Јас сум во 6 месец,уште малце во 7 ќе влезам и да не се урочам немам ми стрии ни ништо.Се мачкам само бекутан за бебе крем,друго ништо.
Бев на кожно денес за појавата на црвенило пецкање чешање на стомакот и ми дадоа декотал 5 дена да се мачкам
@mariz тр означив ако може да ми ја кажеш кремата за против стрии што си ја користела имам еколку на спојлерите па се нафевам дека ќе помогне,калва реакција има печење,жежењр.
Риластил, ја земав тогаш од аптеката во Веро центар (веро џамбо). И како во првата бременост исто и сега на крајов ми искочија... ама цел стомак ми пука, ме чеша, папоков ме пече... таму највеќе ми се познаваат и на спојлери, па ке си ја земам и јас обавезно по пораѓај
Сега се видов и се запрепастив, ми се направиле стрии а тек сум 28+6, кај ми е 40та!! Со првото немав ни една, има некоја што испукала вака рано?
Со првото имав мноооогу и ми помогна, сега само некои белички се познаваат... не ја зимам сега за сега, ке почекам може кога ке се собере стомакот скроз да не се познаваат а и првиот пат таму 2,3ти месец мислам почнав да ја користам, не од сам старт...
a kremata e za veke nastanati strii ili preventivna krema za sprecuvanje na strii .Zosto ovde kaj mene vo aptekite ja barav ja nema ja ima da ja poracash na internet od edea apteka .Prasuvam za sigurno da ne bide uzalud porackata pozz
Da da taka. Ne ja otvoriv samo dodeka bev vo apteka pobarav da go vidam upatstvoto ama cenata me pismani, mnogu mi e skapa a dali navistina moze da spreci sozdavanje strii..