Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Телото за време на бременоста - појава на стрии

Дискусија во 'Бременост' започната од koritsaki, 30 август 2010.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Како во првата така и во втората бременост немав голем број на стрии. Е сега повторно си се мачкам со Еуцерин

2. LoOnyD

LoOnyD Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    392
    јас со вторава бременост си се ишарав цела околу папокот , сега ќе видиме после пораѓај уште колку ќе ми се направат ;(;(;(;( што ќе се прави , затоа -потоа, сега за сега си викам само се добро да биде.

3. kara1

kara1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2013
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    101
    6ti mesec sum seuste nemam izlezeno strii ama se plasam deka ke mi se pojavat

4. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.005
    Јас на крајот распукав, негде околу почетокот на 9ти месец. Поинтензивно се мачкав со павловиќева последните 3 месеци, ама ете, на крајот пак си се појавија, и последните денови излудував колку многу ме чешаа, кожата си ја воспалив од чешање.

5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.546
    Допаѓања:
    201.667
    Со првото немав ни една стрија. Со второво исто немав, ама две недели после породување, кога сосема ми спласнаа отоците постоперативно ми се ишара стомакот. Па со здравје да си ги носам, не им се замарам.

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  6. TamaraSJ

TamaraSJ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    300
    Баш се пофалив пред една недела дека немам стрии, пред некој ден приметив од левата страна неколку линии околу папокот, сега се мачкам 2 пати со крема риластил ( не дека ќе ги снема.... )
    Исто така ми препорача павловиќева да се измеша со масло пливит Д.
    До сега не сум имала стрии, не знам дали може да ги снема со овие креми и чуда..

7. Emana

Emana Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    138
    Супер е. Ептен сум задоволна :)

Прикачени фајлови:

• IMG_3926.JPG
      IMG_3926.JPG
      Големина на фајлот:
      435,2 KB
      Прегледи:
      60
  8. mikimaus123

mikimaus123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Od koj mesec pocnuvat da se pojavuvaat striite?jas sum 6 uste nemam nisto daj boze da ne se ni pojavat.imam mese ama ne mn golemo.se mackam so puter od hipp za strii sto e.mnogu trudnici mi go preporacaa pa ke vidime daj boze da ne se pojavat.jas mislam sepak i zavisi od kozata :)

9. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    јас од почеток мачкам, и кокос, путер на хип, павловиќева, ама џабе... мене ми се појавија после 20 недела и сега сум како географска карта :)
    едит: велат дека консумирање на Ц витамин ги спречува, но јас пијам секој ден и тоа е залудно... докторката ми рече дека се било гени и точно е, исто и мајка ми испукала

10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.964
    Допаѓања:
    219.413
    Нема сретство конкретно што може да спречи стрии верувајте. Овие креми содржат мал процент на превентива сите до еден и не се репер за не - стрии. Многу е важен организмот т.е вашата кожа како реагира на ширењето дали е тенка, дебела, сува или мрсна. Само нашата кожа е репер за оваа појава а сите тие креми ни се превентива и еден начин на утеха против стриите.
    Ако имате и покрај сите искорисѕени препарати не се нервирајте и не ја барајте вината во препаратите едноставно кожата ви била склона на стрии и тоа е тоа.

На Pinky97, Bici05, kavadar4anka и 2 други им се допаѓа ова.
  11. pink95

pink95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.352
    Mene vo 37 mi izglegoa a 38+2 se porodiv. Nema pravilo koga bi ti izglegle ako ti izlezat. Pij mnogu voda i mackaj se.

На mikimaus123 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. India

India Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    15.688
    Свеки моја 3 деца родила стрија нема, она пиела вода многу не користела никакви креми, и логично е водата ја прави кожата еластична, корисен совет :)

13. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    66.593
    Јас за време на бременоста пиев многу вода, се мачкав со кокосово масло и со БиоОил и пак ми излегоа на горниот дел на нозете и задникот, а откако се породив добив и на стомакот и половините 3-4 стрии. Еве 4 месеци откако се породив уште ми се црвени и ме чешаат |( Мајка ми нема ниту една стрија и затоа не верувам дека е генетски, секоја кожа е различна.

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.242
    Допаѓања:
    76.255
    Чим те чешаат се повлекуваат, јас бев лооом со црвени, а сега немам ич.. многу малку белички.. :) ама им требаше некои 10м за сите убаво да избледат :)

На SofiMar_ му/ѝ се допаѓа ова.
  15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.935
    Допаѓања:
    123.497
    Јас го купив путерот на хипп. Некои 350 ден. во еурофарм. Многу е убав, со преубав мирис. Еднаш се мачкам не сум редовна:( ама џабе ми е склона сум кон стрии. Се мислев и меѓу маслото на еуцерин ама викам ај прво поевтиното и не згрешив. Ќе си го користам и потоа.

На kelebeim*** му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Da, preubav e. I za lice i za se . I jas mislev sklona sum kon strii, ama ispadna ne. Vo DM i Zegin mislam poevtin e od ova sto kaza, taka da next time proveri i tamu :)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    И јас си го купив истово ај кажи ми од кога почна да се мачкаш и колку пати неделно.

На Emana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Emana

Emana Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    138
    Уште од 3 месец два пати дневно, сабајле и навечер. Више го трошам 4 или 5 шишенце не сум сигурна. Немам ниедна стрија. Купив и за бебуш лосион од истата марка :D

На orhideea му/ѝ се допаѓа ова.
  19. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Jas sum 19 nedela ama nemam navika da se mackam redovno, se mackam duri 2 pati nedelno me mrzi a i me nervira da mi lizga celo telo. Ama mora da si ja zemam rabotava redovno inaku ne mi se misli kolku strii ke imam kako sto lesno mi se pravat :)

На Emana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lilipus

lilipus Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    365
    Jas vo prvata bremenost taka slaba i od naglo kacuvanje kilaza mi se pojavija strii samo pod papokot, pa sva srekja ne mi se rasirija tuku ostanaa mali i so tek na vreme izbledija. No sega sum pak bremena vo 6 ti mesec pa sega zasega nemam novi strii, a se nadevam deka i taka kje si ostane