Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Телото за време на бременоста - појава на стрии

Дискусија во 'Бременост' започната од koritsaki, 30 август 2010.

1. MARILENA

MARILENA Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    102
    Со првата бременост користев масло на Мустела против стрии, и воопшто немам стрии. Сега со втората се мислам дали пак да го користам на мустела или на weleda, искуство?

2. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Првата бременост бев опседната да не ми испаднат стрии и среќа немав ниту една,сега оваа сум уште на почеток 5та недела се мачкам сабајле Еуцерин вечер со Мустела,да го потрошам еуцеринот со Мустела ќе ја истерам и оваа бременост

3. twoB

twoB Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    73
    Немој веледа ако не сакаш цела гардероба да ти смрди :D не се впива целосно на кожата и останува на алиштата. Јас кога ги перев, миризбата ми се префрли и на останатите алишта што биле во машината за перење и едвај успеав да ја искоренам, ептен многу гадно мирисаа :puke: и по неколку месеци престанав да го користам.

Инаку сега веќе неколку месеци не користев ништо конкретно за стрии, 37ма недела сум веќе, немам стрии сеуште но ми е страв да не ми се појават последниве недели :worried:
    Да ми препорачате нешто ефикасно, но да упива да не ми останува на алиштата?

На kikikikirika му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Mustelaa protiv strii

На twoB му/ѝ се допаѓа ова.
  5. twoB

twoB Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    73
    Маслото или кремата? Го имаш користено? Не остава траги на алиштата, се впива брзо на кожата?

Инаку искуство некој да сподели дали ви се појавиле стрии во последните неколку недели од бременоста, доколку претходно не сте имале?

Последна измена: 13 февруари 2022
  6. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Kremata ja koristev za prvoto i sega samo sto sum ostaneta pak ja koristam kremata bese na akticija vo Anni farm od tamu ja naracav.Brzo se vpiva na kozata.

На twoB му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    2.574
    Здраво женска, колку ја зема кремата и по колку време ти трае отприлика едно шишенце?
    Поздрав

8. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Од Ани фарм на попусет 1420 денари големата,инаку е 1850,а 1450 е намалата од 150 мл.Зависи колку мачкам во 8ми и 9ти мачкав 2 пати на ден некогаш и поручек ставав и ми трааеше по 1 месец .а на почетокот по 2 месеци ми траеше

На Cloverrrr му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.130
    Допаѓања:
    6.986
    Иако бев многу голем фанатик дека кремиве ќе помогнат, сепак испукав кај градите, а сигурно и кај стомакот ќе испука.

Користев Еуцерин масло, Bio Oil, какао путер, ланолин и пак испукав кај градите, и тоа со страшно чешање.

Сите лосиони и масла со состав ги листав, многу се слични еден на друг така да се откажав воопшто дека некој ќе ми помогне.

Наредно лосион со ретинол ќе земам (после пораѓај и доење) и верувам нема да се познаваат толку.

10. Elena.p.gg

Elena.p.gg Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2021
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    19
    Dobiv mnogu strii vo tekot na prvata bremenost posto nosev bliznaci, bukvalno samo vo stomakot se sirev.
    Se mackav so nekoi kremi ama ne mi pomognaa

Znam deka toa vise ke bide trajno ama nekoja preporaka za da se namalat na nekoj nacin, nekoja dobra krema sto bi gi sokrila na nekoj nacin.

11. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.130
    Допаѓања:
    6.986
    Има ласерски третмани во студијата, за стрии и лузни. Тие се мислам најдобар начин да ги отстраниш.
    Друга опција е лосион/масло за тело со ретинол, меѓутоа подолго време треба за да се видат резултати.

12. Mateas

Mateas Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2021
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    598
    Искуства со hipp путерот за стрии?
    Дали некоја користела и колку сте задоволни?

13. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    5.725
    Го користев во двете бремености и ич не испукав, а склона сум кон стрии.

На Chuchanov и Mateas им се допаѓа ова.
  14. Lisicko

Lisicko Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.098
    Во двете бремености мачкав само кокосово масло пред спиење и фала богу немам ни една стрија... Дали до кожата или до маслото не знам.. Економично и ефикасно, барем за мене

На Mateas му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Јас го користам бејби чав маслото против стрии (околу 150 денари е од ДМ) убаво упива, го користам од кога дознав дека сум бремена (Сега сум 30 недела) сега за сега немам ниту една стрија а за натаму ќе видам, убаво е малку светам како лампион ама до сега ефикасно ми се покажало, инаку имам премногу сува кожа, не самп на стомак, гради, бутови и задник знам да ставам и на делови каде ми е посува кожата (лакти, раце и тн.)

На Mateas му/ѝ се допаѓа ова.
  16. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.457
    Допаѓања:
    17.134
    Јас цела бременост се мачкав, освен на едната града на друго место не покажа стрии никаде
    Еве 40 часа по пораѓај одма ми испаднаа на стомакот :?:

17. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    2.173
    Кога почнуваат да се појавуваат стрии, од која недела од бременоста? Од кога да почнам да мачкам и каков путер/масло/крема да користам?

18. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    13.987
    Мене сега у 9ти ми се појавија на стомакот одвратни ми се !
    Не бев константа со мачкање ама мислам и да бев дека ќе ги имав пошто си имам и на газ од порано што бев преслаба.
    Можеш да си почнеш веднаш се надевам дека нема да ги имаш :)

На jelo му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    3.253
    Мислам дека е до самата кожа, некој ќе има стрии, некој не.
    Конкретно јас со еуцерин и хип се мачкав наутро и навечер наизменично, и цела бременост немав ниту една стрија.
    Се породив (со царски, не важно), 5 дена во болница не се загледав искрено.
    Кога дојдов дома, стомакот цел со стрии си го видов, сите под папокот, лилави, црвени...
    Си стојат еве уште после 2ипол години ама се избледени, а и не ми сметаат искрено, не ми праат никаква разлика.
    Не им се замарајте многу, да се живи и здрави само дечињата и ние, нема нешто грдо во стрии барем според мене, ама секој со свое мислење.

На DaisyDream, jelo и stsmua05 им се допаѓа ова.
  20. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    2.173
    @stsmua05 @Vanilla15 ви благодарам девојки :l: Прва бременост ми е, слабичка сум а веќе од пред некоја година имам по неколку стрии на задникот па затоа ќе го земам путерот на хип па се надевам нема да излезат многу :D

На Vanilla15 и stsmua05 им се допаѓа ова.