Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Телото за време на бременоста - појава на стрии

Дискусија во 'Бременост' започната од koritsaki, 30 август 2010.

1. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Мислам дека не надворешно се мачка

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Јас немам стрии на мешко, но на колковите ми се појавија црвени. Задникот и колковите ми се склони кон стрии. Целата сум со бели и црвени линии таму.

3. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    Јас во бременоста имав само 2 3 стрии на колковите, ама од кога се породив и стомакот ми испука, и нозете. Не знам со што да се мачкам, мн грдо изгледа

4. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.166
    Допаѓања:
    17.679
    Одма од кога се породи ти испука или помина одреден период?

5. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.091
    Допаѓања:
    21.779
    Јас се уште немам ниедна. А не се мачкам со ништо. Почнав со павловичева ама како фати летово дополнително ме потеше и ме чешаше све. Се вкупно 5 пати дали се имам намачкано. Ќе видиме до крај и откако ќе се породам. Изгледа сум на мама она немала ниедна иако се поправила 22кг.

6. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    Одма после пораѓај, и еве 2 месеци исти ми се, а плус уште ми е темната линија на стомакот.

7. Mala30

Mala30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    253
    Јас сум 28ма недела и пред две недели почнаа да ми се појавуваат стрии, одма почнав да се мачкам со маслото од Еуцерин ама некако како да имам и нови стрии (значи продолжуваат да ми се појавуваат).
    Некаде прочитав дека со павличева имало повеќе ефект, ама и дека со нешто се мешала павличевата крема АД капки и некое масло. Ако некој знае точно што треба да измешам и колку нека ми каже...

8. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Stomakot me cesa nepodnoslivo.Placam veruvajte.Em boli em cesa.Preku nok ispukav cela.Duri i okolu papokot.Bas kaj rezot od laparaskopijata i gadno e.Mackam sr i sesto.I kokosovo,i maslinovo,i baby love kremata,i nivea,i becutan maslo.Nisto ne pomaga.Sega kupiv maslo na hipp za trudnici.Se namackav i sedam gola.Nema efekt.Cesa ke poludam.Kazete ako znaete nesto efikasno.Do sega koga mi rastese stomak mackav kokosovo i odma se smiruvase.Sega naglo ke porasne mesko zatoa cesa.Vlegovme veke vo 8mi

На Momichka, pile30, forumce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.265
    Допаѓања:
    76.319
    Да пробаш уште еуцирин маслото ако не си пробала... бар да не те чеша, а за стриите спас нема ако решиле да искочат. После раѓање имам да ви предложам една крема, ми исчисти мн стрии :)

На Momichka, pile30 и stevemila им се допаѓа ова.
  10. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Кажи ја ти кремата да си ја имаме ние спремено :)

На Momichka и mariz им се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.265
    Допаѓања:
    76.319
    Читав на нет као може и во бременост, ама незнам... јас лом бев од првата бременост.. испукав на крај, а после раѓањето па уште пострашно изгледаше :worried: Малку е поскапа... 1700ден некаде, Rilastil абе како што чашаше кога пукав, така чешаше и кога се мачкав од кремава и мислев да не не е арно тоа ама таа помагала затоа чешало... имав црвени, бели стрии абе ништо не остана од нив :) Еве сега 31ва ја терам уште немам стрии, ама имам време може пак на крај ке испукам :D и пак сум во план да си ја земам... тогаш ја купив во Веро центар од таа аптека...

На stevemila и Momichka им се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас ова го користам

20170823_140530.jpg

На duffi, stevemila, danichap и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    32.206
    Јас се мачкав со путерот за трудници на Alverde и немам ниту една стија од бременоста а претходно ми се појавуваа многу. Имам стрии од различни слабеења и дебелеења од по неколку кила, а сега од бременост ништо иако се здебелив близу 20 кила.

На Troi, stevemila и mariz им се допаѓа ова.
  14. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.056
    Допаѓања:
    6.547
    се движам наназад во темата @stevemila, да видам дали сум препуштила некој добар совет. и ете те тебе.
    а се пофалиме нешто, право се менуваат работите. (facepalm)

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  15. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.836
    Допаѓања:
    109.291
    Од сам старт го користам маслото на Веледа само за мешето, градите и задникот :lol: откога залади пред ставам од Бекутанот, убаво масирам, па од маслото. Ако биде да биде :smirk:
    Кремата за трудници од Алверде ја мачкам по раце и нозе, не ми е доволно мрсна и хидрантна за меше..
    1503501324653.jpg

Хип за трудници ги купив пред 10тина дена. Путерот е одличен и преубаво мириса, мрсен е, но не премногу, убаво се размачкува и ја хидрира кожата. Маслото не е баш, течно е некако и не се впива убаво, не би го купила повторно..
    1503501333623.jpg

^^стрии немам досега, чешање, пецкање, затегнатост ништо (fingers)

Многу битно да знаете дека и по пораѓај некое време треба да се мачкате, да не се изненадите од стриите преку ноќ :!:

На duffi, mal.ecka, Momichka и 4 други им се допаѓа ова.
  16. didush

didush Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    294
    38ма недела сум и дури сега почнаа стрии да ми излегуваат под папокот. Се мачкам со павловичева и ад капки цела бременост ама тоа е :)

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Јас до 34 немав ништо, преку ноќ испукав цела, дури мислам дека осеќам како пука, боли или пече, незнам што попрво. Но со оглед дека носам две бебиња, не очекував дека нема да испукам. Затоа да се спремам за потоа :)

На stevemila и mariz им се допаѓа ова.
  18. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ne se raduvajte pred vreme.Sigirno vo rana bremenost nema da ima strii.Uste ni mese nema golemo.I jas nemav do sega iako prilicno sum golema od pocetokot.8Mi mesec sum.Preku nok se pojavija.I okolu papok so strasno me boli rezot od operacijata.Mackam dva tri pati u den.I toa od sam pocetok.Ako vi e kozata sklona na strii so i da stavate gabe vi e.Se raduvav epten so nema ko majka mi da sum strii.Ama ete se pojavija.I toa sega meseto naednas ke stane ogromnoSA edvaj disam,nemozam da se dvizam salam.Sekogas koga se javuva cesanje togas raste.Mene bas mi e gajle deka ke imam strii,nema da odam na modna pista.Tuku ne se izdrzuva,cese,pece ,boli

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    На предавањата во систина кажаа дека ако имаш генетски предиспозиции ништо не те спасува. Може да намали, ама пак ќе имаш :)

На Troi, Kitten, karibian и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Мене сега на крајов ми излегоа на мешко и тоа од овие модриве па по толку движења и акробаци на синко кај да не излезат ме чешат мешко и земав кокосово масло органско па помага некако

На fana му/ѝ се допаѓа ова.