Zdarvo vaka sakam da prasam kako ste zadovolni od kremata mustela za strii dali ima nekoj dobar efekt.
Девојки дали редовно секој ден се мачкате со крема/масло? И од кога почнавте. Јас демек почнав од 4ти месец. Ама нон стоп заборавам и секое сабајле си викам ај од денес ќе почнам секој ден и пак ништо.
Јас мачкам веќе месец дена, сеа сум 5ти. Имам многу стрии од првото, па сеа тоа ме мотивираше да сум поупорна со мачкање.
Od Sam start koga razbrav deka sum bremena pocnav da koristam pavloviceva ad kapki bademovo maslo I e vitamin kapsuli se zaedno meshav do 8 mi krajot nemav strii sega vo 9 ti naednas cel stomak mi raspuka vo 1 nedela se razocarav od pavlovicevata pa zedov eucerin maslo I mackam sega eucerin ama kozava na stomakov potocno striive crveni se I mnogu me cesat sto da stavam? I definitivno dzabe sekakvi kremovi do kozata e nekoi nisto ne stavaat I nemaat strii jas cela bremenost po 2 pati stavavmrsna kozata mi bese I se bilo dzabe...
Исто како ја да сум напишала Во 35недела знам добив контракции бев на патолошка во Скопје немав ништо кога ме примија во болница За два дена стомакот ми испука цел стрии црвени чешање страшно и си останаа Така да и јас мислам дека се е до кожата или генетика
Веројатно кремите помагаат, ја намалуваат или ублажуваат појавата на стриите меѓутоа еве и јас потврдувам дека е важна генетиката. Во текот на двете бремености се имам намачкано максимум 10-15 пати, а ми се нема појавено ни една стрија. Дури со втората бременост бебуш ми беше поголем ( околу 4 ипол килца) ама фала му на бога немам ништо.
Здраво. Дали го има некој користено масло против стрии во бременост на козметика Logona. Фирмата е многу добра ама оваа масло незнам. Има ли некој искуство?
Мислам дека ја добив првата стрија Црвена линија, личи на изгребано и мноогу чеша, на половината од левата страна над бутот. Тоа е тоа нели? Не знам дали е случајност ама кога се мачкам тој дел најслабо го факам, тешко ми е да достигнам со раката, па ете таму излезе. Се надевам една и единствена ќе е
Девојки, мачкајте се со свинска маст или народски кажано сало. Се мачкав прво до едно масло од ДМ од Германија ми го носеа и пак ми излегоа стрии. Кога почнав од салото да се мачкам ги снема тие што излегоа и не ми излезе ниедна друга. Е сега мој пропуст е што качив скоро +20кг и не се сетив да се мачкам и на внатрешниот дел од нозете, па таму ми излегоа. Навистина мириса неубаво, јас се мачкав само навечер, ама пак нема нешто поефективно од тоа.
Jas zedov pantexol losion vo sprej na Galenika. Imam prethodno iskustvo so luzni i se pokaza epten efikasno. Cist pantexol e, prijatno mirisa i planiram so nego da se mackam.
Девојки чаре некое дсј кажете што ви помага за потемните стрии бар да обледат малце што се не намачкав…
Девојки, јас земав еуцерин масло за стрии и се мачкам еднаш дневно. 5ти месец сум Некоја со искуство од еуцеринот да ја замолам да сподели и колку често го користела?