Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Телото за време на бременоста - појава на стрии

Дискусија во 'Бременост' започната од koritsaki, 30 август 2010.

1. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    893
    Допаѓања:
    1.020
    Ве читам масла користите. Што е подобро, масло или путер ? Јас путер на хип користам и многу ја хидрира кожата а воедно и не остава никакви флеки на облека, ама не знам дали ми е доволно?

2. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.653
    Допаѓања:
    8.613
    Јас со свашта се шлапам :rofl: Дека од дома работам, цел ден сум нешто намачкана. Користам риластил крема за стрии, масло еуцерин и измешав во тегла павловиќева со бадемово масло и тоа го ставам. Шеа путер исто некогаш знам да ставам. Кога ќе се намачкам како зејтин светам. Не е ни правило, некои што ги знам со обично млеко за тело се мачкаа и немаат ништо. Јас жива исплашена од црвени стрии цело време мачкам.

На WhiteCat33, Dodo1 и Elliana им се допаѓа ова.
  3. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.796
    Го имам и путерот на хип преубаво ми мириса нежно ама искрено не доволно ми ја влажни кожата и кога одам да се туширам путерот како да стои над кожата како да не е упиен како да го измивам тогаш и не ме бендиса заради тоа.. добар ефект имав кога се мачкав со еуцерин млеко за тело со уреа многу ми ја хидрираше кожата..сега земав едно млеко од кам biocura ептен мрсничко ептен ми се допаѓа па се мачкам и со тоа :D е сега како ќе биде ќе видиме еве сум 37+ засега нема ништо ама не се знае до крај

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    895
    Ја се утепав од мачкање, ама џабе коа ќе се намачкам долниот дел од стомакот ми допирал до облека и ми се сушело цело време. И така фино лепо долниот дел од стомакот ми е црвени бордо стрии. Здравје афтеркер ваљда ќе ме спаси.

5. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.796
    Леле и јас се плашам од ова дека на крај ќе испукам :worried: незнам што да направам :| која недела си?

6. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    895
    @WhiteCat33
    36та нареднава недела влегувам. Ама испукана сум скоро месец. :?: Гени си е све, ти добро си се држиш, продолжи си така. А и нормална ствар се стрии, ќе ги средиме од после :makeup:

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    760
    Допаѓања:
    779
    Јас цела бременост немав, се породив и ми се појавија. Како се средуваат одпосле?

8. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    895
    Имаше во труднички муабети споделуваа некоја крема која се користи 3 месеци после пораѓај... Ваљда ќе ја најдам па ќе апдејтнам

На Ena05 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. dead.flower23

dead.flower23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    697
    Јас во 39та сега испукав :)

10. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    895
    Колку па сум ги чула, "јас 3 дена пред да се породам испукав". Нема правила дефинитивно... :drunk:

11. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    392
    Некоја од вас ја беше споделила оваа крема за стрии после пораѓај. Па ме интересира каде можам да ја купам. Или па доколку имате искуство со некоја друга пишете ми.

Прикачени фајлови:

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.653
    Допаѓања:
    8.613
    Јас ја користам моментално во бременост, ама скоро почнав рано е да споделам искуство.
    Ја нарачав онлајн од аптека анни фарм, ама може да се купи и физички, аптеката се наоѓа во капитол.
    Може да ја има и на други места.

На merriel0 и Oxsana им се допаѓа ова.
  13. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.053
    Допаѓања:
    9.154
    Стрии имам уште од средно кога нагло се здебелив|(Ги имам на задникот, малку од страната на нозете, ги имав и на градите, ама исчезнаа. Наследни. Ги има и мајка ми освен на стомакот иако 2 бремености. Се надевам дека и мене ќе ме заобиколат на стомакот :lol: 18та недела сум и сега почнав посериозно да се мачкам откако ми рипна мешето.
    Го користам овај путер на Алверде, го имав добиено на поклон па сега добро ми дојде:). Исто и ладното цедено кокосово масло во тегличка го користам. Ќе видиме до крајот како ќе биди (fingers)
    Само да се надополнам- иако бев тинејџерка, ни тогаш, ни ден денес не ми претставуваат комплекс.8) (hollest)
    20240702_152328.jpg

14. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.541
    Допаѓања:
    2.913
    Ништо не може да спречи, ако кожата решила да пука.
    Стално хидрирана кпжа не би требало да има стрии

15. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    893
    Допаѓања:
    1.020
    Мене и покрај мачкање ми се појавија стрии на градите и тоа од внатршна страна, кај деколтето. Многу се изнервирав хаха зашто и рано ми се појавија, 14та недела.. не ми се нешто екстремно пораснати градите ама ете.. и премногу ме чешаат, што да мачкам за да заздрават ? |(

16. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.541
    Допаѓања:
    2.913
    Хидратантни , мрсни креми. На гради Најголеми се шансите да се изгубат

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    543
    Кој е тој путер на хип? користев на почеток еуцерин, сега тоа евтиното од ДМ. Па се мислам дали еуцерин или хип да земам и кокосово. Кокосово ладно од тегла користите?

18. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.387
    Допаѓања:
    7.524
    Има во аптека, 400 и нешто денари ми рекоа во Еурофарм во Џамбо. И јас планирам да земам, од сабајле да мачкам од путерот а навечер маслото од еуцерин.

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    543
    супер, ќе земам и јас од двете најдобро. :l:

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. PoisonIvyFatale

PoisonIvyFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    124
    Здеаво девојки, за тие што користите павловичева+ ад капки, кои ад капки ги зимате? Јас купив едни од зегин, но на нив пишува ретинол а ретинолот бремени жени не смеат да го користат. Исто во упатство пишува бидете особено претпазливи ако сте бремени или доите.
    И сега не знам дали да ги користам уопште, има некоја трудница искуство со овие? B3C5AF9A-1148-40B6-A9B6-CC816037BBC8.jpeg B5F23582-0C5D-4249-BF00-555B39F6D8C2.png