Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Телото за време на бременоста - појава на стрии

Дискусија во 'Бременост' започната од koritsaki, 30 август 2010.

1. Sevdija123

Sevdija123 Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2020
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
    Zdravo mene pak.cel.stomak mi se e na stri i postojano me cesat mosno li da ee raboti za bremenost bidejki cel stomak mi se pojavija stri isto taka.mnogu me.cesat sto mislite vije devojki misam.se raboti za bremenost ili sea sim na 20 na eho pa.mislam.deka ke imam ubava vest

2. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Не за жал многу е рано. Стрии се појавуваат како резултат на растење на стомак а тоа е во 5ти 6ти месец...стрии не се симптом. Се надеважм ќе чуеш убава вест

На Sofi.ja, Sevdija123 и Brpbrp им се допаѓа ова.
  3. Sevdija123

Sevdija123 Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2020
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
    Fala ti dusho i jas taka mislam.kr vidam sto ke bide na eho daj bose ubava vest bidejki site simtomi gi imama za bremnost pa ke vidime za sto se raboti poz fala yste ednas ❤❤

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  4. IChika

IChika Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    432
    Да ве прашам бидејќи сум почеток на бременост, читав дека некои тука користат свинска маст и ја промиваат во 9 води. Може некој подетално да ми објасни околу ова, за да се мачкам и јас.

5. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Баба ми правеше на времето таква божем за хемороиди и ја даваше по луѓе колку помагаше не знам...Оди со во ДМ има убави масла еве од 3ти месец го користам уште ми трае таман за до пораѓај ќе ми држи или путер некој или земи 100ден туба крема невен исто мрсна е од зегин...Тоа свинската маст многу одвратно мириса пробај си сепак ако сакаш ама мислам само лом ќе се напрајш

6. Tina-fina

Tina-fina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2019
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    105
    Дали во втора бременост може да се појават повеќе стрии? Во првата не се мачкав скоро ич не ни ми се појавија. Сега секој ден или масло или путер и пак ми е сува кожата на стомакот ми се лупи. Да знам сто ме чека:(

7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Мене кај што ми се лупи кожата маслото не ми помага али млеко за тело со хидратација ми помага доста :)

На Tina-fina му/ѝ се допаѓа ова.
  8. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Ако си склона ќе ти се појават. Прва бременост испукав после пороѓај, вторава сега во 33 недела гледам нови стрии.

На Happyinlove и Tina-fina им се допаѓа ова.
  9. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.696
    еве мене трета бременост , само во првата бременост ми се појави мала стрија под папокот , една линија тенка и од таа ниту во втора бременост ниту оваа бременост немам нови стрии , мачкав некои креми во секоја бременост и сега земав масло ама мислам дека е до кожата , мене ми е многу многу сува и мислев дека лом ќе бидам ама среќа моја или генетика :)

10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.097
    Допаѓања:
    36.251
    На мене во првата бременост ми се појавија повеќе стрии. Во втората ги добив дури во 9ти месец. Не се мачкав со ништо вториот пат. Првиот пат со вазелин. Имам кожа склона кон пукање.

11. Ognena*

Ognena* Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    872
    Девојки што е подобро да си земам за превенција против стрии Мустела или Веледа?! Сега за сега се мачкам со путерот од Хип, ама сакам нешто подобро

12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Нема подобро со тоа што се мачкаш продолжи си не значи ако купиш од 2000 ден нешто дека нема да ти се појават стрии ако си склона што и да мачкаш ќе ти се појават

На Ognena* му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Има во дм убаво масло на алверде на поклон го добив но мислам дека не се повеќе од 500ден тие масла.
    Цела бременост го користам уште до пола сум (8ми мес сум). Доста мрсно е за сега немам стрии.
    Ептен сум задоволна од тоа

На Ognena* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. naturallmess

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.696
    мислам 199 ден го купив , веган колекција е ( не дека тоа барав :D) има и путер за тело покрај маслото, иста цена е ама јас масло земав и навечер го мачкам ама не ги прави алиштата мрсни , мене ми е ОК

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Уште поевтино значи :D да на алверде гранична цена е до 500д затоа претпоставив.
    И мене ми е супер дека не ги мрси алиштата и ептен шљакам а не се троши:D

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.505
    Допаѓања:
    7.381
    Јас имам кожа склона кон пукање, мачкав павловичева со масло од бадем помешана. На задникот имав стари стрии, ми излегоа нови црвени, на стомакот буквално ништо, ми се врати исто како пред да родам. Ама затоа градите ми виснаа за сите пари и плус стрии и на нив ми излегоа. Се мачкав само пред спиење и се живо чаршафи прекривки измрсив..

17. Ognena*

Ognena* Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    872
    Точно е тоа, многу пати се докажало дека цената нема врска со квалитетот, ама познавајки се себе, ако испукам ќе ми биде многу криво што барем не сум пробала. Со Хипп от ке продолжам, ама ке земам плус нешто.
    @Milkiway ќе го земам и тоа (пусти мерак :D), тенкју :l:
    Таман ке си бидам обезбедена до крај

На naturallmess и Milkiway им се допаѓа ова.
  18. CareTee

CareTee Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.239
    Допаѓања:
    3.595
    Дали може да ставите слика од маслото од дм девојки? Јас за сега се мачкам еднаш неделно со балеа од невен, претпоставувам е во ред, ептен сум на почеток 3 месец. Но сум доста склона на стрии, би сакала понатака нешто покорисно.:)

19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Секој ден да се мачкаш не еднаш неделно спреми си ја кожата за понатака во 5ти месец нагло преку ноќ ќе ти порасне и тогаш можеш да испукаш. Јас гледав преку ден да се мачкам и навечер пред легнување

20. naturallmess

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.696
    20200830_215801.jpg
    повелете

На Nane26, CareTee и Ognena* им се допаѓа ова.