Телото за време на бременоста - појава на стрии

Discussion in 'Бременост' started by koritsaki, Aug 30, 2010.

1. Trkalce

Trkalce Активен член

Направи сама. Оригинал павловичева измешај со бадемово масло. Дооста познаници што ми кажувале не им излегле воопшто. :)

alexsandraa, Ygritte and ***Bony*** like this.
  2. kristina.a.a.a

kristina.a.a.a Активен член

во првите две бремености и јас се мачкав со Леа Мама , ме чешаше многу кожата ама немам ниту една стрија а вториот пат бев многу немарна и последните месеци скроз заборавав , трета бременост 6 години после втората ременост веке сум 8 ма недела стискам палци да биде се во ред ама сепак ова е генетски пврзано и мислам неможе многу да се влијае на тоа

3. an4ii

an4ii Популарен член

Мешиња што користите за стрии? Кажете нешто ефикасно ја користам од путерот на хип и масло користев ама џабе ми се појавија стрии на мешето и на грбот па да пробам со нешто друго. 26+6 сум а веќе од пред неколку недели ми се појавија

4. YoursTruly

YoursTruly Истакнат член

Си ја пробала кремата за трудници на Мустела? Јас јас користам од 3 месец, сега 24та недела сум, за сега не сум приметила стрии.

BoaVista and an4ii like this.
  5. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Јас сеуште немам стрии фала Богу 38 недела. Не користам ништо посебно, што ќе најдам, крем бекутан, од авон некои лосиони, павловичева...и тоа почнав сега пред 1 месец и нешто и тоа не се мачкам секој ден.

6. an4ii

an4ii Популарен член

Не сум ја пробала каде ја има ?

7. FreeMind

FreeMind Форумски идол

32 недела до денес храбро се држам против стриите иако генетски би требало да испукам.
    Два пати на ден мачкање од прв ден до сега. Без никакво прескокнување.

8. Emma2

Emma2 Популарен член

Поздрав женски...читам сите масла и путери користите, јас па млеко за тело си купив на Хипп. Путер не се мачка потешко? а од масло не се правите лом? затоа некако по логично ми беше опција млеко, затоа сеа ми е чудно вака кога ве читам :?::|:^)

9. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Путерот на hipp лесно си се размачкува без проблем ,мириса на бебе:inlove: користам и мустела ама не секој ден како hipp зошто на болница ми мириса:)

YoursTruly likes this.
  10. YoursTruly

YoursTruly Истакнат член

@Happyinlove имаш право, не мириса баш најубаво ама шта је ту је, за лепота ќе трпиме :lol: А @an4ii Мустела ја имаш во Зегин, малку е поскапа ама па затоа и јас ја комбинирам со путерот на Хип, на меше и гради Мустела на помалку критичните делови путер.

Happyinlove and an4ii like this.
  11. flower55555

flower55555 Популарен член

Mене ми го фалеа маслото од Еуцерин па си го зедов вчера. Можиш и постоечки стрии да третираш, земи пробај си :)

an4ii likes this.
  12. Emma2

Emma2 Популарен член

а што сеа млеково за тело џабе го купив? :?:

13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Мачкај го нема врска само да е хидрирана кожата, генетиката е најбитна во секој случај.

Emma2 likes this.
  14. Emma2

Emma2 Популарен член

Фала, ај баш ќе видам кај мене како ќе биде!:hug:

lackygirl likes this.
  15. Kitten

Kitten Форумски идол

Користев еден убав путер на Алверде, ем лесно се размачкуваше, ем преубаво мирисаше. Густ е ама се размачкуваше како омекнат путер за јадење :) И најважно, мрсни флеки на алишта не оставаше.

Emma2 likes this.
  16. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Јас и оваа бременост користам Стриамент. Стрии немам иако имам уште доста време до термин. Рано си почнав со мачкање и првиот пат и овој, до душа само еднаш дневно (навечер после туширање) ама сепак. Мислам дека пак ќе успеам без стрии да поминам (се надевам нема пак 20 кг. да се поправам до крај :lol:)

17. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Редовно се мачкав откако дознав дека сум бремена,уште ни стомак немав,па во 38 недела пак ми се појавија стрии.:| До кожата е.

18. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Јас на градите испукав..на стомакот уште не, се мачкав редовно и дисциплинирано..од павловичева со витамини, па со путерот и маслото на хип, па со леа мама на гала фарм и со уште една крема (заборавив на името). Сега за 8ми и 9то месец зедов Мустела..ако можам да спасам барем на стомакот да не ми се појават..ама нема правила..нема да ме чуди и последната недела да испукам :/

lady.N likes this.
  19. bella.s

bella.s Популарен член

Повеќе верувам во намалување на веќе постоечки стрии одколку во спречување на нивната појава..се е до кожата, имам пријателки кои не се мачкале воопшто со ништо па и по 2 бремености немаат ниту с од стрии а јас кутрата купувај мачкај и тоа се од тие специјалните наменити за во бременост и пак си испукав..да се роди и второто здраво живо, па после ке му ја мислам што како..моментално се мачкам со кокосово и со едно др.био за во бременост, и тоа мачкам за да не ме чеша не дека очекувам резултати..

PeachGirl and lackygirl like this.
  20. lady.N

lady.N Популарен член

И јас сум иста, градите ми испукаа и покрај тоа што ги мачкав со павловичева и витамини, на стомак уште немам ама има време, 18 недела ја терам уште. А кај мене никој во фамилија нема стрии. Мајка ми била коски и кожа кога ме родила, а стомак огромен, а ни една стрија нема. Плус и двете имаме сува кожа (викаат таа повеќе пука) таа не се мачкала ништо јас се мачкам и пак таа не испукала јас испукав. Значи нема правила, ама што е тука е... Битно е маливе да ни се живи и здрави ние за нив се си трпиме :wasntme:

PeachGirl likes this.