околу 1000 ден мислам, не се сеќавам точно. Стои дека е безбеден за употреба во бременост, а и по состојките можам да го видам истото
Почнав да се мачкам од 10-12 недела не сум сигурна точно кога со хип путерот, потоа продолжив со еуцерин маслото за трудници, многу сум задоволна
Утре изутрина планирам да идам на шопинг кажете ми препорачајтњ ми најдобра крема безразлика на пари лоја можам да ја најдам, момемтално сум 21 недела и мислам време е
Јас почнав да се мачкам со Еуцерин уште од почетокот на бременоста и да ви кажам се е генетика. Имам другарки кои воопшто ништо не мачкале, па немат ни една стрија. Другарка која нагло се поправи во бременоста, а има само неколку стрии на стомакот. А јас сум распукана и по препони и по гради и позади на кичма имам ситни црвени, единствено сеуште на стомак немам.
Не постои нешто како најдобра крема. Секоја кожа е различна па и најизвиканата и најскапата крема може да не ти помогне. Во прва бременост мачкав само вазелин и детска витаминска крема (онаа розевата), немав ни една стрија. Втора бременост мачкам со путер за тело против стрии на Алверде, сеуште сум без стрии, се надевам така да остане уште месецов. Мачкајте од старт, не чекајте да помине пола бременост.
Стриите кога искачаат чешаат, така? Ме искорнаа цицкиве. Искачаат стрии. Ги мачкав и нив од почеток. Мачкав со кокосово, со еуцерин и со хип за стрии. Кога решиле да пукаат нека пукаат - само нека не чешаат. Полудев.
Мачкај цело време и комбинирај наизменично масло со малку намокрени раце и некоја лесна хидратантна крема. Само така ќе го ублажиш чешањето. Можеш да земеш од хипп млеката за тело за бебиња, имаат многу убава хидратантна текстура или алверде млеко за бебиња.
Probaj ja na Taiva Anticelulitniot krem i za strii e. Jas ja zemav za sinot, ka namaluva vidlivosta na veke formiranite strii i izbleduva violetovata boja. Redovno se macka veke 1 i pol mesec, novi strii ne gledam deka mu se pojavile
Ни Еуцерин ни Хипп помогна, ја да вам кажем дефинитивно најголема улога игра генетиката,и типот на кожа, не да мачкав,се премачкав веќе 4 месеци и овие 2 недели се будам со по 2-3стрии на стомак секој ден. Само таму имам Од кога влегов во 7ми излегоа и стриите, и баш ми е гајле, ќе избледат и ќе ги исончам, само здраво дете да донесам на овој свет. Ме сака мм и таква,се сакам и јас фала Богу Ни прва ни последна. Нема спас од нив
Јас се мачкав со Мустела, и не ми се појавија, освен мали на спојлерите каде не ставав баш. Мислам дека нема врска со што се мачкаш, ако си склона на стрии нема да помогне, но во секој случај добро е да ја хидрираш кожата, и да пиеш многу вода, иде лето па тоа нема да ти биде тешко.
Би рекла било што за хидратација, да не биде сува кожата и да не пука. Има уља има и масти. Види си што тебе повеќе ти одговара. Нема што немам пробано, голема разлика најсикрено нема. Ако телото е склоно кон стрии, генетика, секако ќе добиеш и покрај мачкање. Доколку не е, и ништо да не ставиш нема да се појават. Од хип путерот, последно користев, ми беше пријатен. Мачкај и гради и бутови, не само меше.
јас ништо не мачкав.До 26 та недела немав ни една стрија.После излезе тук и там по некоја на бутовите и толку.На стомакот немав.Крема купив на нук ама не сум ажурна ич за мачкање и ја дадов после на пријателка.
jas sum 15 nedela i imam ushte sega strii po stomakot ve molam predlozete nesto kako vie se spravuvate so niv?