Kokosovo extra virgin ili kremata na Baby love za Trudnici.Jas.do sega gajle nemam.Ni strii ni cesanje.Se nadevam taka i ke ostane ,mada sumnjam Edit: Imam citano deka maslinovoto maslo mnogu pomaga za cesanje na kozata
Со кокосово масло “кулау“ јас се мачкам го купив од зегин околу 300 денари и прекрасно е и мешето не ме чеша повеќе
И јас со Babylove го мачкам, ама маслото. Сега за сега немам нови стрии..ама и минатата бременост немав до 38,39та и кога фати да ме чеша стомакот и до 40+8 испукав насекаде. А после раѓање бетер се познаваат, ама мачкав Rilastil за веќе излезени стрии и се ми избледе
Претходните 2 дена почна малку да ме чеша, ама сега откако се избањав почна ужасно да ме чеша. Со сапун Дове се бањам, не ми е прв пат за да мислам дека е од него. Таа крема Вaby love од каде да ја купам?
И мене почна да ме чеша пс си купив. Млеко за тело од џонсон бејби и масло исто од џонсон со алое вера. Мн ја прави мрсна кожата откако ставам немам чешање веќе. Исптобано сестрами јс користеше 4100роди бебе а ниедна стрија нема. Ќе видиме како ќе се одрази на мене
И јас мачкам кокосово. Додуша јас и немам многу проблем. Не ме чеша и не сум дисциплинирана во мачкање, ама немам мака
Исто и јас со кокосово, воопшто не мачкам редовно 5 пати преку сила се имам намачкано. Немам чешање досега.
Девојки во врска со чешањето на стомак и гради и појавувањето на стрии, не знам дали го има продуктов во Македонија или пак доколку имате некој да ви го испрати, топло ви го препорачувам. Обично се мачкам по два пати на ден, насабајле и навечер, и речиси и да немам чешање, навистина помага.
Мамички помагајте.. од синоќа стомакот ме чеша и се намачкав кокосово масло за утредента кога се разбудив цел стомак каде што имам стрии да ми биде исфрлен со акни врз стриите и црвенило. Мислев дека се нови стрии, но буквално ми е како поддуени шарки со акни. И покажав на мајка ми и она тврди дека ми е алергија. Што можам да ставам за да ми се смири чешањето и да се повлечат акните. Да ставам еуцерин маст или не смеам
Прoбaј мaст сo цинк oксид имa се прoдaвaaт вo aптекa безбеднa е се дaвa и нa бебињa. Кoјa еуцерин сaкaш дa јa стaвиш?
Оф мила, фала ти за одговорот утре сигурно ќе прашам во аптека. Инаку грешка сум напишала.. мм ми купил масло еуцерин против стрии па се намачкав од него денес и се мислам дали смеам да ставам хидроциклин маст..
Зa хидрoциклинoт не сум бaш сигурнa aмa oвa зa цинк oксидoт мoжеш. Бебињaтa кoгa ги чешa гaзетo тoa се дaвa тaкa дa мoжеш и ти сегa. Е сегa имa и пудрa чист цинк oксид (тoa е oнaa белa пудрa штo се стaвa нa сипaници ) a имa и кaкo креми кoј вo сoстaвoт имaaт цинк oксид. Прaшaј дoктoр зa хидрoциклинoт
Крем од невен би помогнал за да не се направат стрии? Мене ми е уште рано ама да си се обезбедам прилично е мрсен и знам дека невенот е многу лековит