Архангел - Љубов или омраза Долго, долго, гледам во тоа лице се трудам да не мислам колку е убава, колку е прекрасна морам да го скротам стравот знам колку тоа може да ме промени Долго, долго зборувам сакам да те трогнам да видам бар една солза залудно ти се смееш ти си радосна и воопшто не ги следиш моите зборови ти си толку далеку од мене Треперам од возбуда сиот треперам од страст дал е тоа љубов или сум полн со омраза омраза Ако останам зар ќе можам да те задржам ако одам зар ќе можам да те преболам да те заборавам ќе се вратиш како спомен ќе се вратиш како нож Д.Н.О - Љубов Јас милувам да знам каде не води сега ова и да не ти кажев да дали ќе остане на тоа. По малку исплашен те гледам ти се претвораш во гнев, сепак не можам да скријам - јас не те сакам повеќе. Не оставај ме, не сама... Љубов... Јас милувам да знам каде не води сега ова и да не ти кажев да дали ќе остане на тоа. Дали ќе остане на тоа, гледај остани остани на тоа, те молам остани на тоа. Само тоа не, не сама, не оставај ме... Љубов...
Tyzee - Regeton 1 Строфа: Уште кога видов сјај во тие очи, сфатив дека друга нема да ме гледа исто како ти. Прв пат кога пробав од тие усни, се навлеков ко џанак, се заразив ко паразит. Начинот на кој го допираш те прави различна о је, јеее... Другите се само бројчиња, а ти си кралица на сеee... Рефрен: Се заљубив, о нооо... ми направи продор, во моето срце, ко дрога низ мојот мозок. И само за тебе би напишал милион рими, и горе од небо, за тебе би пеел бебо. 2 Строфа: Пробав многу други жени, кои мислев дека ќе ми дадат нешто боље, нешто што го немаш ти. Ниедна од нив не го знае јазикот на љубовта што го зборевме само ја и ти. Оттогаш имам само фобија што ме разбива, о не, неее... Другите се само бројчиња, а ти си кралица на сеее... Рефрен: Се заљубив, о нооо... ми направи продор, во моето срце, ко дрога низ мојот мозок. И само за тебе би напишал милион рими, и горе од небо, за тебе би пеел бебо. И кога би, и кога би, и кога би умрел би пеел. И кога би, и кога би, и кога би, горе од небо за тебеее... Мост: И кога би умрел би пеел, горе од небо за тебе. Знам дека не сум бил ангел, но добивам крилја со тебе. Знам дека бев ѓубре на моменти, кога лажев за сите други жени, но ти си тоа пишано од бога, кое ќе го сакам и сиромав и богат! И кога би, и кога би, и кога би умрел би пеел И кога би, и кога би, и кога би, да, да, од небо за тебе! Рефрен: Се заљубив, о нооо... ми направи продор, во моето срце, ко дрога низ мојот мозок. И само за тебе би напишал милион рими, и горе од небо, за тебе би пеел бебо.
AKO SU TO SAMO BILE LAZI Zivot ide dalje zivot brzo prolazi ali osjecam da to vise nisi ti, a ni ja Mozda bi i mogli pokusati ponovo al' bojim se da ovaj put gotovo Al' samo ti mi ubrzavas disanje jer se ja, jos uvijek palim na tebe Ref. Ako su to samo bile lazi lazimo se bar jos malo ako su to samo bile varke varajmo se, varajmo Zivot ide dalje zivot brzo prolazi al' osjecam da to vise nisi ti, a ni ja Ljubavi i mrznje tesko je preskociti zid al' bojim se da dobar smo par, bili mi Jer samo ti mi ubrzavas disanje jer se ja, jos uvijek palim na tebe Ref.
Emeli Sande-Read all about it You've got the words to change a nation but you're biting your tongue You've spent a life time stuck in silence afraid you'll say something wrong If no one ever hears it how we gonna learn your song So come on ,come on Come on, come on You've got a heart as loud as lions So why let your voice be tamed? Baby we're a little different there's no need to be ashamed You've got the light to fight the shadows so stop hiding it away Come on, Come on I wanna sing, I wanna shout I wanna scream till the words dry out so put it in all of the papers, i'm not afraid they can read all about it read all about it oh oh-oh-oh oh-oh-oh oh-oh-oh oh-oh-oh oh-oh-oh oh-oh-oh At night we're waking up the neighbours while we sing away the blues making sure that we remember yeah cause we all matter too if the truth has been forbidden then we're breaking all the rules so come on, come on come on, come on, lets get the tv and the radio to play our tune again its 'bout time we got some airplay of our version of events there's no need to be afraid i will sing with you my friend Come on, come on I wanna sing, I wanna shout I wanna scream till the words dry out so put it in all of the papers, i'm not afraid they can read all about it read all about it oh oh-oh-oh oh-oh-oh oh-oh-oh oh-oh-oh oh-oh-oh oh-oh-oh Yeah we're all wonderful, wonderful people so when did we all get so fearful? Now we're finally finding our voices so take a chance, come help me sing this Yeah we're all wonderful, wonderful people so when did we all get so fearful? and now we're finally finding our voices so take a chance, come help me sing this I wanna sing, I wanna shout I wanna scream till the words dry out so put it in all of the papers, i'm not afraid they can read all about it read all about it oh oh-oh-oh oh-oh-oh oh-oh-oh oh-oh-oh oh-oh-oh oh-oh-oh I wanna sing, I wanna shout I wanna scream till the words dry out so put it in all of the papers, i'm not afraid they can read all about it read all about it oh
Zena za sva vremena - Zeljko Joksimovic I opet sam tu. Gledam je kako bledi. Zatičem se kako mislim na tuđe i smeta mi sve ono sto nekad bilo je, čak i kad kaze volim te. I opet sam tu, jasno je sta mi sledi I opirem se ali malo sta vredi Jer se ljubav, ljubav predaje. A ti si zena za sva vremena ti si k'o stvorena za ljubav i topao dom A ti si zena za sva vremena ti si k'o stvorena za sreću ali ne sa mnom. Al' nisi kriva ti, al' nisi kriva ti sto takav sam. Ja opet sam tu na kraju jedne priče i činim sve da si sto vise sama, i svaka od njih jedna na drugu liče, I uvek na kraju stojim sam. http://www.youtube.com/watch?v=B-EokicLFfc
Mila Moja - Zeljko Joksimovic Ako te zivot odnese negde daleko, ja bicu tu jer znam da pratila si snove tebi oprosticu Neka djavo odnese i moju dusu, platicu tebi ludovanja prastam a sebi ne mogu Chorus: Mila moja, briga me za to samo moja ti jedina si bol mila moja, ja prastam ti za sve samo moja, volim te Na dusu neka mi stave neka mi sude sto nisi tu tebi ludovanja prastam sebi ne mogu Bila bi sreca kad bi se sreli slucajno i da previse mi znacis ja bih ti rekao Chorus Briga te za to ti jedina si bol prastam ti za sve Chorus
Scouting for girls - Love how it hurts I've been waiting All my life For someone like you To come mess with my mind Someone crazy Someone who Someone who'll love me The way I loved you I keep searching And what's worse Now that you're gone, All that's left is the hurt Three little words That's all that I've got Three little words, Like it or not Tell me you noticed? Tell me you heard? For you I'd have run to the ends of the Earth I couldn't keep you, but I'll keep my word It's the most beautiful pain in the world I love how it hurts I've been trying Since you left Trying to fix all the bits that you wrecked I'm just waiting Till it mends Then I'll let you break it again and again Three little words That's all that I've got Three little words, Like it or not Tell me you noticed? Tell me you heard? For you I'd have run to the ends of the Earth I couldn't keep you, but I'll keep my word It's the most beautiful pain in the world I love how it hurts I've been losing my mind I pretend that it's fine Trying to keep it together While I crumble inside You got a friend at the end of the line Give me a moment Give me a chance Lost in the hurt Caught in the past Give me a moment Give me the past Give me the hurt I know we can last Tell me you noticed? Tell me you heard? For you I'd have run to the ends of the Earth I couldn't keep you, but I'll keep my word It's the most beautiful pain in the world And I love how it hurts This is my journey This ain't the end I'm waiting here Till I see you again http://www.youtube.com/watch?v=11mkTm0WpBU
Hajde nocas mi dodji zatvori oci pomisli na me vrati film u prosle dane tiho u sebi sapni mi ime zatvori oci kao nekada davno kad nam je bilo sve do mora ravno nek tvoja njedra budu mi jedra hajde nocas mi dodji, svega mi donesi nocas nesto lijepo treba da se desi hajde nocas mi dodji, bice vina i pjesme ja bez tebe neznam, ja bez tebe ne smijem meni je mnogo, a tebi sitnica ja sam ti uvijek bio samo skica a nikad slika ni slicica zatvori oci kao nekada davno kad nam je bilo sve do mora ravno nek tvoja njedra budu mi jedra hajde nocas mi dodji, svega mi donesi nocas nesto lijepo treba da se desi hajde nocas mi dodji, bice vina i pjesme ja bez tebe neznam, ja bez tebe ne smijem http://www.youtube.com/watch?v=DuYHSXRli-A
Оtherview ft. Chris Willis - People There was a time, there was a place, With no remorse, no regrets, no disgrace What have we done, where did we go wrong Why has the sun been hiding so long There was a time, there was a place, With no remorse, no regrets, no disgrace What have we done, where did we go wrong Why has the sun been hiding so long Don't you know people, It's about time to feel the love Open up your heart, Open up your soul And never let go Don't you know people, It's about time to feel the love Open up your heart, Open up your soul And never let go There was a time, there was a place, With no remorse, no regrets, no disgrace What have we done, we're all alone We've been here fighting each other too long Don't you know people, It's about time to feel the love Open up your heart, Open up your soul And never let go Don't you know people, It's about time to feel the love Open up your heart, Open up your soul And never let go многу ми се допаѓа текстов
odamna ne sum posakal da krenam slusalka da ti kazam zbor il dva I edna vistina Ushte si mi najmila Vo mene tajno skriena Za mene znam nesudena A sepak moja sudbina Ne sum spomnal za tebe Tazni mi se pesnite A nosam sjaj vo ocive I ti cuvam mesto kraj mene Ushte si mi najmila Vo mene tajno skriena I ushte sepotam bez glas Deka veruvam vo nas... znam, se ke poimne I dalecni ke sme Ke ostaneme Dvajca sto se sakale od vreme na vreme na mene seti se i ne zaboravaj deka sme posilni od se.. Ѓорѓи Крстевски - Посилни од се
EKV - Ti si sav moj bol Razmices zavese gledas obecani grad svetla se pale tinja zelja u tebi jos uvek ti djavoli vire iz rukava svaki nokat krije otrov ljubavi ti si sav moj bol ti si sav moj bol ispitujes zaborav obaras alibi biras ulogu koa haljinu za vece u prolazu te zapahne miris noci i kaze probudi se, pokreni se probudi se, pokreni se ti si sav moj bol ti si sav moj bol
KAD LJUBAV OKRENE LEDJA tekst - NENI & BEK STEN & DARIO OCI KAZALJKE PRATE U SEBI SABIRAM TE SATE VREME TECE I DALJE MADA ZA MENE SVE STAJE U RUCI NASA SLIKA DOKAZ DA SMO BILI PAR PODLENJI GUTLJAJ VINA JEDINA POPICU ZA NAS KAZU NE TUGUJ ZA ONIM STO JE NEKADA BILO KAZU NE TEZI ZA ONIM STO NE MOZE BITI KAZU NE BOJ SE ONOG STO JEDNOM CE DOCI MA KOLIKO BILO BOLNO KAO SAN SVE CE PROCI BUDAN SAM I OVE NOCI DANE BROJIM U SAMOCI OPET ALKOHOL TAJ TOCIM U NADI DA CU MOCI DA PREBOLIM TU SAMOCU DA PREBOLIM SVU TU TUGU DA ISPATIM KISU RUZNU I DOCEKAM SVETLU DUGU ZIVIM U NADI DA TAMA JEDNOM MORA DA IDE NADAM SE TOJ SVETLOSTI MADA OCI JE NE VIDE DA BUDE BOLJE SE BORIM TAMAN SVET DA SE RUSI DALJE NASTAVLJAM SA BOLOM KOJI STOJI MI NA DUSI Reff (1x) - Bojana: I SVAKI PUT KAD OKRENES MI LEDJA SRCE PLACE I POTONE NA DNO PA ZASTO TO ZASTO SAD BOL KAD SI MI LJUBAV NAJVECA ALI I SRECA II strofa (Dario): SLUSAJ,NISAM JA HTEO NEGDE TAMO DA SE SRETNEMO I NISAM SMEO NIKAD DA POMISLIM GDE CEMO KAD DODJE DEO PRICE MISLIS DA JE GOTOVO KAD POCNU ONE PRICE DA KRIVI SMO ODAVNO LICE NA TEBE KADA SE NE VIDJAMO DOVOLJNO SVE MISLE DA ZELE ME SAMO TI ME ZELIS ISKRENO ZABORAV POKRIJE SLIKE STO SAM IMAO TO SU SVE KOPIJE TEBE SAM NEKAD SLIKAO ISREN U DUSI UVEK U RIMAMA SLUSAM UVEK SE RIMAMA BRANIM PA ZATO RECIMA PUCAM I UVEK ONO STO KAZEM TI TO U MISLIMA TRAZIS A JA U MISLIMA SLUSAM ONO STO ZELIS DA MI KAZES CEKAJ,OVO JE PRICA ZNATE RUZU MALOG PRINCA KAD PADNE LATICA U MRAKU TIHO JECA MNOGI MU GOVORE DA TO JE SAMO BILJKA ALI ON NE ODGOVARA JER NE UME DA PRICA ZIVELI ZA BRACU ZIVELI ZA LJUBAV ZIVELI ZA SVAKOG AL' ZAGRCNE ONAJ GUTLJAJ KADA NAZDRAVIS U OCI ONA GLEDA TVOGA DRUGA KADA OSMESI SE GUBE KADA SUDBINA SE RUGA Reff (1x): -II- III strofa (Neni): LJUBAV,PRIJATELJSTVO DVE SU NAJLEPSE RECI ALI PAZI STA CU RECI OBE JE PRETESKO STECI ZNAJ PRIJATELJSTVO VECNO TREBA PRUZITI SVIMA ALI POSEBNO NESTO SAMO PRUZI VOLJENIMA DA TRENUTAK JE DOVOLJAN DA SE NEKO UPOZNA DA TRENUTAK DOVOLJAN JE DA SE NEKO ZAVOLI AL' VECNOST JE POTREBNA DA SE ZABORAVI ONO STO TAJ TRENUTAK JE USPEO DA STVORI ZATO SADA MI JE TESKO DA SE SUOCIM SA GRESKOM SEDNEM CESTO PISEM NESTO DA BAR ZABORAVIM SVE TO AL' SVAKA JEBENA REC VRATI ME U PROSLE DANE TAD MI OLOVKA ZADRHTI I SUZA NA PAPIR PADNE BOG MI DAO LEVU RUKU DA BI PISAO RIME SADA TROSIM TE PAPIRE PISAJUCI TVOJE IME TI SI TAJ RAZLOG ZBOG KOJEG PATIM A PESMA JE NACIM KOJIM ZELIM DA TE VRATIM
L’essenziale - Marco Mengoni Sostengono gli eroi “Se il gioco si fa duro, è da giocare” Beati loro poi Se scambiano le offese con il bene Succede anche a noi Di far la guerra e ambire poi alla pace E nel silenzio mio Annullo ogni tuo singolo dolore Per apprezzare quello che Non ho saputo scegliere Mentre il mondo cade a pezzi Io compongo nuovi spazi e desideri che Appartengono anche a te Che da sempre sei per me l’essenziale Non accetteró Un altro errore di valutazione L’amore è in grado di Celarsi dietro amabili parole Che ho pronunciato prima che Fossero vuote e stupide * Mentre il mondo cade a pezzi Mi allontano dagli eccessi e dalle cattive abitudini Torneró all’origine Torno a te, che sei per me l’essenziale L’amore non segue le logiche Ti toglie il respiro e la sete
Coldplay - Fix you When you try your best, but you don't succeed When you get what you want, but not what you need When you feel so tired, but you can't sleep Stuck in reverse And the tears come streaming down your face When you lose something you can't replace When you love someone, but it goes to waste Could it be worse? Lights will guide you home And ignite your bones And I will try to fix you And high up above or down below When you're too in love to let it go But if you never try you'll never know Just what you're worth Lights will guide you home And ignite your bones And I will try to fix you Tears stream down your face When you lose something you cannot replace Tears stream down your face And I... Tears stream down your face I promise you I will learn from my mistakes Tears stream down your face And I... Lights will guide you home And ignite your bones And I will try to fix you
Тоше Проески - Малечка Адреса не знам ни број, каде си ти а јас сум сеуште твој, каде си Љубов ме гризе, малечка вака заборавен откачен, отфрлен живеам од спомени. Рефрен: Срцата полни, а утрото yвони со љубовен звук, еден за друг и како празник секој почнуваше ден Бакнежи, прегратки, очи насмеани Помниш ли сe што имавме премногу среќа за да ни потрае. Минливо и потрошно за тебе сум подстанар во срцето, на крај на ум љубов ме гори, малечка признавам виновен повреден, победен живеам од спомени Рефрен: Срцата полни, а утрото yвони со љубовен звук, еден за друг и како празник секој почнуваше ден Бакнежи, прегратки, очи насмеани Помниш ли се што имавме премногу среќа за да ни потрае х2
Djogani - Andjeo bez krila Sta cu ti ja, andjeo bez krila nikad sama a vecno nicija i sto za ljubav rodjena nisam nijednog volela a sto ih zavela Nemoj i ti na spisak ranjenih nije bajno tamo tvoje mesto da budes sa mnom cini te srecnim al' nije ljubav to, to je prokletstvo REF. Nije me ni bolji naucio da volim sto bi vreme gubio ti nece moje srce u ruke onom sto prvo telo primeti Nije me ni bolji naucio da molim to neces ti doziveti nece moja suza pasti za onim sto mi je samo sledeci Sta cu ti ja, andjeo bez krila kao najlepsi cvet, ali bez mirisa treba da si svestan da nisam vise klinka ceni se kod mene to, to sto odbijam Nemoj i ti na spisak ranjenih nije valjda tamo tvoje mesto da budes sa mnom cini te srecnim al' nije ljubav to, to je prokletstvo
Ellie Goulding - "Burn" We, we don't have to worry 'bout nothing 'Cause we got the fire, and we're burning one hell of a something They, they gonna see us from outer space, outer space Light it up, like we're the stars of the human race, human race When the light's turning down, they don't know what they heard Strike the match, play it loud, giving love to the world We'll be raising our hands, shining up to the sky 'Cause we got the fire, fire, fire Yeah we got the fire, fire, fire And we gonna let it burn, burn, burn, burn We gonna let it burn, burn, burn, burn Gonna let it burn, burn, burn, burn We gonna let it burn, burn, burn, burn We don't wanna leave, no, we just wanna be right now,r-r-right now And what we see, is everybody's on the floor acting crazy getting loco til the lights out Music's on, I'm waking up, we stop the vibe, and we bump it up And it's over now, we got the love, there's no secret now, no secret now When the light's turning down, they don't know what they heard Strike the match, play it loud, giving love to the world We'll be raising our hands, shining up to the sky 'Cause we got the fire, fire, fire Yeah we got the fire, fire, fire And we gonna let it burn, burn, burn, burn We gonna let it burn, burn, burn, burn Gonna let it burn, burn, burn, burn We gonna let it burn, burn, burn, burn When the light's turning down, they don't know what they heard Strike the match, play it loud, giving love to the world We gonna let it burn burn burn burn Burn burn Burn burn burn burn Burn burn We can light it up, up, up So they can't put it out, out, out We can light it up, up, up So they can't put it out, out, out We can light it up, up, up So they can't put it out, out, out We can light it up, up, up So they can't put it out, out, out When the light's turning down, they don't know what they heard Strike the match, play it loud, giving love to the world We'll be raising our hands, shining up to the sky 'Cause we got the fire, fire, fire Yeah we got the fire, fire, fire And we gonna let it burn, burn, burn, burn We gonna let it burn, burn, burn, burn Gonna let it burn, burn, burn, burn We gonna let it burn, burn, burn, burn When the light's turning down, they don't know what they heard Strike the match, play it loud, giving love to the world We'll be raising our hands, shining up to the sky 'Cause we got the fire, fire, fire Yeah we got the fire, fire, fire
Тоше Проески - Љубена Вечерва повторно празна е постелава без твојата душо нежна прегратка, а болка в душава мир не ми дава, горам. Твојот лик ми краде сон од очиве откако си замина ти, љубена. Гори мојто срце в ноќва студена, сал за тебе збори, прости, кој што љуби душо може и да погреши. Ех, да можам ноќва би ја дал вселената повторно од твојте усни да се опијам, на гради да ти заспијам. Спомени ветровите ми носат, љубена, а јас ги молам душо и тебе да ми те донесат ноќва в мојата прегратка. Откако замина немам мир, љубена. (2х) Гори мојто срце в ноќва студена, сал за тебе збори, прости, кој што љуби душо може и да погреши. Ех, да можам ноќва би ја дал вселената повторно од твојте усни да се опијам, на гради да ти заспијам.
Тоше Проески - Уште една скала Најтежок чекор до сега е следново скалило што веќе добро го знам Повторно таму ме чека тој лажен поглед и таа грешна насмевка пак Бар гризни ги тие усни за мене доволно е дека ти значев да знам Нашата љубов е рана за која јас немам лек и веќе Јасно ееееееееееее во ноќва кому звонат звона и со кој спиеш ти на Рузвелтова три (x2) А таа последна скала се качува лесно да но срцево не сака Повторно таму ме чека последен миг со неа и сам останувам јас Не држи го за рака бар додека тука сум дека ти значев да знам Да вратам ништо јас немам овој пат крајот го гледам веќе, Јасно ееееееееееее во ноќва кому звонат звона и со кој спиеш ти на Рузвелтова три (x4) Најтежок чекор до сега е следново скалило што веќе добро го знам
Save and sound I remember tears streaming down your face when i said I'll never let you go and all those shadows almost kill your light i remember you said "Don't live me alone" But all that's dead and gone and past,tonight just close your eyes, the sun is going down you'll be alright no one can hurt you now Come morning light you and I'll be safe and sound Don't you dare look out your window darling everything's on fire the war outside the door keeps ranging on Curled up to this lullab Even when's music gone,gone Just close your eyes... You'll be alright... You and I'll be safe and sound...