Само можеш да вежбаш и да го зајакнеш стомакот ама скроз дека ќе ти се израмни како порано тешко ако е баш вишок кожа. Фактички да пробаш да го тонираш телото само за затегнување а другото ако има одвишок ласерски и тоа е тоа.
Прва бременост немав ниту една стрија нии се мачкав со нешто, вторава последните 2 недели стомакот лом... породена сум пред 3 месеци уште се црвени стрте мачкам кокосово Дали има некоја крема што ги бледе и ви се покажала ефикасна?
Само еуцерин маслото. И јас барав во аптека кога се породив дека само во средина на нозе испукав кај што не се ни мачкав и со истото ми рекоа да продолжам и избледеа сега не се гледа ништо
Дефинитивно најдобро. Некаде до 20та 22ра недела мачкав кокосово само. Ама почна полека да ми расте стомакот и додека земав за мм некои креми во аптека, аптекарката ми го препорача, една стрија немам а ептен наеднаш ми порасна стомак. 34та недела сум се надевам вака ке остане. Е од другарка совет ми беше нозе да мачкам внатрешно на бутовите исто зошто она па таму испукала, тоа сега од скоро го правам.
Јас сум 30та недела и го користам Eucerin маслото + крема на Lea Mamma ,меѓутоа и покрај тоа што ги мачкав внатрешно бутовите мене пак ми се појавија стрии . Исто и на грбот . Јас мислам дека главна улога има генетиката во стриите . Инаку мачкам уште од 10 та недела.
Јас искрено се надевам дека нема после пораѓај да ми се појават кога ке склапнам. На многу другарки што разговарав баш вака цела бременост немаале и после пораѓај како што поминале отоци едно други така им се појавиле и стрии
Одпосле се појавуваа зошто намалуваш наеднаш и до 15 кила на недела и пол до 2 тоа е премногу за толкав период мене така и ми се направија уствари на нозете ама па избледеа сега не се ни гледаат
Здраво од почеток на бременост користам еуцерин масло и досега немам стрии (37гн). Дали после пораѓај продолживте со користење? Смеам ли во болница да мачкам од маслото?
Јас имам слушнато дека и од поправање но и од намалување на килажа се појавуваат... А дополнително и сува кожа