До скоро немав ниту стрииичка и си велев штом досега не ми се појавија-нема ни да се појават.Ама... гадно се заебав кога се загледав малце подобро на колковите што да видам и тоа има повеќе на таа страна на која спијам,на другата помалце.Ееееее вчадив нема сега сто да им правам,само се надевам дека нема да останат такви црвенишкаво-сини
се додека не ги исончаш ќе бидат црвено сини уфффф што се си трпиме. после со тек на време побелуваат
Мамички за тие што уште стриите им се нови, односно сини или црвени како што рече една членка пред некоја страна, да се мачкаат со масло од кантарион, јас еве веќе 3-ти ден кога се мачкам, и стриите почнаа да ми побледуваат
Брее нема спас од ова стриите значи!!! Јас константо си пукам на лева страна па нагоре.. се имам убиено од мачкање и џабееееееееее е!!! Вчера гледам нешто и на десна почнаа 2-3 стрии да ми се прават а баш се радував дека нема да ми се појават. Иако се мачкам секаде, ништо не помага. Знам дека има една крема која е доста ефикасна контратубекс или контралубекс.. така нешто е името. Кремата е за лузни и е премнооогу ефикасна ама е ненормално скапа, мислам дека паковањето е 10мл а го плаќаш 680 денари. Познавам жени кои после бременоста имале стрии секаде каде што е можно да излези стриа и со редовна употреба на оваа крема немаат ништо, ниту бела стриа.. Така да, после раѓање да се надеваме дека со кремава нема да имаме ништо... :geek:
Имам. Го купив околу 700 денари. Џабе. Мислам дека од него пак немав никаков ефект. Од павловичевата исто така.. само што се мачкав и што морам да кажам смрдев ... одвратна ми е. Сега се мачкам со бутер од кокос.... ми добиваат некоја синкаста боја.. дали е тоа на арно или не не знам..
пишав погоре дека мене уште од 2 ден почнаа да ми побледуваат со кантарионово масло, и еве сега се уште побели, а беа синкасти, пробај и ти
Ти побледуваат, а не побелуваат.. Неколку пати прочитав дури укапирав. Да знаеш ќе порабам и ќе пробам. Подобро да се спречи сега додека сеуште не е касно.
Што порано тоа подобро. Јас од кога дознав дека сум бремена почнав да мачкам павловичева и да си го припремам мешето. Фала му на Господ немам ниту една стрија.
Jas go koristev pred da ostanam bremena i ke prodolzam posle poragaj....epten e efikasno a go koristev najmnogu za celulit i nekoi sitni strii sto gi imav od naglo poravanje i slabeenje.......vo bremenosta se prefrliv na hipp mama sanft ...... Toplo ti go preporacuvam .....
Мила значи Bio Oil ефикасен е за веќе постоечки стрии? Јас во бременоста иако се мачкам со креми, пак ми се појавија стрии на стомакот, во долниот дел па сега гледам дека го имаш користено и си задоволна од резултатите па сакав да те прашам дали моментално прави стриите да се познаваат помалку или навистина помага во избледувањето? Користев една крема порано, не ми текнува на името која беше ефикасна но моментално, скоро незабележителни ги правеше стриите но 2-3 дена да не ставиш повторно си се познаваа исто. Муабетот ми беше дали трајно ги прикрива стриите и каде може да се купи? Фала
Cliona srcka sega da ne te lazam ama nezn bas dali za 2 do 3 dena gi izbeluva malku no jas posle nedela i nesto zabelzav znacitelno promema t.e poveketo ne se ni poznavaa tolku kako porano....e sega kade mozes da go kupis.....jas go kupuvam vo Dm (slusnav deka vo sk go imalo dm) a za drugo mesto navistina neznam kade go ima... I da tie sto gi snema t.e gi prekri ili izblede sega ne se se pojavile ile da pocnat da se poznavaat poveke
Мене ми го пратија од Италија 12 евра 1 шишенце од 60мл. Почнав да се мачкам веднаш, еве веке една недела гледам дека има мало подобрување а се надевам дека после порагај ке биде подобро зошто кожата ке се опушти тогаш. Поздрав и со лесно
Кога бев бремена со син ми ми се појавија стии само на бутовите и на задникот.Цела бременост се мачкав со најобична крема од мед и мелко,но го мачкав само стомакот (воопшто не забележав дека и бутките ми се здебелуваат,а и не сум обратила многу внимание на нив) Е сега бидејќи стомакот го мачкав буквално секоја вечер немам ниту една С од стрии...ист ми е и како пред бременоста...ама бутките....си имам... Затоа сега со оваа бременост нема да ги запоставам бутките...доволни ми се тие што ги имам Туку се мислам да користам павловиќева...али се мешале со капкиве 3Д? Има некоја што користела таква комбинација?
od koga obicno se javuvaat striite? znam deka nema pravilo, ama sigurno otprilika ima nekoj period. Jas eve ke ja teram poslednata nedela od 6 mesec i se mackam i non stop se zagleduvam, a moze e rano.