везе со Бијонси. Па уште и начинот на којшто пееше, народњачки, да се згазиш од смеење.

Според мене најдобар беше Бане, а Јелена скроз беше како Јелена Розга. Нашава секси беше, јас го гледав со друштво, на машките лиги им потекоа, уф,аф, што да ви расправам. Презгодна беше и за прв пат беше добра мислам. ^_^

Останатите ми беа така-така. Овој Оки, како ли го викате, можеби ќе згрешам :$ , не го гледав затоа не знам каков му беше настапот, но според коментарите добар.

Се на се, арно беше, сепак почеток е, не се уходани уште, па ќе видиме понатаму. Инаку и мене тие од првата сезона ми беа подобри. Не знам. :?:

П.С. Го заборавив Кеба. Човеков многу ми се ака од цименто, се занесува, па ако не ја запееше песната таа, додека го коментираа што ќе беше. Инаку настапот му беше феноменален. :clap:

9. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Неда победник сериозно? Јас не го фатив крајот, денеска другарка ми ми кажа.Мене Неда ми беше една од најлошите, катастрофален настап, па уште и кога рече жирито Бијонси би сакала да е таква на нејзини години :o Не. Мој фаворит е Бане, одличен настап, каква трансформација на глас, се изненадив.Елена беше океј, не ме воодушеви многу.

10. Polsko

Polsko Популарен член

Подобри беа од првата сезона. Доста лоши настапи, можеби дека прва епизода па баш и не се снајдоа најдобро.Можеби ќе се подобрат во втората епизода

11. anichka94

anichka94 Популарен член

Искрено очекував повеќе од Елена.
    Јас дома пред огледало подобро би измитирала.
    Подобро ќе звучеше со природен глас да пее,одколку да и го копира.
    Некако беше зарипната,и како да не беше во тек со матрицата.

12. beauty.me

beauty.me Истакнат член

Кога има реприза?

13. haveasweetdream

haveasweetdream Активен член

Елена ми беше океј, облеката нема да ја коментирам, иако за мој вкус беше премногу, но нели мора да се облече исто како на спотот така да, оправдано. Што се однесува до гласот очигледно беше дека премногу се трудеше да звучи како Северина, но тоа е и целта на шоуто, така да треба да се цени тој труд. Сепак имам замерка за играњето, некако ми беше премногу здрвена, неопуштена, а со ваква кореографија и облека можеше без зборови да ги остај ама ете...Од Неда ми се слоши. :( Незнам можеби не беше таа крива што мораше да излези онака, ама не не и не!! Не е пак за оправдување па стара е, а требаше да биди свесна дека некогаш ке мора да излези онака, на нејзино место јас не би се пријавила. А англискиот, сериозно? толку неточно испеа, а истакна дека е професорка по англиски? неможам да сватам ....

14. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Јас не го гледам ова, ги гледав видеата само со Неда и Елена. Елена целосна утка, здрвена, едвај мрдна, за пеењето да не зборам, бетер од караоке беше. Што си беше убава само и толку.
    А Неда... Се згазив од смеење, Бијонси во турбофолк верзија. :rofl: :D

butterfly4 likes this.
  15. Mimi123

Mimi123 Популарен член

:D Па за тоа и е шоуто..Имитација а не кој пее најдобро ;)

16. Lella

Lella Форумски идол

Oд каде да почнам? [​IMG]
    Ајде Неда. [​IMG] Со кој памет бабава дошла на шоуво не ми е јасно. Некако осеќам дека жирито цело време ќе и дава привилегии. И Катерина беше подобра од неа (повеќе личеше ако не друго). И ептен и дигнаа акции со тоа дека Бијонсе би сакала да изгледа како неа. Иди бегај бе, скраја да е. [​IMG]

Не го имам гледано спотот на Северина, не ни планирам, ама од тоа што го видов, мислам дека Елена беше ОК. Тоа што и беше таков гласот, според мене е до микрофонот, не беше доволно пуштен, или и беш изместен, шознам, и затоа цело време некако се дереше и пак не успеваше. Ама одлично изимитира, сфаќам како и’ е. Мене да ми дадат да имитирам турбофолк, не знам што ќе правам. [​IMG]

Ех, Оки . :rofl: Цркнав од смеење. Супер што ќе има повторно ваков лик, осеќам дека ќе има смеење. Ама леле, каков беше. Само не ми се допадна шминката, што беше проблемот со оние црни линии под веѓите, аман? :^)

Чипи, или како и да е, ме посеќа на еден од оние тројцата во еден филм што се правеа жени, еве слика можеби ќе се сетите, Sorority boys:
    Како и да е, батково врска немаше од Селин Дион, ама секогаш се смеев кога ќе го видев, пошот страшно ме потсеќаше на овој погоре. :lol:

Кеба уште сега гледам дека ќе ме нервира. Некако жирито повеќе го почитуваат од другите, како, шознам, нешто како што ја почитуваат на Неда, пошто демек од постарите, зошто се бутаат овие тука бе?

Бане пееше прекрасно и баш си личеше, мислам дека требаше тој да победи, а не бабиштево. Очекувам повеќе од него. Колку што слушнав тој пеел народно или така нешто, тоа воошто не се познаваше, за разлика од Неда, а тоа е супер.

Јелена, мислам дека ќе има убави имитации од неа, се гледа дека има потенцијал и е спремна на одглуми се’. Баш ми се допаѓа тоа.

Катерина, го утепаа девојчево бе. :D Немаше врска од Тоше, само рипкаше, до душа оддалеку на изглед малку потсетуваше, ама нема врска. Следниот пат ќе ја видиме повторно дали ќе успее да се снајде со уште еден тежок предизвик. :lol:

Иван, не ја сфатив поентата и јас. Песната ми звучи позната, ама нема ништо во неа, не знам зошто воопшто се ја ставиле на бирање.

Тања - ме заболеа ушите. :D Оваа, очигледно, не знае да пее ништо друго освен турбофолк. Па тогаш што воопшто и бара тука? :angel: Воопшто не ми се допадна изведбата, можеби имаше некои елементи, ама пеењето и’ расипа се.

Новиот водител ми е поинтересен од првиот, некако поопуштен ми е, не знам. И новиот член во жирито повеќе ми се допаѓа од Зоне. Таа некако вишок ми беше. А овој чат-пат ќе тресне некоја :D
    Водителката Марија ми иде да го скршам телевизорот од нејзе. Кога се опнала на тоа штиклите, 5 метра повисока од сите таму. Можам да замислам на Катерина како и било, онака нискичка, а таа облакодер. |( И демек, многу е згодна сега таа. Ептен ми е антипатична. Па дури и се качува на тоа од на Roar за да е повисока. Тежок комплекс има.

За Снеже немам што да кажам, се’ е кажано, ама па таа фацата што ја направи после настапот на Елена, претеризам. Ептен се пореметува значи. :tmi:

tace73 and bubamara12345 like this.
  17. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Најмногу во ова шоу ми се допаѓа целта.
    Сега интересно е, мене најинтересно ми е кога маж имитира жена :D .
    Еленка беше супер...нема да цепидлачам...битна е забавата.
    Само Снеже не ја можам и не е потребна секој пат да се вклучува :)

Lella and bubamara12345 like this.
  18. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Елена не ми беше баш океј. Кореографијата беше супер, ама гласот ниту нејниот, ниту на Северина. Ко затната кокошка ми беше. А Оки беше легенда. :rofl: Му се изнасмеавме едно убаво и јас и мајка ми и комшика ми. :D

Arthur likes this.
  19. bubamara12345

bubamara12345 Популарен член

Јас пак се изнервирав кога ја видов, нема ли некој друг? Само таа е во Сител? Одвратна е премногу :@

20. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Абе што, да не пак Северина е некој страшен талент со пеењето па ... баш ми се допадна пеењето, Елена ептен го долови „талентот“ на Сееберина. :D
    Не ја знам ниту песната ниту спотот, но откако го изгледав настапот ми стана кристално јасно. Не беше лоша нашава. :)

Тања катастрофа - не можам да се воздржам. Зарем до толку е закоравена и си дозволила да не научи англиски, барем она основното ? Како за момент да ја слушав мајка ми како чита текст на англиски, а кога ќе подразмислам подобро, би рекла дека дури и подобро ги изговара зборовите од неа. Срамота, тако млада, тако неписмена. :(