Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Телото за време на бременоста - појава на стрии

Дискусија во 'Бременост' започната од koritsaki, 30 август 2010.

1. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.166
    Допаѓања:
    17.679
    Ели каде е на попуст Еуцерин маслото? Моево е при крај па да искористам попуст.
    Инаку јас го земав околу 600 ден минатиот пат.

2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.944
    Допаѓања:
    123.517
    Јас го видов во Еурофарм, ама минатата недела, незнам дали трае уште.... Мислам дека беше 400 и нешто. Инаку на стомакот ми се појавија три стрии:( Знаев дека нема да ме избегнат:(

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Се мачкам ама после се пак ме чеша и ако не се истуширам нема шанси да заспијам а и на нервна база ми е некогаш :(

На LoOnyD му/ѝ се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.968
    Допаѓања:
    219.494
    Секогаш кога ќе имаш нагон на чешање дигни си ја блузата и остави го мешко на свежо и голо. Ќе престане ;)

На Babushka, Belabelinakinder, Ano и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. NatashaOh

NatashaOh Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво, ми се појавија стрии во 7ми месец на долниот дел од стомакот под папокот, сега сум при крај на 8ми и ме чешаат премногу некогаш до неиздржливост. Дали знаете некој крем или нешто домашно направено за да го ублажи чешањето?

6. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Само павличева маст со АД капки и некои други ми ставаат во аптека. Со прва бременост ни една стрија немав, со втората да се надеваме исто. Инаку не знам до што е, мајка ми има стрии на пример мојава кожа нема, до мачкање ли е не знам.

7. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    Ноќна мора ми се стриите. Иако до сега не сум била бремена, уште од 12-13 години од страна на колковите имам по неколку стрии кои се бели и не се забележуваат баш. Се чудам и зошто ми се појавиле кога драстично се немам здебелено ниту пак ослабено никогаш. Порано страшно ме нервираа а сега кога веќе не ми е гајле за нив ме мачи помислата дека најверојатно ми е склона кожата кон тие чуда и дека кога ќе бидам бремена ќе ми излезат којзнае колку. Уште од сега ме загрижуваат. :devil::@

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.265
    Допаѓања:
    76.319
    Мене во прва бременост доста ми излегоа, ама и доста се повлекоа после неколку месеци од пораѓај... останаа некои бледи само. Се шлапав со се и сешто и пак испукав на крај.
    Инаку сега втора бременост од старт мачкам масло, земав од ДМ на babylove баш за трудничко меше, не беше скапо 180ден макс, мрсно и лесно упива во кожата :)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Од што може да се појават лиши? Имам по една на двете гради и меѓу нозе кај што се свива ногата. Како црвени кругови се и суви.

10. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Не се оптеретувај, и не мора да значи дека ќе ти се појават. Тие стрии на колкови се и од нагло растење. Јас ги имам истите, плус и на страничните делови од колениците уште од 12 годишна возраст. А од бременоста на стомак немам ни една едина стрија, но бев редовна со мачкање на кожата.

На Zaljubena26 и Seduction им се допаѓа ова.
  11. pikacu87

pikacu87 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    148
    Мамички едно прашање, со што го мачкате стомакот, мене фала богу јадежот што го имав низ цело тело ми помина, ама сега мешето ми е доста попораснато. Ми дадоа една крема од Ројал, на база на вазелин и невен, као чисто природна. Се мачкам со неа веќе можеби 2-3 недели, супер ми делува на кожата, мека, мазна. Сега не знам што ми требаше да читам на нет, за бенефит од масло од невен, мислев да уфрлам и со масло плус да се мачкам. Кога читам дека пишува невенот да се избегнува во бременост :o, и сега не знам дали тоа важи само за она 100% природно масло или за сите креми со содржат невен :worried::worried:. Од што сакам добро да си направам, на крај ќе биде да упрскам работа :(

На Belabelinakinder и stevemila им се допаѓа ова.
  12. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @pikacu87 јас се мачкам со еуцерин маслото и кожата на стомакот ми е како на бебче . Многу сум задоволна ,ни чешање ни ништо . До сега не ми се појавиле стрии , за понатаму ќе видиме.

На eli25 и stevemila им се допаѓа ова.
  13. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Mila jas se mackam so kokosovo.Toa vo teglice.Extra virgin.Preubavo e.Pred edna nedela imav nepodnosliva bolka vo bradavicite.Mislev sekoj moment ke ispukaat.Ovde mi preporacaa lanolin mislam bese.Ne kupiv.Se mackav od kokosovoto.Veruvaj se prerodiv.Bradavicite mi se ko novi.Citam na net se preporacuva kokosovo vo bremenost radi sirenje na kozata i strii.Smiruva i cesanje.Sestrata vo Hemolab mi preporaca mleko e Izgleda, na Satwa.Vika ima bremena zena na nego.Ama nemozam da go najdam

На ada21 и pikacu87 им се допаѓа ова.
  14. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Eucerin масло за стрии, презадоволна. И прва и втора бременост. Кожата ми е хидрирана, не ме чеша, немам стрии. Најважни бавно се троши, цела бременост три потрошив.

На Babushka, kukla21 и stevemila им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.265
    Допаѓања:
    76.319
    @pikacu87 јас па начекав сега за на почеток од Дм на бејбилов масло баш за трудници, мрсно е и убаво мириса, ефтинко... сега се мачкам од тоа, а понатака еуцирин ке земам.. мада нема спас од стрии, се и сешто шлапав минатата бременост и 39,40та недела кога почна да ми се спушта стомакот многу испукав...

Последна измена од модератор: 15 мај 2017
    На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  16. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Леле мене тоа колку гадно ми мирисаше. Го купив во првата бременост, кога се намачкав мислев ке повратам, ми се слоши, пак влегов да се туширам :D. После ми го препорачаа еуцеринот. После неколку месеци пак го отворив не ми беше гадно. До моите хормони било, не до него.:wasntme:

На pikacu87 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.265
    Допаѓања:
    76.319
    :rofl: мене минатата бременост се гадно ми мирисаше, дури и парфем што со години го користев хахаха Е оваа бременост немам гајле баш, немам таков проблем :D

На stevemila и irena.1 им се допаѓа ова.
  18. pikacu87

pikacu87 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    148
    Немам проблеми со гадење, ама ова толку убаво ми се вклопи што да ви кажам. Не знам колку е еуцеринот но ова што го порачувам е 900 ден дали има 300мл. И ете ќе кажам нека идат и парите не ми е битно. Ама се пресеков кога прочитав дека не треба масло од невен да се користи, за ова не сум сигурна сеуште дали може или не. А веќе порачав уште две да ми донесат :worried::worried::worried: и сега не знам што да правам. Дали да продолжам со тоа или не :(

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  19. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Еуцеринот пред две години беше околу 950. Сега па од зегин го купив 780 ден.

20. GFlower

GFlower Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    240
    Јас се мачкав најпрво со павловичева со ад капки заради пофалби за еуцеринот маслото го земав ама џабе, крај на осми месец кожава на стомакот шари од стрии, се зезав баш tiger stripes дека се а не стрии... Можеби мене не ми годеше, а и голем стомак имам...
    Сега се мислам после породување со што ќе се оправам... Имате слушнато некоја препорака?