Телевизијата денес!

Discussion in 'Општи дискусии' started by Angelinkka, Nov 29, 2012.

1. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

На македонските телевизиски програми веќе нема ништо квалитетно, се е катастрофа, додека на странските може да се најде квалитетно и поучно нешто.

vitamina likes this.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Само и само македонија го достигна дното веќе и по телевизиските програми.
    Немаат пари ниту за една "асална" и поучна серија или филм, поучна емисија пак е научна фантастика.
    Со овие турски серии го отупеа и го стигнаа дното, веќе стварно се досадни и иритирачки по 10 серии дневно со глупости и малограѓанштина да се пуштаат бе, немаат ни осет ни усул дека го отупеа народот.
    Не се наоѓа ниту филм некој нов поучен интересен ниту пак серија бидејки таа "инвестиција" им е премногу за нивните можности нели, а никој не го интересира да превземе нешто и да го слушне народот.
    За вестите шта речи, дно дна и карневали препукување и цуркузи за нивни потреби. И вестите веќе станаа коперација и малограѓанштина.
    А да не зборуваме за репортерите и нивните глупости.

MilaP, MiloMalo and cresa-jagoda like this.
  3. realGirl

realGirl Популарен член

На κоја наша пρогρаша да свρтиш се туρсκи и индисκи сеρии. И да κога и да се најавува нова туρсκа сеρија таа е сеκогаш најгледана и најдобρа -.-, дајте веќе нешто асално и поучно за сите генеρации. Наместо κаκо на цρтаните да си игρаат децата тие глумат долина на волците, стρашно што целата оваа пρогρама најлошо влијае вρз најмладите.

4. angelche16

angelche16 Популарен член

Ааа да нема што да се гледа веќе само песни слушам а и нема ни саглам песни ништо нема ништо буквално :@:@

5. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

На нашиве телевизии ништо паметно нема освен еден куп турски серии со кој го заразија народов. :puke:
    Од нашиве телевизии еднаш дневно пуштам Сител кога има "Сè или нешто" - единствената светла точка на таа телевизија и Канал 5 кога ќе фатам дел од утринската програма "Здраво Македонијо" и кога гледам македонски народни приказни.

Повеќе ги пратам странските канали, како TLC, ID и National Geographic Channel каде што може нешто повеќе да се научи од нивните емисии, за разлика од турскиве серии. :@

6. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Doma se gledaat edino sportski kanali i vesti. I ako se nacheka nekoj film vecherno vreme.
    Mnogu sakam i kvizovi, ama znam samo za onoj eden na Alfa.

Last edited: Sep 19, 2015
  7. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

никогаш поочајни. Турски серии everywhere...:worried:

Mr. Right likes this.
  8. AutumnRain

AutumnRain Истакнат член

Сама кога сум дома, не гледам телевизија, дури и го исклучувам телевизорот да не трошам струја. Понекогаш можам да се одлучам да гледам нешто од 24Kitchen или Viasat History.

9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Често ми се случува да вртам канали на ТВ и да не најдам ништо интересно за гледање. Од таа причина немам дигитална телевизија. И таму нема ништо интересно за гледање. На нашиве телевизии им фалат филмови, забавни емисии и квизови. А не само да прикажуваат турски серии. Претераа со тоа. Што се однесува до дигиталнат телевизија, тоа што го прикажуваат таму не ми се допаѓа. Не сум по спортот, документарни емисии не гледам, а филмовите не се по мој вкус. Ретко гледам телевизија.

10. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Јас Тв престанав да гледам одамна.
    Сега само си ги знам бројките за каналите CN & Boomerang.
    Доволно ми е, поретко да разлистам шо има и веројатно ќе останам само на Fox crime или нешто слично.

11. Queen8

Queen8 Популарен член

Не гледам многу тв, најчесто гледам музички канали, знам да слушнам и вести, заедно со временска прогноза, понекогаш и по некој филм, но летниов период програмата ептен им е тапа, така што од Септември би требало да емитуваат и нешто поинтересно.

12. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Мислам дека дното го допреа телевизиите. Ништо нема веќе асално, само шунд програми. Не се ни трудат да има. :D

13. eliesaab

eliesaab Популарен член

Со години не гледам ТВ. Не ни испуштам нешто, сигурно.

14. Love 83

Love 83 Форумски идол

Многу ретко гледам тв ,најчесто некој музички канал ,спортскиве или ако начекам некој филм .
    Ама од македонскиве апсолутно ништо ,со години веќе имам одбивност кон сите нив ,одкако почнаа да се емитуваат турски серии по цели денови

15. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Секој ден гледам телевизија.Тоа е едно од нештата кои најмногу ме опуштаат.Повеќе ги гледам странските канали.