Телото за време на бременоста - појава на стрии

Discussion in 'Бременост' started by koritsaki, Aug 30, 2010.

1. Snow white

Snow white Популарен член

Мислам дека не надворешно се мачка

Bebulleee likes this.
  2. forumce

forumce Форумски идол

Јас немам стрии на мешко, но на колковите ми се појавија црвени. Задникот и колковите ми се склони кон стрии. Целата сум со бели и црвени линии таму.

3. barby

barby Популарен член

Јас во бременоста имав само 2 3 стрии на колковите, ама од кога се породив и стомакот ми испука, и нозете. Не знам со што да се мачкам, мн грдо изгледа

4. Luna91

Luna91 Популарен член

Одма од кога се породи ти испука или помина одреден период?

5. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Јас се уште немам ниедна. А не се мачкам со ништо. Почнав со павловичева ама како фати летово дополнително ме потеше и ме чешаше све. Се вкупно 5 пати дали се имам намачкано. Ќе видиме до крај и откако ќе се породам. Изгледа сум на мама она немала ниедна иако се поправила 22кг.

6. barby

barby Популарен член

Одма после пораѓај, и еве 2 месеци исти ми се, а плус уште ми е темната линија на стомакот.

7. Mala30

Mala30 Истакнат член

Јас сум 28ма недела и пред две недели почнаа да ми се појавуваат стрии, одма почнав да се мачкам со маслото од Еуцерин ама некако како да имам и нови стрии (значи продолжуваат да ми се појавуваат).
    Некаде прочитав дека со павличева имало повеќе ефект, ама и дека со нешто се мешала павличевата крема АД капки и некое масло. Ако некој знае точно што треба да измешам и колку нека ми каже...

8. stevemila

stevemila Форумски идол

Stomakot me cesa nepodnoslivo.Placam veruvajte.Em boli em cesa.Preku nok ispukav cela.Duri i okolu papokot.Bas kaj rezot od laparaskopijata i gadno e.Mackam sr i sesto.I kokosovo,i maslinovo,i baby love kremata,i nivea,i becutan maslo.Nisto ne pomaga.Sega kupiv maslo na hipp za trudnici.Se namackav i sedam gola.Nema efekt.Cesa ke poludam.Kazete ako znaete nesto efikasno.Do sega koga mi rastese stomak mackav kokosovo i odma se smiruvase.Sega naglo ke porasne mesko zatoa cesa.Vlegovme veke vo 8mi

9. mariz

mariz Форумски идол

Да пробаш уште еуцирин маслото ако не си пробала... бар да не те чеша, а за стриите спас нема ако решиле да искочат. После раѓање имам да ви предложам една крема, ми исчисти мн стрии :)

Momichka, pile30 and stevemila like this.
  10. Libra88

Libra88 Популарен член

Кажи ја ти кремата да си ја имаме ние спремено :)

Momichka and mariz like this.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Читав на нет као може и во бременост, ама незнам... јас лом бев од првата бременост.. испукав на крај, а после раѓањето па уште пострашно изгледаше :worried: Малку е поскапа... 1700ден некаде, Rilastil абе како што чашаше кога пукав, така чешаше и кога се мачкав од кремава и мислев да не не е арно тоа ама таа помагала затоа чешало... имав црвени, бели стрии абе ништо не остана од нив :) Еве сега 31ва ја терам уште немам стрии, ама имам време може пак на крај ке испукам :D и пак сум во план да си ја земам... тогаш ја купив во Веро центар од таа аптека...

stevemila and Momichka like this.
  12. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Јас ова го користам

20170823_140530.jpg

13. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Јас се мачкав со путерот за трудници на Alverde и немам ниту една стија од бременоста а претходно ми се појавуваа многу. Имам стрии од различни слабеења и дебелеења од по неколку кила, а сега од бременост ништо иако се здебелив близу 20 кила.

Troi, stevemila and mariz like this.
  14. Momichka

Momichka Популарен член

се движам наназад во темата @stevemila, да видам дали сум препуштила некој добар совет. и ете те тебе.
    а се пофалиме нешто, право се менуваат работите. (facepalm)

stevemila likes this.
  15. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Од сам старт го користам маслото на Веледа само за мешето, градите и задникот :lol: откога залади пред ставам од Бекутанот, убаво масирам, па од маслото. Ако биде да биде :smirk:
    Кремата за трудници од Алверде ја мачкам по раце и нозе, не ми е доволно мрсна и хидрантна за меше..
    1503501324653.jpg

Хип за трудници ги купив пред 10тина дена. Путерот е одличен и преубаво мириса, мрсен е, но не премногу, убаво се размачкува и ја хидрира кожата. Маслото не е баш, течно е некако и не се впива убаво, не би го купила повторно..
    1503501333623.jpg

^^стрии немам досега, чешање, пецкање, затегнатост ништо (fingers)

Многу битно да знаете дека и по пораѓај некое време треба да се мачкате, да не се изненадите од стриите преку ноќ :!:

duffi, mal.ecka, Momichka and 4 others like this.
  16. didush

didush Истакнат член

38ма недела сум и дури сега почнаа стрии да ми излегуваат под папокот. Се мачкам со павловичева и ад капки цела бременост ама тоа е :)

stevemila likes this.
  17. Libra88

Libra88 Популарен член

Јас до 34 немав ништо, преку ноќ испукав цела, дури мислам дека осеќам како пука, боли или пече, незнам што попрво. Но со оглед дека носам две бебиња, не очекував дека нема да испукам. Затоа да се спремам за потоа :)

stevemila and mariz like this.
  18. stevemila

stevemila Форумски идол

Ne se raduvajte pred vreme.Sigirno vo rana bremenost nema da ima strii.Uste ni mese nema golemo.I jas nemav do sega iako prilicno sum golema od pocetokot.8Mi mesec sum.Preku nok se pojavija.I okolu papok so strasno me boli rezot od operacijata.Mackam dva tri pati u den.I toa od sam pocetok.Ako vi e kozata sklona na strii so i da stavate gabe vi e.Se raduvav epten so nema ko majka mi da sum strii.Ama ete se pojavija.I toa sega meseto naednas ke stane ogromnoSA edvaj disam,nemozam da se dvizam salam.Sekogas koga se javuva cesanje togas raste.Mene bas mi e gajle deka ke imam strii,nema da odam na modna pista.Tuku ne se izdrzuva,cese,pece ,boli

Momichka likes this.
  19. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

На предавањата во систина кажаа дека ако имаш генетски предиспозиции ништо не те спасува. Може да намали, ама пак ќе имаш :)

Troi, Kitten, karibian and 1 other person like this.
  20. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Мене сега на крајов ми излегоа на мешко и тоа од овие модриве па по толку движења и акробаци на синко кај да не излезат ме чешат мешко и земав кокосово масло органско па помага некако

fana likes this.