Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Телото за време на бременоста - појава на стрии

Дискусија во 'Бременост' започната од koritsaki, 30 август 2010.

1. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Сакам да прашам од кога да почнам да си користам масло за превенција од стрии и дали некој има искуство со Weleda органско масло за превенција од стрии токму за користење во бременост. Или ако имате некој предлог за ефикасно средство за превенција од стрии кажете ми ве молам.

Последна измена од модератор: 26 мај 2017
  2. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Само што ќе почни да ти расти стомакот убаво е да почниш ама редовно наутро и навечер да се мачкаш моја препорака павловичева . Јас почнав да се мачкам во 7 ми месец ама тогаш нагло почна да расти стомакот е сега кај секој различно...

На RedRevolution му/ѝ се допаѓа ова.
  3. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Па веќе имам стомак, ми се познава и тоа како, значи да си почнам, до сега само бекутан млеко ставав.

На Dzulija* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Јас користам од 4 ти месец некаде, тогаш поретко се мачкав. Ами ми се појавија две црти од долу на стомакот сега сум 29+5 јас мислам дека ќе имам стрии бидејќи уште како мала си имав. Не помага ништо. Пробај сепак зависи и до кожата.

5. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.450
    Јас се мачкав павловичева и АД капки. А можеш и кокосово масло.

На Babushka и RedRevolution им се допаѓа ова.
  6. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Јас од кога почна да ми се познава стомакот се мачкав со розевата павловичева и со органско кокосово масло,негдека пред 1 месец почнав да користам еуцерин масло за стрии засега сум задоволна 33 недела сум и немам излезено ни една стрија .

7. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Јас од кога дознав дека сум трудна редовно мачкам пред спиење. Првата бременост немам ни една стрија, втора бременост 37 недела сум немам, се надевам така ке остане. Мене ме советуваа да почнам да мачкам рано и редовно, дури пред да ми порасне стомакот,за кожата да биде хидрирана и поеластична. Инаку мачкам еуцерин.

8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.842
    Допаѓања:
    13.448
    Сега сум деветти месец и на стомакот почнаа да ми се јавуваат стрии наеднаш зашто наеднаш ко да ми порасна. До деветти немав баш голем стомак, ама сега ми порасна. Ако почнам сега да се мачкам, ќе нема ефект? Зашто читам дека требало од почеток да се почне со мачкање.

9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.423
    Допаѓања:
    38.405
    @Black girl требаше од почеток, од 12-13 недела, ама мачкај и сега за да не ти е многу сува кожата и да не се шират многу. Јас ко бев бремена го мачкав од почеток стомакот и не ми се појавија стрии, ама не се сетив да се мачкам на бутови и таму од килажата ми се појавија многу. Среќа избледуваат по некое време, сега после година и пол не се познаваат од што се собрани и бели.

На irena.1 и Black girl им се допаѓа ова.
  10. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    За случај како тебе препорачуваат Риластил крем, викаат дека брзо ги избледува и старите стрии до степен да не се познаваат воопшто.

А инаку генетски ли е, до годините ли е, што ли е не знам, ама знам и што се мачкаат па џабе, и тоа со најскапи креми, јас од мала имам стрии кои ги добив во растење, над колковите, не се познаваат нешто, ептен се бледи, ама затоа па се плашам сега во бременост да не ми се направат такви црвени страшни.

Другарки мои две не се замараа, родија во рани 30ти и со обично млеко за тело се мачкаа па немаат ниту една стрија и стомаците им се како пред бременост.

Е сега, некои ми ја препорачуваа Риластил крема која е 1600 денари, некои Веледа масло за бремени кое е 1050 денари, еве сега Еуцерин, стварно не знам што да купам и дали да фрлам по 2000ки месечно за нешто што не знам дали ќе има ефект кај мене, зошто и до сега се истрошивме со инвитрото, па за витамини, прогестерони, секој месец по 2000денари најмалку, па прегледи и скринизи, и плус допрва ни идат трошкови за бебе здравје... лелее не знам, нешто ќе купам за да не си викам после ‘‘што не се мачкав со нешто може ќе имаше ефект‘‘, ама не знам што. :|

Последна измена: 28 мај 2017
    На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Леле не кажувај за трошоци (facepalm) само не се трошат така брзо, бар еуцеринот. Еве на крај на бременост сум, а ова ми е трето шишенце, а мачкам секоја вечер и за малку нема да ми стигне, ке треба четврто да купам :doh: околу 800 ден е едно.
    Јас искрено сепак би ставала нешто, нека ти се хидрира кожата. Мене па и ако не мачкав кожата на стомакот многу ме чеша.

12. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Да и мене почна пред една недела да ме чеша, се приметив дека се зачешувам и затоа се загрижив за стриите :^) , ќе купам нешто, морам.

13. lilipus

lilipus Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    365
    Mesinja spasot e samo vo kokosovo maslo :) Eve teram 35 ta nedela da cuknam pu pu mi nema nitu edna izlezeno. A vo prvata bremenost mi se pojavija uste od 7 mi mesec. Se nadevam deka vaka kje guram do kraj se molan da ne mi sd pojavat novi :)

14. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.274
    Допаѓања:
    112.557
    Сaбaјлевo приметив 2 стриички нa меше ;(

15. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @fana која недела си ? Јас сум 29та уште не ми се појавиле стрии , се надевам така ќе остане:D

Последна измена од модератор: 30 мај 2017
  16. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.274
    Допаѓања:
    112.557
    17+3 сум и не мачкав ништо досега а премнгоу ме чеша стомакот. Пред да останам бремена стомакот за грбот ми беше залепен. Имам меше веќе трудничко меше а сум поправена 5 кила досега.:wasntme:

17. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @fana рано ти е за стрии , и јас немав ич стомак , имав дури мускули од шо вежбав и од страв почнав да се мачкам уште од 12 недела со еуцерин . Да чукнам во дрво еве уште не ми се појавиле, а немам ни чешање . До душа и стомакот уште не ми е ептен голем . Незнам како ќе биде понатаму. Но најдобро да почнеш да мачкаш нешто .

18. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Мешиња мачкајте се за подоцна да не се обвинувате дека ништо не сте сториле. Јас се мачкав редовно цела бременост со Еуцерин маслото и до крај мислев дека немам ниту една стрија, меѓутоа после пораѓај започнаа да се појавуваат една по една. Сега мешето ми е ишарано но само од папокот надолу, грдо е да, но знам дека сум направила се што сум можела и не ми е криво. :)

На Seduction, orhideea и Luna91 им се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.243
    Допаѓања:
    76.258
    @Butterfly87 што убаво бело меше :inlove:, ич не испука, немаше стрии? :)

20. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    634
    Не ништо... ама ни мајка ми не ваљда е ген

На ada21, mariz и stevemila им се допаѓа ова.