Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Телото за време на бременоста - појава на стрии

Дискусија во 'Бременост' започната од koritsaki, 30 август 2010.

1. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    @Coco31 јас го користам моментално, веќе при крај ми е. Можам да кажам дека сум задоволна, нема некој јак мирис, прилично е масен и убаво ја навлажнува кожата. Маана е што не се впива лесно, ама па и не остава флеки на маици, што е добро. Стомакот дури и следниот ден после мачкање го осеќам хидриран, еластичен. Го ставам и на бутовите, но на друго место освен таму и на стомакот не, бидејќи како што реков прилично е масен. За стрии дали помага не можам да кажам бидејќи немам, превентивно го користам. Јас сум задоволна :)

На Coco31 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.196
    @Coco31 @Sexybaby86 па тие средства се само за превенција, значи против стрии, да се мачкаат за време на бременост, и треба да се толку масни. Тие за веќе настанати стрии се специјални средства и прилично скапи, ако воопшто помагаат.

Јас земав путер на Алверде, но кога ќе го потрошам ќе го пробам тој на Хип. Убаво ли мириса?

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.844
    Допаѓања:
    7.047
    мене убаво ми мириса :)

4. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Jas i ne sum bas zadovolna od hipp puter mackam od 13 nedela a stomahot mi e umetnicka slika a sum 24 nedela. Sega planiram so kokosovo maslo da probam moze i kozata mi e sklona na strii ama ocekuvav podobar efekt.

5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    @Kitten и мене убаво ми мириса, нежно и дискретно. Плус штом се намачкам мирисот го снемува, што мене лично ми се допаѓа, зошто на останатите делови од телото си користам млеко за тело Нивеа, па не ми се мешаат мириси :)
    Инаку да, знам дека ваквите средства се само за превенција и дека треба да се масни, само додека беше потопло времето тоа малку ми сметаше. Сега веќе не, не се лепам :D
    @QueenP за жал стриите се генетски, путерот не ги спречува, туку само превентивно се користи, за поголема хидратација на кожата за да не распукува лесно. За веќе постоечки стрии треба да се користат други средства, знам се спомнуваше низ темава крема Риластил, ама дали смее да се користи во бременост не знам, можеш да прашаш во аптека. Памтам имаа членките пишувано дека е над 1.000 ден, значи значително поскапа од путерот на Хип и останатите средства за таа намена :)

На Justicija, Kitten и Coco31 им се допаѓа ова.
  6. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    19.558
    Девојчиња имам стрии на нозете , значи ептен забележливи .... Пишав на темава со цел да ве прашам дали стварно постои некоја крема за овие веке настанати стрии ? Или нема надеж?

7. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.537
    Допаѓања:
    66.699
    Јас би ви препорачала кокосово масло да користите секојдневно, наместо млеко за тело. Мене многу ми помогна, стриите од бременоста скоро ич не ми се познаваат и многу поздраво е отколку креми со разни хемикалии во нив.

На Justicija и mirandaa им се допаѓа ова.
  8. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.331
    Jas postirav upatstvo i smee da se koristi vo bremenost i e okolu 1600

9. Searcher

Searcher Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2017
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    136
    Девојки веќе сум 24та недела од бременоста, а стрии почнаа да зе појавуваат по бутовите, позади на задникот како и над него... Додека ви пишувам ги осеќам како чешаат и печат ;( мачкам кокос, мачкам се што ќе ми падне при рака и ете нема никаков ефект. Знам дека тука по темава сигурно ќе најдам искуства за маслото еуцерин, меѓутоа доколку не ви е тешко ве молам уште некој да сподели искуство да знам дали да го купам...

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.265
    Допаѓања:
    76.319
    Ако кожата е склона да испука, скроз нема да те спаси ништо... гледај да е нешто што помрсно, најчесто сувата кожа пука. Повеќе течности за да ти е убава кожата и полесно облечена да си за да дише.
    Јас со првото бев бремена зимски период (јуни-април), и многу испукав... а што не мачкав.
    За второто бремена летно време (Фев-Октомври), повеќе течности, полесна облека, стрии нови не изглегоа, на стомак ич... :) а ништо не мачкав, ретко да ми текнеше путер за тело.

На ❤️Sneze❤️ и Searcher им се допаѓа ова.
  11. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.844
    Допаѓања:
    7.047
    Јас пред една недела почнав да го користам маслото, сега за сега ми е ок иначе 19 недела сум. Мене ми го препорачаа дека било добро, затоа почнав него да го користам

На Searcher му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Searcher

Searcher Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2017
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    136
    А си се тешев дека зима ќе ја истерам бременоста демек полесно било ама ете... Го земав маслото па ќе видам како ќе делува на мене иако знам дека си во право, најмногу е до самата кожа која патем мене ми е сува и склона на стрии... :| Фала ти на одговорот...:*

Го купив и јас па да видиме каков ефект ќе има. Се надевам тебе нема да ти излезат(fingers)

Мачкав до денес кокосово, не ми помогна мене ;(

Последна измена од модератор: 8 јануари 2018
    На Chuchanov, Coco31 и mariz им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.265
    Допаѓања:
    76.319
    Јас па минатата бременост до 38ма немав.. се породив 41+1, и тие последни 3 недели испукав.. се ме чешаше, како шуга да имав :worried: чим чеша, пука... мачкај што помрсно за да ја влажниш кожата...

14. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Во бременост ниту една стрија не ми се појави. После пораѓај се појавија на колковите. Не се многу познаваат за среќа.

15. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Колку чини кокосовото масло ?

16. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Во Зегин, тегличе е 210 денари отприлика.

На anichka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Од кога почнавте со превенција против стрии?
    Моето тело е склоно кон стрии, имам неколку по нозете и градите како резултат на покачување на килажа уште во пубертет.
    Сакам да почнам сега кога е со време, да не тегнам маки подоцна :D

Еуцерин масло против стрии-искуство?

18. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.844
    Допаѓања:
    7.047
    Јас веќе две недели го користам 20 недела сум, задоволна сум за сега ќе видиме понатака. И јас по препорака го земав.

На Searcher, Chanell* и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  19. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.331
    Sto i da mackas, ako treba ke se napraat. I jas sum sklona, so prvoto ne se napravi ni edna. Arno ama so vtorovo mi se napravija na stomak

20. Searcher

Searcher Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2017
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    136
    Јас користам еуцерин, супер е. Требало порано да го земам, а не да се зезам со кокосово масло и павличева... Искрено тие не ми помогнаа мене и почнаа да излегуваат стрии, ама нели индивидуално е секое искуство. Ако ти е од некаква помош јас користам еуцерин ама со него во кутивче мешам и свинска маст. Пре презадоволна сум. Ниту една повеќе не се појавила, а гледам побледуваат и новите... Се надевам така ќе продолжам.(fingers) Пак ќе пишам до крај на бременост.:*

На Coco31 му/ѝ се допаѓа ова.