Eee ti si se popravila pa si ispukala,kaj mene se cudea dermatolozite kako imam ispukano a slabo bev preslabo, majka mi se mi velese kamenja vo dzebot stavi da ne te odnesi veterot. A posle 20 ta godina imav taka debeleenje pa slabeenje a ne ispukav ic. Kaj mene bese rezultat na mnogu suva koza i ispuka i pokraj toa sto bev slaba. Nema pravilo za striite
од рефовно,прередовно мачкање испукав на стомак како географска карта во 35та недела.и сега мачкам ама џабе е гледам се шират стриите Мустрла,стриокс,бејби лов,вазелин.што ли уште да ставам?
Џабе се нервираш не е до мачкање само,до кожата е.Со синко нит се мачкав ни бутур стрија немав,сега и се мачкав и испукав и тоа е со здравје да си ги носиме.
Здравје кога ќе се породиш мачкај само со маслото на еуцерин ги избледува ако ништо друго бар додека се црвени.
дали ти помогна еуцеринот за стриите пошто пиша си испукала дали ги намалува.... Јас во 9ти од левата страна само испукав ама скроз и сега незз што е ефикасно за веќе постоечки стрии не за да спречам појава
Стриите чим се направат ниедна крема не ги трга,само може да го избледе црвенилото некоја побрзо.Најдобро е сончање за стрии
Јас од страните испукав и баш кај што не се мачкав беа црвени ги мачкав со маслото на еуцерин и избледеа не се ни приметуваат.
Мене не ми помогна за да не ми се појават, испукав на крај ама искрено не бев ни многу редовна во ставање. Сега по пораѓај откако испукав нели ми помогна многу одн. многу брзо ми ги избледе и стриите и раната од царски. Уште ставам и секој ден ми се побледи и побледи.
Дали некоја го користела маслото од ДМ за трудници против стрии и путерот? Некако ефтини ми дојдоа ама дали се исто мрсни како и другите..
Кога почнавте да пукате, во која недела? Јас сум 25 немам уште ништо, ама само 3кг сум поправена до сега. Дали мислите дека е од нагло зголемување на тежина или сувост на кожа?
Во првата бременост, се мачкав само кокосово масло и бекутан. Почнав од кај 3ти месец... и се неше супер до 37та недела... Не испукав којзнае колку, не се ни приметуваат ама ми беше мака дека баш при крајот. А во 39 недела родив. Сега во 2та бременост пак само кокосово мачкам, па ќе видиме.
Јас во првата бременост ништо не мачкав немав стомак до 6ти месец, после тоа нагло ми порасна и немам ни една стрија на стомак, само на носете ми се појавија ама мали се и бледи. Сега како што ми расте стомакот 16та недела до 9ти месец не знам како ќе се движам дури и страв ме фаќа. Почна да ме чеша стомакот и ќе почнам да се мачкам ќе земам утре нешто
Ја цела бременост немав ништо, стомакот ми се повлече за 4/5 месеца. Е сега е проблемот малку ко кожиче има одвишок и ваљда целулит е тоа со стрии.., не сум се сретнала предходно со таква кожа. Мачкав и сеуште мачкам масло од ДМ, но незнам како да го тргнам кожичето одвишок.