Легијата-живеј го моментот -Се сомневам во се деновиве ,се осеќам ко предаден уништен навреден ,а се тоа ќе помине за како карма да се врати кога најмногу ќе несакам ,карактеристично зум ко мојот несаглам ,ко да сум роден сам ,маченик сум на сосем срам,без сомнение ни грам ,многу души еден храм ,себичен творец, моите се против мене ,истисме под облак темен ,ама пливам сам до кребен сув,нема никој глув ,јас сум тука добро чув дека мојот народ умира без име и без дух ,немилорсдно копиле сум кога боли душава и кога некој молам да ме слуша пак а се што тој зборел ме потсеќа на крајот ,зшто се е чиста вистина се плашам дека е во право ,губам љубов а со неја губам мотив ,листот советувања неисполнет па глеј го мојот потпис... Реф: Живееме во свет што изгледа ко пеколен Цел живот може за момент да ти биде променет Во ова лошо време градот никад не е, здодевен Каде што секој ден може да биде последен . 2 години очи без солзи со поглед кон небото Се осеќам како да сум тука веќе предолго Се е преболно што тоа мора да го носиш на плеќите Незнам како да спречиме за кого ли горат свеќите Спокојни се среќните,спремни се сеа гревните Темни се сепак гневните болот е пак во вените Се борите да смените неправда само зјапате Кода сум чул одамна истото го баравте Добивте своето ,казна од поетот Ко куршумот внатре на душманот е срам во умот и дел од кошмарот Во животот ко курва полошо го знаеш поводот немој да бидеш кодошот Тоа е доволно длабоко да те понесе чувајго споменот на старо место да те донесе Од гневот полесен дали си сеа побесен кога си без полезен го чекам ветерот далеку да ме однесе.. Реф: Живееме во свет што изгледа ко пеколен Цел живот може за момент да ти биде променет Во ова лошо време градот никад не е здодевен Каде што секој ден може да биде последен . Ја губам свеста на мој чист совеста Со гревот само можам планини да поместам Кога ќе помислам тогаш ги гледам само лошите нешта Надоле влечат ми тежат на плешка ,брат Кода сум се изневерил себе самиот ,бараам излез изван И никој збор не е правиот опкружени од сивило што продира во нас ко сонар Ко жив песок сите опасно тонат ,заробен од силите на мислите во лавиринт без излезен од себе создаден на цедило си оставен ,обиди се да видиш без да гледаш Обидисе да осетиш ко свест да немаш,биди сега,со секој здив ,секој стих секој миг биди ко војник без лик мојот мотив е за нив . Реф: Живееме во свет што изгледа ко пеколен Цел живот може за момент да ти биде променет Во ова лошо време градот никад не е здодевен Каде што секој ден може да биде последен . НЕМОЖЕ СЕКОЈ ДА НАПИШЕ ВАКВИ ЗБОРОВИ!!
Three Doors Down- Never too late This world will never be What I expected And if I don't belong Who would have guessed it I will not leave alone Everything that I own To make you feel like it's not too late It's never too late Even if I say It'll be alright Still I hear you say You want to end your life Now and again we try To just stay alive Maybe we'll turn it all around 'Cause it's not too late It's never too late No one will ever see This side reflected And if there's something wrong Who would have guessed it And I have left alone Everything that I own To make you feel like It's not too late It's never too late Even if I say It'll be alright Still I hear you say You want to end your life Now and again we try To just stay alive Maybe we'll turn it all around 'Cause it's not too late It's never too late The world we knew Won't come back The time we've lost Can't get back The life we had Won't be ours again This world will never be What I expected And if I don't belong Even if I say It'll be alright Still I hear you say You want to end your life Now and again we try To just stay alive Maybe we'll turn it all around 'Cause it's not too late It's never too late Maybe we'll turn it all around 'Cause it's not too late It's never too late (It's never too late) It's not too late It's never too late
LINKIN PARK-Numb I'm tired of being what you want me to be Feeling so faithless, lost under the surface Don't know what you're expecting of me Put under the pressure of walking in your shoes (Caught in the undertow, just caught in the undertow) Every step that I take is another mistake to you (Caught in the undertow, just caught in the undertow) [Chorus:] I've become so numb, I can't feel you there Become so tired, so much more aware I'm becoming this, all I want to do Is be more like me and be less like you Can't you see that you're smothering me, Holding too tightly, afraid to lose control? 'Cause everything that you thought I would be Has fallen apart right in front of you. (Caught in the undertow, just caught in the undertow) Every step that I take is another mistake to you. (Caught in the undertow, just caught in the undertow) And every second I waste is more than I can take. [Chorus:] I've become so numb, I can't feel you there, Become so tired, so much more aware I'm becoming this, all I want to do Is be more like me and be less like you. And I know I may end up failing too. But I know You were just like me with someone disappointed in you. [Chorus:] I've become so numb, I can't feel you there, Become so tired, so much more aware. I'm becoming this, all I want to do Is be more like me and be less like you. [Chorus:] I've become so numb, I can't feel you there. (I'm tired of being what you want me to be) I've become so numb, I can't feel you there. (I'm tired of being what you want me to be)
No Name - RYAN O'SHAUGHNESSY Every now and then I see I part of you I've never seen Birds can swim and fish can fly the road is long I wonder why. One of these days you'll realize what you mean to me ohhh, Every now and then I see a part of you I've never seen. Every now and then I try to tell you just how I feel, Heavens talk the rain begins the sky turns black, nobody wins. Well I try to talk but I can't My soul has turned to steel This happens every now and then when I try to tell you just how I feel. So if you ever love somebody You gotta keep them close When you lose grip of their body You'll be falling Because I'm falling Deeper in love
Are You Kidding Me ANOUK Sure got my piece of heaven An angel in disguise gone wild But I thought you were a man Who knew right from wrong That's why I really don't understand Why he's with her It's killing me What has she got that I don't have Is it the way she looks at you Laughs at you, can she Does she make you beg for more This is hurting What does she got that I don't have I tried to call him Anytime anywhere But he's never there So I went to his place Waited all day So he would explain it to me And this is what he said [ From: There is nothing left to say I had my fill, I went away Your crying eyes won't change a thing It was just a fling How could an angel break my heart He said: We could still be friends R U kiddin' me? What has she got that I don't have Is it the way she looks at you Talks to you, can she Does she make you beg for more This is hurting What has she got that I don't have But twice a year When he's in tears When he loses his mind And can't help but cry He'll call me and then I am better than I am
ANASTACIA - SICK AND TIRED My love is on the line My love is on the line My love is on the line My love is on the line A little late for all the things you didn't say I'm not sad for you But I'm sad for all the time I had to waste 'Cause I learned the truth Your heart is in a place I no longer want to be I knew there'd come a day I'd set you free 'Cause I'm sick and tired Of always being sick and tired [Chorus] Your love isn't fair You live in a world where you didn't listen And you didn't care So I'm floating Floating on air Oh, yeah No warning of such a sad song Of broken hearts My dreams of fairy tales and fantasy, oh Were torn apart I lost my peace of mind Somewhere along the way I knew there's come a time You'd hear me say I'm sick and tired Of always being sick and tired [Chorus: x2] My love is on the line My love is on the line My love is on the line My love is on the line
Да можев да те погледнам - Каролина Гочева Да можев да те погледнам чисто без суета бар еднаш да те погледев со очи на дете ќе видев каде грешиме зошто јас велам не поинаку ќе беше се Од своја рака ранета овде не останав и чекорев по трнлив пат што го одбрав сама и сакав да ти докажам ништо не ќе изгубам без тебе можам да преживеам реф: Некогаш ќе се сретнеме ти со неа а сама јас Некогаш пак ќе плачеме и двајцата тогаш кога ќе е предоцна за нас ти ќе дознаеш за те сакам јас одсекогаш Да можев да те погледнам во очи без суета ќе можев се да променам можеби тогаш јас, се лажев себе јас гордоста слепа е и сурова и мислев можам да те преболам реф: Од се што имам денес те немам само тебе и неможам да најдам мир си имам свое место ни широко ни тесно но во него ми фалиш ти Да можев да те погледам во очи без суета ќе можев се да променам можеби тогаш не требаше да веруваш кога лажев од бес те сакав и те сакам сеуште
Ме љубиш ли и ти, би убил ли за мене Ме љубиш ли и ти, и повеќе од себе Ме љубиш ли и ти, без простор и без време Го имам твојот глас и се ти давам тебе Ти си крилјата мои, летам со тебе јас Летам јас, летам јас, летам јас со тебе јас летам... Жива сум кога знам, дека живееш ти Жива сум, жива сум, жива сум за тебе сум жива... На крај, ке вреди секој миг... 2x Ме љубиш ли и ти, би убил ли за мене Ме љубиш ли и ти, и повеќе од себе Ме љубиш ли и ти, без простор и без време Го имам твојот глас и се ти давам тебе Ти си мој океан, тонам долу без страв Тонам јас, тонам јас, тонам јас во тебе се губам... Дишам за да те знам, воздух мој си ми ти дишам јас, дишам јас, дишам јас од тебе јас дишам... На крај, ке вреди секој здив... 2x Ме љубиш ли и ти, би убил ли за мене Ме љубиш ли и ти, и повеќе од себе Ме љубиш ли и ти, без простор и без време Го имам твојот глас и се ти давам тебе Ме љубиш ли и ти... 2x Ме љубиш ли и ти, би убил ли за мене Ме љубиш ли и ти, и повеќе од себе Ме љубиш ли и ти, без простор и без време Го имам твојот глас и се ти давам тебе Ме љубиш ли и ти... ------------------------------------------------------------------------------------------------------- Karolina Goceva - Vise se ne vracas Mislila sam da bih mogla da verujem ti svaku rec jos se secam svega sto si rekao da sam to sto si trazio da budes kraj mene, samo to sam zelela. REF. Sad te gledam kako ides i znam vise se ne vracas vise se ne vracas nikada. Ti se ne vracas, meni se ne vracas nikada. Niko me jos nije ranio tako grubo kao ti. Ne znam dal cu moci podneti da te vise ne volim. Da budes kraj mene samo to sam zelela. REF. Sad te gledam kako ides i znam vise se ne vracas. vise se ne vracas nikada ti se ne vracas, meni se ne vracas nikada Tvoje reci ostaju boleti ne prestaju, los trenutak osvete da me podsete. Ti se ne vracas, ti se ne vracas nikada ti se ne vracas, meni se ne vracas nikada Vise se ne vracas, vise se ne vracas nikada ti se ne vracas, meni se ne vracas nikada ti se ne vracas.......... ------------------------------------------------------------------------------------------------------- KAROLINA GOCEVA DA MOZEV DA TE POGLEDNAM Да можев да те погледнам, чисто без суета бар еднаш да те погледнев, со очи на дете Ќе видев каде грешиме, зошто јас велам не Поинаку ќе беше се... Од своја рака ранета овде не останав, и чекорев по трнлив пат, што го одбрав сама И сакав да ти докажам, ништо не ќе изгубам, без тебе можам да преживеам... Некогаш ќе се сретнеме, ти со неа, а сама јас Некогаш пак ке плачеме, и двајцата Тогаш кога ќе е предоцна за нас, ти ќе дознаеш, Те сакам јас од секогаш... Да можев да те погледнам, во очи без суета ќе можев се да променам, можеби тогаш јас, Се лажев себе гордоста слепа е и сурова, и мислев можам да те преболам... Некогаш ќе се сретнеме, ти со неа, а сама јас Некогаш пак ке плачеме, и двајцата Тогаш кога ќе е предоцна за нас, ти ќе дознаеш, Те сакам јас од секогаш... Од се што имам денес, те немам само тебе И неможам да најдам мир... Си имам свое место, ни широко, ни тесно, но во него ми фалиш ти... Да можев да те погледнам, во очи без суета ќе можев се да променам, можеби тогаш не требаше да веруваш кога лажев од бес, те сакав и те сакам сеуште...
Ron Pope- A drop in the ocean A drop in the ocean A change in the weather I was praying that you and me might end up together It's like wishing for rain as I stand in the desert But I'm holding you closer than most 'cause you are my heaven I don't wanna waste the weekend If you don't love me pretend A few more hours then it's time to go As my train rolls down the east coast I wonder how you keep warm It's too late to cry Too broken to move on And still I can't let you be Most nights I hardly sleep Don't take what you don't need from me It's just a drop in the ocean A change in the weather I was praying that you and me might end up together Its like wishing for rain as I stand in the desert But I'm holding you closer than most 'cause you are my heaven Misplaced trust and old friends Never counting regrets By the grace of God I do not rest at all New England as the leaves change The last excuse that I'll claim I was a boy who loved a women like a little girl And still I cant let you be Most nights I hardly sleep Don't take what you don't need from me It's just a drop in the ocean A change in the weather I was praying that you and me might end up together It's like wishing for rain as I stand in the desert But I'm holding you closer than most 'cause you are my Heaven doesn't seem far away anymore No No Heaven doesn't seem far away Heaven doesn't seem far away anymore No No Heaven doesn't seem far away Oh Oh A drop in the ocean A change in the weather I was praying that you and me might end up together It's like wishing for rain as I stand in the desert But I'm holding you closer than most 'cause you are my heaven You are my heaven
Thom Yorke ft. Björk - I've seen it all I've seen it all, I have seen the trees, I've seen the willow leaves dancing in the breeze I've seen a friend killed by a friend, And lives that were over before they were spent. I've seen what I was - I know what I'll be I've seen it all - there is no more to see! You haven't seen elephants, kings or Peru! I'm happy to say I had better to do What about China? Have you seen the Great Wall? All walls are great, if the roof doesn't fall! And the man you will marry? The home you will share? To be honest, I really don't care.. You've never been to Niagara Falls? I have seen water, its water, that's all.. The Eiffel Tower, the Empire State? My pulse was as high on my very first date! Your grandson's hand as he plays with your hair? To be honest, I really don't care.. I've seen it all, I've seen the dark I've seen the brightness in one little spark. I've seen what I chose and I've seen what I need, And that is enough, to want more would be greed. I've seen what I was and I know what I'll be I've seen it all - there is no more to see! You've seen it all and all you have seen You can always review on your own little screen The light and the dark, the big and the small Just keep in mind - you need no more at all You've seen what you were and know what you'll be You've seen it all - there is no more to see!
Nokaut - Samovila Sam, i mislite vo vozduh letat vo tisina zaboravam i neka svetot iscezne za malku mir i spokoj peam za neboto, dzvezdite i neka tece reka pagam na kolena, daj mi zivot daj mi sustina ko vozduh ti mi trebas sekoj den e bozji dar daj mi ljubov daj mi pricina samovila moja si samovila moja si, samovila nepotrebni se zborovi vo oci tvoi ima sjaj i neka vetar zboruva vo sekoj stih te krijam tebe vo molitva voskresnuvam i neka tece reka pagam na kolena daj mi zivot daj mi sustina ko vozduh ti mi trebas sekoj den e bozji dar daj mi ljubov daj mi pricina samovila moja si, samovila.
NE KOCI tekst - ELITNI ODREDI [Ref.] A tvoje oci, te noci su pogledale me, tvoje ime ja zovem, otvori molim te. Ovim gradom sad jurim, ne koci te me, idem pravo za njom i ne okrecem se. [Relja] Kad si sama, pozovi kad si sama, za pola sata sam tu, dolazim. Dupla puna, zbog tebe glava luda, kroz pola grada na crveno prolazim. Zato daj,daj,daj mi nocas malo vremena, pitam dali bi me htela, sta bi samnom zelela. Samo daj, daj gas, kazes hocu brze, dok za nama jure, srce lupa luduje. [Ref.] A tvoje oci, te noci su pogledale me, tvoje ime ja zovem, otvori molim te. Ovim gradom sad jurim, ne koci te me, idem pravo za njom i ne okrecem se. [Wonta] Crvena haljina na nogama, znam sinoc si je probala. Pogledom zove, jas ne ostavljam i sve se desilo bez daha i bez povoda. Ovo je brz grad, svako ima mane, ja svoje menjacu za tvoje dobre strane. Tvoja je koza, meni dobra za rane, A moje oci hladne tu su da te brane. [Ref.] A tvoje oci, te noci su pogledale me, tvoje ime ja zovem, otvori molim te. Ovim gradom sad jurim, ne koci te me, idem pravo za njom i ne okrecem se. [Wonta] Ne,ne koci, dok se vozim, zovu me noci, s'tobom cu proci. Ne i nismo tol'ko losi, usne trosi na mojoj kozi. [Ref.] A tvoje oci, te noci, tvoje ime ja zovem, Ovim gradom sad jurim, ne koci te me, idem pravo za njom i ne okrecem se. NIJE MI ZAO tekst DESILO SE JEDNOM JA NISAM ZNAO KUDA I KAKO CU ALI SAM UGLEDAO SVETLO JA NISAM TU NE ZNAM DA LI SUTRA OSTACU I KADA POGLEDAM NEBO TU SAM MOGAO DA BUDEM 1 SEKUND ME JE DELIO I NIKAD NIJE MI SVE JEDNO ALI NIJE MI ZAO MADA ZNAM DA SAM GRESIO. KADA DODJE DANI JA TI KAZEM DA NE MOGU SAM TO SLAZEM AKO KAZEM DA MI JE LAKO DNO SAM TAKO BRATE JER SAM LI PLAKO ALI NIJE MI ZAO. JA TI KAZEM DA NE MOGU SAM TO SLAZEM AKO KAZEM DA MI JE LAKO DNO SAM TAKO BRATE JER SAM LI PLAKO ALI NIJE MI ZAO. STA SAM MOGAO SAM, STEGNI ZUBE BUDI JAK, NEDAM NISTA DA ME SLOMI JER SAM VIDEO MRAK, KAD SAM VIDEO KRAJ TAD SAM VIDEO RAJ TO NIJE STRAH BRATE ZNAJ TO JE SAMO OSECAJ. PUSTIO SAM SUZU POGLEDAO NEBO OKO SEBE VIDIM GUZVU MISLIM SAMO NA JEDNOG EJ BOZE RECI MI STA JE OVO TREBA MI NEKO DA MI KAZE BICES DOBRO. AL MOJI DRUGOVI NE ZNAM STA JE SVAMA, ULICA JE ULICA NEMA LJUBAVI I SRANJA RECI MI STA SANJAS KOLIKO PARA JEDINO STO IMAM ZASAD JE OVO DANAS. A GRESIO SAM,PIO SAM, KRIO SAM SEBE UBIJAO SAM VREME ZNACI BIO SAM DETE I SVASTA VIDO SAM I SVASTA PIO SAM AL SE NA KRAJU UVEK VRATIM TU NEGDE, KLEO SE U BETON DANAS NA TAJ BETON NE BIH STAVIO ZETON JER SAM RADIO SVE TO PA BOZE OPROSTI HVALA TI BOZE SVE DODJE I ODE TEBI HVALA STO SAM OVDE. KADA DODJE DANI JA TI KAZEM DA NE MOGU SAM TO SLAZEM AKO KAZEM DA MI JE LAKO DNO SAM TAKO BRATE JER SAM LI PLAKO ALI NIJE MI ZAO. JA TI KAZEM DA NE MOGU SAM TO SLAZEM AKO KAZEM DA MI JE LAKO DNO SAM TAKO BRATE JER SAM LI PLAKO ALI NIJE MI ZAO. NIJE MI ZAO STO SAM OSTAO SAM, NI TO STO SAM BRATE PROBAO GRANG,NIJE MI ZAO STO SAM ROLAO SRANK JER KROZ SVE TO JA SAM POSTAO JA STA RADIM TU PO KRAJU GDE SI DE SVI SU U VAZONU LOVE ILI E SI DE ZNAM DA MNOGI DOBRI MOMCI NISU REKLI NE ZATO MNOGE RUZNE STVARI SU SE DESILE.AL NA PROZORU I DALJE PADA KISA KO U LOGORU NIKO NEMA NISTA IL NA ULICI SAVEST NIJE CISTA NIJE MI ZAO STO SAM POBEGAO IZNAD. KADA DODJE DANI JA TI KAZEM DA NE MOGU SAM TO SLAZEM AKO KAZEM DA MI JE LAKO DNO SAM TAKO BRATE JER SAM LI PLAKO ALI NIJE MI ZAO. JA TI KAZEM DA NE MOGU SAM TO, SLAZEM AKO KAZEM DA MI JE LAKO, DNO SAM TAKO BRATE JER SAM LI PLAKO ALI NIJE MI ZAO DOSLO JE VREME DA SE SA SVIMA OPROSTIM U NEKI BOLJI SVET JA ODLAZIM U KRAJU SAMO RAT I PORAZI GODINA ZA GODINOM PROLAZI MNOGI DRUGOVI SU POSTALI KOMANI, DEVOJKE SU DROLJE KOJE SMO VOLELI NEKAD SVE DJAVOLI NAS ODVELI AL NECE USPETI DA SRUSE OVAJ LIK.
Галена -Спри ме На обиди, знаеш, нося и на удари под кръста, но че ме оставяш, ме уби. Изтърпях, каквото можех, и на ум за теб се молех. Аз не мога, Бог да ти прости! Защо не пръснеш със ръце това сърце, проклетото, да спре? Това лице, красивото, от болка е съсипано. Пръсни с ръце това сърце! Не е от камък - чупи се! Това лице - виж го добре, това съм аз и още те обичам! Ако можеш, спри ме! Няма да ми мине и до смърт боли! Спри ме, моля те! За Бога, спри ме! Спри това навреме! Запомни от мене - от хора като теб бягай надалеч и пази се! И пази се! Много силен удар беше, за секунди ме отнесе. Как да се изправя след това? По-добре недей ме пипа! С трудно дишане, разбита, още на земята съм след теб. Защо не пръснеш със ръце това сърце, проклетото, да спре? Това лице, красивото, от болка е съсипано. Пръсни с ръце това сърце! Не е от камък - чупи се! Това лице - виж го добре, това съм аз и още те обичам! Ако можеш, спри ме! Няма да ми мине и до смърт боли! Спри ме, моля те! За Бога, спри ме! Спри това навреме! Запомни от мене - от хора като теб бягай надалеч и пази се! И пази се! Спри ме! Боли ме! Спри ме! Боли ме! Спри ме! Боли ме! Няма да ми мине, мине! Спри ме, спри ме! Боли ме! Спри ме, спри ме! Боли ме! Спри ме, спри ме! Боли ме! Спри ме, спри ме! Колко часа любов -Димана Колко часа любов остават? Тя така ли се изхабява? Tи пропускаш да ме целуваш, aз допускам, че има друга. Колко твои лъжи ме чакат, давам много и пак е малко… Не оставаш, когато искам. Щом не вярвам тогава идваш. Колко часа да дам на любовта? Не се прави, че ме обичаш! Не се измъчвай да отричаш, не си осъден да оставаш…Ти решаваш! Насила няма да целувам, върви си, аз не се страхувам! Не си осъден да оставаш…Ти решаваш! Колко часа любов остават? Тази лудост кога минава? Ако утре ще бъдем чужди, с целувки не ме събуждай. Щом сърцата ни бият бавно, ще се гледат очите хладно… …Да се върнем ли отначало?! Ти, не спираш да ме предаваш! Колко часа да дам на любовта? Не се прави, че ме обичаш! Не се измъчвай да отричаш, не си осъден да оставаш…Ти решаваш! Насила няма да целувам, върви си, аз не се страхувам! Не си осъден да оставаш…Ти решаваш!
The Frajle - Fina Eh, da mi je malo para da te vodim ja Na put oko sveta da te setam, vozom provozam Eee, da... Bog zna da tebe volim ja Odavde pa sve do Sibira Eh, da mi je malo casti da te pitam ja Ma odmah bi se luce moje za te udala Eh, da... bas ja da ti kazem DA Pa da sam za zivota mirna. Fina, fina, ja nisam tako fina Neka te nocas slaze moja krinolina Fina, fina, ma stvarno nisam fina Pusti me nocas bezobrazno da ti sviram. Eh, da mi je malo vise vremena za sve Da pod kozu udjem tvoju i da nema me E nek' ceo svet svuda trazi me A ja u tvom srcu snivam. Eh da mi je da me barem malo ucutkas Da poslusam srce svoje da me zavaras Eh, daj da pustim jednom bar Da razum cuti a srce bira. Fina, fina, ja nisam tako fina Neka te nocas slaze moja krinolina Fina, fina, ma stvarno nisam fina Pusti me nocas bezobrazno da ti sviram.
HIM- Bury Me Deep Inside Your Heart et me wake up in your arms Hear you say it's not alright Let me be so dead and gone So far away from life Close my eyes Hold me tight And bury me deep inside your heart All I ever wanted was you, my love You're all I ever wanted is you, my love Your're all I ever wanted, just you Let me never see the sun And never see you smile Let us be so dead and so gone So far away from life Just close my eyes Hold me tight And bury me deep inside your heart All I ever wanted was you, my love You're all I ever wanted is you, my love You're all I ever wanted, you, oh my love You're all I ever wanted, you, my love That's the way it's always been My heart stops beating only for you Baby Only for your loving All I ever wanted was you, my love You're all I ever wanted is you, my love You're all I ever wanted, you, my love You're all I ever wanted, you, my love
Lost Lyrics Anouk If roses are meant to be red And violets to be blue Why isn't my heart meant for you My hands longing to touch you But I can barely breathe Starry eyes that make me melt Right in front of me Lost in this world I even get lost in this song And when the lights go down That is where I'll be found This music's irresistible Your voice makes my skin crawl Innocent and pure I guess you heard it all before Mister inaccessible Will this ever change One thing that remains the same You're still a picture in a frame Lost in this world I even get lost in this song And when the lights go down That is where I'll be found I get lost in this world I get lost in your eyes And when the lights go down That's where I'll be found Yeah yeah I get lost in this world I get lost in your eyes And when the lights go down Am I the only one Ooh
Coconut Skins - Damien Rice You can hold her hand And show her how you cry Explain to her your weakness So she understands And then roll over and die You can brave decisions Before you crumble up inside Spend your time asking everyone else's permission Then run away and hide Or you can sit on chimneys Put some fire up your ass No need to know what you're doing or waiting for But if anyone should ask Tell them I've been licking coconut skins And we've been hanging out Tell them God just dropped by to forgive our sins And relieve us our doubt La la la la la la la... Oh you can hold her eggs But your basket has a hole You can lie between her legs and go looking for Tell her you're searching for her soul You can wait for ages Watch your compost turn to coal Time is contagious Everybody's getting old So you can sit on chimneys Put some fire up your ass No need to know what you're doing or looking for But if anyone should ask Tell them I've been cooking coconut skins And we've been hanging out Tell them God just dropped by to forgive our sins And relieve us our doubt La la la la la la la...
Moby - Lift Me Up Lyrics Plain talking (plain talking) Take us so far (take us so far) Broken down cars (broken down cars) Like strung out old stars (like strung out old stars) Plain talking (plain talking) Served us so well (served us so well) We travelled through hell (travelled through hell) Know how we felt (oh how we felt) Lift me up, lift me up Higher now ama Lift me up, lift me up Higher now ama Plain talking (plain talking) Making us bold (making us bold) So strung out and cold (strung out and cold) Feeling so old (feeling so old) Plain talking (plain talking) Has ruined us now (ruined us now) You never know how (you never know how) Sweeter than thou (sweeter than thou) Lift me up, lift me up Higher now ama Lift me up, lift me up Higher now ama Lift me up, lift me up Ohla la la la Lift me up, lift me up Ohla la la la Ohla la la la Ohla la la la Ohla la la la
Warrant-Sometimes she cries lyrics Lisa don't think she's pretty no more Starin' at the stars through a backstreet door She tries and tries, make it all work out No matter what she does She left standin' in the middle of doubt In a lonely night And in the pourin' rain You can count on me Sometimes she cries And she's alone at night Sometimes she weeps When she's feelin' cold and weak Sometimes the pain It just tears her up inside Sometimes she cries Ooh, I wonder why Lisa don't have a lover no more Plays with her pillow stares at the bedroom floor Used to have a million, they've come and gone No matter what she does She can't figure out what she's doin' wrong In a lonely night And in the pourin' rain You can count on me Sometimes she cries When she's alone at night Sometimes she weeps When she's feelin' cold and weak Sometimes the pain Oh it tears her up inside Sometimes she cries Ooh, yeah Livin', lovin', givin' everything you've got After all the heartache Maybe give it all just one more shot girl In a lonely night And in the pourin' rain The only thing I really wanna know is why Sometimes she cries And she's alone at night Sometimes she weeps Oh when she's feelin' cold and weak Sometimes the pain Oh it tears her up inside Sometimes she cries Ohh, yeah yeah, yeah yeah, yeah Спојлер R.I.P Jani Lane :'(
Нямаш сърце, малко поне да ти липсвам, но не, не би съжалил и минута дори, а искам до мен да си ти. Нямаш очи за любовта, ще преминеш през мен и няма да спреш, може да ме предадеш, аз искам още с теб! Едно! Имам само едно нещо в този живот да съм толкова влюбена в теб. Ти го знаеш добре и погледнеш ли ме, не те мразя - обратното е! Искам само теб! Нямаш сърце, малко поне да ти липсвам, но не, не би съжалил и минута дори, а искам до мен да си ти. Всичко от мен в твойте ръце, ще захвърлиш далеч, така лесно е... Ти го можеш добре, а аз още искам с теб! Едно! Имам само едно нещо в този живот да съм толкова влюбена в теб. Ти го знаеш добре и погледнеш ли ме, не те мразя - обратното е! Имам само едно нещо в този живот да съм толкова влюбен в теб. Ти го знаеш добре и погледнеш ли ме, не те мразя - обратното е! Искам само теб!