Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Телото за време на бременоста - појава на стрии

Дискусија во 'Бременост' започната од koritsaki, 30 август 2010.

1. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.005
    @eleni27 @vitamina
    откако не се шминкам, многу луѓе ми рекле дека изгледам премладо, никој не ми дава 26 години, луѓе што прв пат ме гледаат мислат дека немам ни 18 години, па често и добивам коментари како млада сум останала трудна. И да ви кажам право ми годи, и убаво се осеќам во своја кожа.
    Јас имам по некоја стрија на газот, ама си ги имав и предходно не се толку видливи. Не би сакала да излезат на стомакот од она кога ќе распука како лубеница, ама сега ако мајка природа сака така што да правиме.

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.172
    Допаѓања:
    147.908
    Aко се наследни стриите тогаш и јас ќе ги имам. Сега за сега немам, ама тек допрва ќе влагам во 7ми па мислам рано е да зборам пред време. :)
    Нека ми е бебето здраво и живо, па за стрии ама баш ич не се секирам. :)

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Х а ј д и

Х а ј д и Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    28
    Kaj go ima masloto na Weleda? Mnogu mi go imaat faleno

4. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    883
    @Х а ј д и го има во поснабдените аптеки. На пример во аптеката во Капитол, во Зегин во Сити мол, во аптеката во Зебра, мислам и дека сум го видела во ГТЦ во Виола.
    Еве им ја фб страната, па прашај најубаво - https://www.facebook.com/Weleda-1531791933737693/

На Х а ј д и му/ѝ се допаѓа ова.
  5. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Наследни се и мајка ми има на целиот стомак.. Сега сум иста како неа ,буквално
    Мене уште во 5ти месец почнаа да ми се појавуваат ...ама сега во 9ти.. шта да ти причам..
    Ајде да сме живи и здрави со бебушка тоа е најбитно ...
    Стриите ме обележале , па мајка ке станам :):):)

На vitamina и LadyC им се допаѓа ова.
  6. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    И се и не се наследни. Мајка ми има низ цел стомак, дебели и длабоки стрии. Јас и сестра ми поминавме без или со по некоја ситна (мене градите ми настрадаа).
    Битно кожата да е хидрирана за колку толку да се спречи пукањето на кожата. А и со тек на време се помалце се приметуваат :)

На thebabylover и LadyC им се допаѓа ова.
  7. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Dali navistina crvenite strii se gubat? Mene mj se pojavija malku na butovite uste se taze crveni me cesaat i odvreme na vreme se gubat i pak se pojavuvaat koga ke gi rascesam...se mackam so kremovi po celi denovi

8. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    Јa мaлку пред дa се пoрoдaм ми се јaвијa стрии секaде буквaлнo, нa стoмaкoв се губaт приметувaм, aмa нa нoзете, бутoвите и пoлoвинaтa ужaснo црвени се a уште мaлку месец кaкo се пoрoдив :(

9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.117
    Допаѓања:
    36.324
    Ќе избледат со теκ на вρеме. Јас имам стρии на бутовите и на стомаκот κои се сκоρо невидливи.

На alisijad и Smizzy им се допаѓа ова.
  10. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Јас имам на задникот-цел и на задната страна на бутовите. Ама бајаги ги има и екстра дебели и модри се :(
    Мене не ми е јасно зошто таму попушта кожата каде што е мека и нема некое растегнување а на стомак немам сеуште ни една?

11. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Jas mislam deka stomakot raste poleka i po bavno a na drugite mesta se debeleeme naednas na primer jas nekade pred da vlezam vo 8mi mesec pocnav povekje da jadam i se zdebeliv naednas i.imam strii crveni na butovite i zadnikot...

На wings му/ѝ се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.784
    Допаѓања:
    325.090
    Kaj mene i posle 24 meseci striite na butovite si sedat .
    Na stomakot nemav

13. glisa

glisa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    155
    Uste 5 dena vleguvam vo 9ti mesec duri denes mi izlegoa dve strii crveni na stomakot
    Ojdov na ginekolog da prasam za nekoj mast, krema ili bilo sto .... Toj iskreno mi kaza deka za dzabe ce dadam kup pari a nema da ima nikakov efekt i rece zemi vitaminska mast so neven mackajse kolku za xidratacija na kozata ....
    Ovie ce mi ostanat vaka ili ce se izgubat...se nadevam deka ce se izgubat zatoa stooo mnn gi mrazaaam

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.242
    Допаѓања:
    76.255
    Испукав во 9ти на крај, а до тогаш немав.. некаде 38ма почнаа да искачаат, а се породив 42ра...на стомак и од страна бев цела со црвени стрии... но предтоа бев слабичка со даска стомак, во бременоста максимално ми се растегна кожата.. башка што бебе беше 4ипол кг и стомакот многу ми се спушти, се утепав од чешање како шуга да имам... а сега по 1ипол год од пораѓај скроз ми се избледени... :)

На TutiFuti и LadyC им се допаѓа ова.
  15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    И мене многу ме чешаше стомакот, нормално е кога се растегнува, но на моја среќа не ми се појави ниту една стрија.
    Се сложувам со докторот на @glisa дека џабе да се дава цело богатство на креми од типот Мустела, доволно ќе се хидрира кожата и со некоја поевтина, дали е невен, павловичева, вазелин...Ако кожата е склона на стрии џабе е секаква крема.
    На некој му се губат (избледуваат, но сепак тука се), на некој му остануваат...исто така зависи од кожата.

На glisa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Neznam koi kremi ne gi imam klaeno dzabe
    Stomakot mi e ko reseto so temno crveni dlaboki strii
    I posle 4 meseci mi se isti
    A za nasledno neveruvam majkami 3 deca ne ima rodeno vo stomakot e ko ni edno da ima rodeno
    Ama iskreno I ne mi e gajle so zdravje da si gi nosam :rofl:

17. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.738
    Допаѓања:
    33.981
    јас веќе 2 месеци откако се породив стриите сеуште ги носам како темно кафени ми се, но не се замарам знам дека ќе избледат, мајка ми ниту една немала а јас и сестрами како лубеници распукани бевме....
    не секогаш значи дека стриите се наследни...се се мачкав но за жал ништо не ми помогна да спречам појава на стрии.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  18. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    286
    Што мачкате против стрии??
    Се мислам за еуцерин маслото?! Поевтино е од мустелата бааги а и претпоставувам повеке трае.

19. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    Измешајте повеќе чисти масла на пр. Бадемово,невеново и маслиново и со тоа мачкајте се сабајле и навечер.

20. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570