Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Телото за време на бременоста - појава на стрии

Дискусија во 'Бременост' започната од koritsaki, 30 август 2010.

1. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Да точно е , јас и кога бев 58 кила пак си имав стрии, дека бев доста ослабната :D. А сува кожа немам , нон стоп ја хидрирам со млеко за тело/лосиони .

2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.761
    Допаѓања:
    23.375
    Јас со првото имав само една стриичка под папок а бев мн голема во стомак. Мачкав млеко за тело од авон сосема обично и не редовно.
    Сега оваа бременост исто така, од ДМ од авон то што ќе ми се фатеше мачкав не редовно и тек сега пред недела дена ми направија неколку над папок.

3. Azalea Bonsai

Azalea Bonsai Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    33
    Може ли повеќе инфо каде да ја најдам?

4. Jovana2820

Jovana2820 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2019
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    13
    На Фб можеш да ги побараш Микрон креми мкд
    Инаку јас почнав пред некој ден да се мачкам со микрон, навечер се мачкам зашто многу мириса на кантарион, ама ништо страшно, мислам дека е супер и многу е мрсна :))
    Сега сакам да се мачкам и сабајлечки пред работа со некоја крема и многу се мислам помеѓу Еуцерин маслото за стрии и Мустела крем или масло за стрии.
    Дали има некој искуство која е подобра дали Мустелата или Еуцеринот?

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Јас се мачкав со еуцерин првата бременост и супер пројдов, таму кај што не се мачкав ми излегоа стрии нормално :)
    Сега оваа се мачкам со маслото на бејби лов и путерот на алверде и двете ми се допаѓаат многу е мека кожата и поубаво мирисаат од еуцеринот искрено. Со еуцеринот се што имав користено од облека се испофрлив зошто смрдеше на старо од него.

На Jovana2820, *Milicka* и DaisyDream им се допаѓа ова.
  6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Screenshot_20230915_152026_com.facebook.katana.jpg

На Jovana2820, Joanna28 и DaisyDream им се допаѓа ова.
  7. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.876
    Допаѓања:
    4.611
    Puterot kaj go najde, vo koe DM? Masloto i jas go koristam prekrasno e, a puterov ne sum go videla.

8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Путерот на алверде е го има во СП планет ДМ 169 денари е мислам.

9. Maki 7

Maki 7 Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2023
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    6
    Zdravo devojki
    Imam mal problem so cesanje na polovinata I nozete, proprateno so crvenilo koe pocna od 8ta nedela, sega sum 13ta nedela I uste e so ist intenzitet. Probav nekolku kremi za hidratacija, no nema efekt. No epten mi e suva kozata.. nekoj sovet ... falaaa

На Irenasirena му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Пробај со Uriage Xémose доста помага и маслена купка земи си. Не знам дали прво ти се појавуваат како ситни топчиња полни со вода што чешаат па после тоа црвенило, може да се работи и за еден вид егзема за ова препорачуваат да се намали со млечни продукти. Мене ваков проблем ми се појави во бременост и стварно од кога престанав кафето со млеко да го пијам се повлече.

На Maki 7 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. danimani123

danimani123 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2019
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    20
    Здраво девојки, дали има некој користено Striox na Dr.Viton? Јас ја купив и кремата воопшто не ми изгледа мрсна, исто после нанесување и кожата не ми изгледа влажна, се плашам да ја продолжам да ја користам да не ми се појават ептен стрии.
    Какви се вашите искуства ако ја имате користено?

12. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.876
    Допаѓања:
    4.611
    Ne iskreno, od tie Dr.Viton imam nekoja averzija. Generalno za strii se e genetika....zeni so mackale svasta ispukale, i obratno. Jas od DM ova go zemav, vtoro sisence koristam, 7mesec momentalno dobro e zasega, dva pati go mackam. 200denari, a ima sekakvi masla vo nego. Ama ima vreme do kraj ke vidime. Mnogu ima vo 9ti raspukuvaat :whew:
    Dotrosi go i taka go imas, posle smeni nekoe ako ne ti fakja pamet..ama ne se sekiraj, vazno neso da mackas, i psiha da si mackame deka pomagaat :D

Прикачени фајлови:

На WhiteCat33, Fenix05 и danimani123 им се допаѓа ова.
  13. snowgirl2612

snowgirl2612 Нов член

Се зачлени на:
    7 октомври 2023
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Дали сте користеле нешто против стрии и имало ефект, а да не е од овие масла пр.Еуцерин или Бидерма итн. Моја пријателка сите ги испроба и ниедно немаше ефект, уште од 7ми месец стомакот и беше испукан целиот :|

14. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    2.920
    Тоа ептен и до кожата може да е, во главно мрсни креми користев Бидерма-не впива стои како наслага (ако ме разбираш) Бекутан од невен бебешките, нивеа плавата

На snowgirl2612 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.855
    Допаѓања:
    1.608
    Koristev kokosovo maslo ama ne redovno i veke imam strii a sum 23 nedela. Se nadevam nema uste da se pojavat.

На snowgirl2612 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SiMpAtIcNaTa

SiMpAtIcNaTa Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    1.720
    Јас најизменично мачкав, секоја вечер и некогаш насабајле оригинал павловичева, путерот на хип и масло за во бременост на фри оил. Веќе три недели, како сум породена, немам ни една стрија.
    Е сега генетика не би рекла дека е, затоа што мајка има стрии, од времето кога била бремена со мене и со брат ми.
    Можда има нешто, затоа што во бременоста многу малку килограми имав качено или пак доволно упорна сум била со мачкање :)
    Screenshot_20231022_003934_Chrome.jpg Screenshot_20231021_212638_Chrome.jpg Screenshot_20231021_212505_Chrome.jpg

На WhiteCat33 и snowgirl2612 им се допаѓа ова.
  17. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    1.769
    До кожата е. Апсолутно ништо не користев, стомак имав баш голем (големо бебе носев), немам ниту една стрија.

На warrior, snowgirl2612, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.803
    Допаѓања:
    17.803
    Дефинитивно до кожата е, јас се мачкав ли мачкав, кокосово масло, Мустела кремата, еуцерин маслото. Стомакот наеднаш ми порасна една стрија на него немам а на крај и голема бев веќе, отечена цела ама затоа нозете ми се лом, црвени линии кај колковите и бутките цели. Географски карти да не речам.

На snowgirl2612 и MiroS им се допаѓа ова.
  19. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.528
    Допаѓања:
    5.887
    Засега ни 1, но 3 шишенца масла потрошив Weleda.
    Само целулит на нозе и сало -_-

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    8.754
    Јас сум тешка мрза, мачкав една крема во 3ти месец на мелем за трудници ама рокот до Октомври и не сум ја чепнала еве веќе 28ма недела, за сега стрии немам ама морам да земам нешто друго да не распукам како лубеница последниве месеци :!::shake: кажете некое по буџет френдли за мачкање за мрзловци :D