Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Телото за време на бременоста - појава на стрии

Дискусија во 'Бременост' започната од koritsaki, 30 август 2010.

1. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    29.043
    Пијам многу течност.. Вода, чај.. Ретко се мачкам.. И тоа било што :) мислам дека генетиката и структурата на кожата играат најголема улога.. Една бременост поминав, вторава 32недела и немам стрии.. Се надевам и понатаму ќе биде така :)

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Х а ј д и

Х а ј д и Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    28
    Zenski jas na pocetok na bremenost dvapati se namackav so original pavloviceva vo koja staviv AD kapki i Bademovo maslo, i se otkazav zashto site maichki lom mi bea kako korupki i so nishto ne se perat, morav da gi frlam, bashka premrsno mi bese i ne disheshe kozata. Uzas.
    Inaku na pocetokot se mackav so WELEDA "Schwangerschafts pflegeöl" maslo protiv strii toa e 1050den. Go ima vo site apteki. Bidejki ne mi mirisashe neshto posebno go smeniv i si zedov od Germanija Weleda massage oil Calendula 10€. Od ova maslo se mackam vednash shtom ke se izbanjam na vlazna koza i cekam da upie malku pa se tapkam so krpa i posle se mackam so BIOIL maslo (toa go ima vo Germanija i Grcija,od Grcija go kupuvav 11€) - i mozam da kazam deka sum prezadovolna i od dvete masla. Ova na BIOIL premnogu mi go falea potroshiv 4 shishenca, eve jas vo momentov sum 34ta nedela i nemam nitu edna strija. Bidejki mi se potroshi masloto denes si kupiv Mustela krem protiv strii, i maslo na Equilibra protiv strii isto pa ke vidime kako ke reagiraat. Inaku sum premnogu sklona na strii zatoa premnogu i se zamaram za da ne ispukam. I da ispukam da ne mi bide krivo deka ne sum probala nishto.
    No zasega e odlicno. Se nadevam nema da ispukam do kraj. Ke vi pisham :):):)

3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.964
    Допаѓања:
    219.413
    Не се радувајте пред време, и јас се радував дека немав ниту една АМА обично и најверојатно излегуваат после пораѓај како преку ноќ се ошаруваш :D.

Џабе е се. Користев секакви масла и скапи и ефтини и прескапи .. се тинтрев вака со куп глупости и ништо.
    Се зависи од самата кожа и организам. Ако си склон кон стрии џабе ти се сите масла и помади.

На bella.s и Х а ј д и им се допаѓа ова.
  4. Х а ј д и

Х а ј д и Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    28
    Hahahaahaa kuti ne ni kazuvaj. Da se poraduvame moze ke imame sreka.
    Ke pisham za mesec dena shto realno mi se sluci so kozata.
    :)

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.964
    Допаѓања:
    219.413
    Делматинец :D

На Х а ј д и му/ѝ се допаѓа ова.
  6. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    Нема нешто што ке ви спречи во појавување стрии.Се зависи до кожата.Јас се поправив 10 се мачкав од креми и од 3000 ден џабе е.Испукав на стомак на гради на нозете сум до под колена.Одев на ласер и ми побелеа и почнаа да ги снемува но сеа пак бремена морав да го прекинам третманот.Али после оваа бременост одам пак Д-р Анчевски чекај ме хаха

На Х а ј д и му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Kaj strii pa plus odozgora nad papokot kozata mi e opustena i plus so striite ic ne se aresuvam..@hev,ako sakas da spodelis iova za laserskoto,kolku e eden tretman,i posle kolku vreme ima rezultati?

8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.935
    Допаѓања:
    123.499
    :lol: А и јас пустата се радувам и на мајка ми и викав абе замисли нема стрии, само на градите. А склона сум, си го замислувам стомакот потоа . Ќе му ја мислам после :wasntme:

9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.964
    Допаѓања:
    219.413
    Ќе имаш штом така.
    Или ќе почнат да излагаат при крај или после пораѓај ќе ти излезат веднаш.

На Belabelinakinder и eli25 им се допаѓа ова.
  10. femina21

femina21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    3
    Женски, со што се мачкате на стомакот против стрии?

11. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Јас двете бремености со еуцерин масло против стрии. Од првата бременост немам ни една стриа. Сега ќе видиме. Сега за сега 28 недела немам стрии. Мачкам од денот кога дознав дека сум бремена до крај секоја вечер. Околу 1000 денари е(сега беше нешто поефтино во зегин околу 780 ден), ама не се троши многу. Цела бременост три потрошив.

12. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Nekoj citam go spomnuvaat kokosovoto ulje i zadovolni se, jas licno go koristam na hemel baby uljeto a ponekogas i originalna pavloviceva stavam, no generalen zaklucok e, bez razlika sto ke stavas, mozebi malku ke se ublazi, no sepak..genetskite predispozicii se klucni. Taka sto, ako majka ti ima strii od bremenost, mnogu verojatno deka i kaj tebe ke se javat. No sepak, vidi sto najmnogu tebe ke ti odgovara i obidi se da preveniras. :hug:

13. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Јас мачкам едно уле што го зедов од Бугарија и е на Икаров. Многу ми го пофали една козметичарка и братучедка што го има користено. Најбитно е што цената е мн. пристопачна и е на природна база. Може не мириса баш убаво, но ја одржува кожата влажна и тоа е најважно.
    Еве како изгледа..
    massazhnoe-maslo-protiv-rastjazhek-ikarov-20150810173447.jpg

14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.935
    Допаѓања:
    123.499
    Хипп путер. Околу 350 ден во Еурофарм. Сега им е намалено и еуцерин маслото , околу 450 ден , се мислев дали да го земам . Баш дискутиравме дека ако имаш предиспозиција, џабе е се. Барем ми помага за чешањето.

15. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Јас се опремив со кокосово органско, па сега планирам да почнам да се мачкам, веќе ми се шири стомакот, па ќе видиме. А исто и со павловичева планирам.

Последна измена од модератор: 31 март 2017
  16. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Имаат гените голема улога, но и негата е важна. Ако збориме за гени мајка ми и сестра ми се цели стрии по стомаците, а јас немам.
    И да се појави некоја стриа сигурно доколу хидрираш цело време тоа ќе биде во по ублажена фирма и нема да има толку многу, одколку кога не би мачкала ништо. Важно е да се негува и хидрира кожата цела бременост од почеток, за да се адаптира кожата, а не од како ќе нарасне стомакот. Важно е негувањето и ради чешањето. Бар кај мене, ако ми е сува кожата чеша неподносливо.

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    Јас почнав од 10 недела да се мачкам со еуцерин маслото секоја вечер. Еве веќе 20 недела немам проблем ни со чешање ништо. Може е рано за стрии но мислам дека нема да се појават.

Последна измена од модератор: 31 март 2017
  18. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Neka izleguvat kade sakat jas imam drug problem mnogu me cesa kozava zemav od hipp maslo malku mi ja smiri i od ciko mleko bebesko i sega mi se lupi isto kako na leto koga ke izgorime me cesase premnogu stanuvav vo niedno vreme navecer za da se tusiram

19. LoOnyD

LoOnyD Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    392
    Ако збориш за стомак обично чеша ако е сува кожата пред да излезат стриите, или бутини или гради. Така да мачкај обавезно.

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.546
    Допаѓања:
    201.669
    Мене ич не ме чешаше кожата, ама после породување стомакот ко тигар ми се направи :(

На Lolipop23 и vitamina им се допаѓа ова.