@eleni27 @vitamina откако не се шминкам, многу луѓе ми рекле дека изгледам премладо, никој не ми дава 26 години, луѓе што прв пат ме гледаат мислат дека немам ни 18 години, па често и добивам коментари како млада сум останала трудна. И да ви кажам право ми годи, и убаво се осеќам во своја кожа. Јас имам по некоја стрија на газот, ама си ги имав и предходно не се толку видливи. Не би сакала да излезат на стомакот од она кога ќе распука како лубеница, ама сега ако мајка природа сака така што да правиме.
Aко се наследни стриите тогаш и јас ќе ги имам. Сега за сега немам, ама тек допрва ќе влагам во 7ми па мислам рано е да зборам пред време. Нека ми е бебето здраво и живо, па за стрии ама баш ич не се секирам.
@Х а ј д и го има во поснабдените аптеки. На пример во аптеката во Капитол, во Зегин во Сити мол, во аптеката во Зебра, мислам и дека сум го видела во ГТЦ во Виола. Еве им ја фб страната, па прашај најубаво - https://www.facebook.com/Weleda-1531791933737693/
Наследни се и мајка ми има на целиот стомак.. Сега сум иста како неа ,буквално Мене уште во 5ти месец почнаа да ми се појавуваат ...ама сега во 9ти.. шта да ти причам.. Ајде да сме живи и здрави со бебушка тоа е најбитно ... Стриите ме обележале , па мајка ке станам
И се и не се наследни. Мајка ми има низ цел стомак, дебели и длабоки стрии. Јас и сестра ми поминавме без или со по некоја ситна (мене градите ми настрадаа). Битно кожата да е хидрирана за колку толку да се спречи пукањето на кожата. А и со тек на време се помалце се приметуваат
Dali navistina crvenite strii se gubat? Mene mj se pojavija malku na butovite uste se taze crveni me cesaat i odvreme na vreme se gubat i pak se pojavuvaat koga ke gi rascesam...se mackam so kremovi po celi denovi
Јa мaлку пред дa се пoрoдaм ми се јaвијa стрии секaде буквaлнo, нa стoмaкoв се губaт приметувaм, aмa нa нoзете, бутoвите и пoлoвинaтa ужaснo црвени се a уште мaлку месец кaкo се пoрoдив
Јас имам на задникот-цел и на задната страна на бутовите. Ама бајаги ги има и екстра дебели и модри се Мене не ми е јасно зошто таму попушта кожата каде што е мека и нема некое растегнување а на стомак немам сеуште ни една?
Jas mislam deka stomakot raste poleka i po bavno a na drugite mesta se debeleeme naednas na primer jas nekade pred da vlezam vo 8mi mesec pocnav povekje da jadam i se zdebeliv naednas i.imam strii crveni na butovite i zadnikot...
Uste 5 dena vleguvam vo 9ti mesec duri denes mi izlegoa dve strii crveni na stomakot Ojdov na ginekolog da prasam za nekoj mast, krema ili bilo sto .... Toj iskreno mi kaza deka za dzabe ce dadam kup pari a nema da ima nikakov efekt i rece zemi vitaminska mast so neven mackajse kolku za xidratacija na kozata .... Ovie ce mi ostanat vaka ili ce se izgubat...se nadevam deka ce se izgubat zatoa stooo mnn gi mrazaaam
Испукав во 9ти на крај, а до тогаш немав.. некаде 38ма почнаа да искачаат, а се породив 42ра...на стомак и од страна бев цела со црвени стрии... но предтоа бев слабичка со даска стомак, во бременоста максимално ми се растегна кожата.. башка што бебе беше 4ипол кг и стомакот многу ми се спушти, се утепав од чешање како шуга да имам... а сега по 1ипол год од пораѓај скроз ми се избледени...
И мене многу ме чешаше стомакот, нормално е кога се растегнува, но на моја среќа не ми се појави ниту една стрија. Се сложувам со докторот на @glisa дека џабе да се дава цело богатство на креми од типот Мустела, доволно ќе се хидрира кожата и со некоја поевтина, дали е невен, павловичева, вазелин...Ако кожата е склона на стрии џабе е секаква крема. На некој му се губат (избледуваат, но сепак тука се), на некој му остануваат...исто така зависи од кожата.
Neznam koi kremi ne gi imam klaeno dzabe Stomakot mi e ko reseto so temno crveni dlaboki strii I posle 4 meseci mi se isti A za nasledno neveruvam majkami 3 deca ne ima rodeno vo stomakot e ko ni edno da ima rodeno Ama iskreno I ne mi e gajle so zdravje da si gi nosam
јас веќе 2 месеци откако се породив стриите сеуште ги носам како темно кафени ми се, но не се замарам знам дека ќе избледат, мајка ми ниту една немала а јас и сестрами како лубеници распукани бевме.... не секогаш значи дека стриите се наследни...се се мачкав но за жал ништо не ми помогна да спречам појава на стрии.
Што мачкате против стрии?? Се мислам за еуцерин маслото?! Поевтино е од мустелата бааги а и претпоставувам повеке трае.
Измешајте повеќе чисти масла на пр. Бадемово,невеново и маслиново и со тоа мачкајте се сабајле и навечер.
http://biodevojka.blogspot.mk/2016/04/4.html?m=1 Еве неколку идеи сами да си направите масла против стрии од биодевојка