Ни мајка ми не, ама јас изгледа на татко ми сум повеќе мајка ми до ден денес има стегнат стомак без стрија и сл... а јас со првото испукав доста
@mariz хахах ме насмеа а каде ти се појавија стрии од првото на средина или од страната ? Сега секако нема нови да ти се појават . Јас сеуште немам ама се плашам сега нагло ќе ми порасне стомакот во 8ми месец
Секаде на стомак во средина од страна, на колкови... избелеа со тек на време, ама и белите не ги сакам...
@mariz а се мачкаше ли нешто ? Е не изчезнуваат целосно , јас имам од страната од порано што сум била подебела и бели си стојат со години
Kupiv mnogu ubava krema od dm.Za trudnici.Prethodno me cesase mnogu stomakot i nozete.Od kako pocnav da se mackam mi se smiri.Pisuva deka e i za strii.Se mackam i kokosovo maslo extra virgin.Sigurna sum deka ke imam strii.Takva mi e kozata.I jas ko ada imam od prethodno.A i majka mi e cela strii
Не се знае како ќе се одрази... инаку стриите со сончање се изразуваат моментално но со ѕек на време ќе ги снема
Џабе е се, сега се видов убаво во огледало и оп преку ноќ стрии долу ниско на стомакот, а старите стрии што си ги имав на бутовите добиле многу јака виолетова боја и се прошириле. 32 недела сум
И мене ми се појавија стрии на стомак и спојлери На толку мачкање и пак излегоа и си се шират... се плашам од крајниот изглед, уште сега душа ме боли, ич ги нејќам
Можете ли да ми предложите што се мачкате на мешето и од кога е преппрачливо да се почне да се спречи пукање на кожата? Оно инфивидуално е се зависи за каква кожа станува збор но подобро да се мачкам со нешто бар и да испукам здравје битно сум се слапкала месециве Јас сум 14+5
@pile30 јас се мачкам уште од 14 недела негде со еуцерин маслото , до сега сум задоволна , преубава ја прави кожата а и уште не ми испукала . Се надевам дека нема .
@ada21 Според мене најдобро е кокосовото масло она во тегличка што е и со него се мачкам и и јас од 14та недела почнав да се мачкам оти стомакот ме чешаше многу и знаев дека треба да почнам.
@pile30 јас се мачкам со кокоосово органско масло, ама ич не сум редовна. Сепак досега немам стрија, ама мислам дека ќе добијам, таква ми е кожата. Во животот сум варирала само по кило две, па еве на задникот и бутовите си имам стрии. А не на толку оптегнат стомак
За мачкање не сум пробала со кокосово , за еуцеринот најпозитивни коментари прочитав пред да се одлучам што да мачкам . А и не е скапо досега само 2 имам истрошено , вчера го почнав 3тото и изгледа последно ќе е . Освен ако треба и одпосле да се мачка
Јас до сега немам стрии, а ситно бројам до крајот. Се мачкам со мустела, а во викенд (за да не ги мрсам алиштата) со мешавива од: бекутан од невен (големо пакување), Д3 капки и бадмово масло.
За стрии читам муабет погоре. Хм, јас си ги имам од претходната бременост, избелени ама сепак се познаваат. Овие две години среќна бев што модерни беа висок струк купаки, а и целосни добри си купив. За понатаму не знам како ќе се кријам. Очекувам и од оваа брееност да се ,,накитам,, уште со некоја стрија...па... што да кажам друго, тоа е... мајчинство! Оваа лето најриби ќе сме на плажа, со мешиња... Спомнав плажа, со душа чекам!
Се зависи до кожата јас од почеток се мачкам со еуцерин масло и супер беше се додека во 9 ти медец сега пред некој ден преку ноќ не излегоа стриите и тоа по цел стомак црвени а немав ни чешање
Од утре сум 16 недела,оваа недела почна да ме чеша кожата значи време е да почнам да превземам нешто??