Јас од веледа маслото и на нозе ставав и цела со поткожни се направив сега пауза, да се засуши малку кожа за да излезат влакнава… Путеров од хип на цело тело го нанесувате?
Јас па влакно немам ни на нозе ни на раце растат, ни мустаќи хаха од бременоста ... користам веледа масло мачкам задник бутки само горен ден околу кукот и стомак гради. Имам еден путер од игнеа мн е убав наша фармацевтка од куманово ги произведува и серумот за лице го користам од хиалуронска. До сега немам стрии излезено 22+5 сум, само како капилар еден на градата една го приметив ама од таа страна имав доста болки како струја . Еднаш стаев кокос , неможев два дена да се одмрсам хаха не излага тоа ни се упива кај мене.
Би зела нешто похидратантно сега, embryolisse lait creme fluid е многу нежен и не е доволен за времево. Овој путер од игнеа кај го продаваат? За влакната да, побавно растат и поретки ама моиве па ептен тврдоглави испаднаа
https://igneacosmetics.com/product/mummy-to-be-belly-butter/ онлине за нарачка, јас моментално го користам на поклон го добив со серумот баш кога забременив. уште имам.
Предложете ми нешто што е најслично на еуцерин маслото? Или да не знаете кај можам да го најдам, да не има некаде залиха останато?
welleda маслото го користам еве 24 нед сум, еднаш мачкам навечер само , двете имаат масло од бадем и витамин е, во веледата има арника и овесно масло и масло од роза и етерично масло на портокал. А во еуцеринот сончогледово и јојоба. Секако е природна козметика нема да згрешиш. Првото шише го користам мачкам од 12 недела навака, купив уште едно кога беше на попуст. Све мачкам стомак, гради, задник и бутови.
Јас ставам од путерот на стомак гради, спојлери, чат пат на задник и бутови.. еве втора бременост при крај, ни една стрија не излезе..
Изгледа Еуцерин маслото го нема никаде, го користев меѓутоа скоро месец не можам да го најдам. Го зедов Bio Oil, но касно видов дека содржи некој вид нa ретинолиако пишува дека е безбедно за трудници мене ми е страв да го користам. Некој искуство да сподели? За замена од Еуцерин со сличен состав го зедов од Baby Love, ефтино е и има дупло количински од другите масла.
Јас користам од почеток само павловичева оргинал, сега дум 30тљ недела немам ниту една стрија. Се мачкам секој ден навечер или некогаш на два дена ако заборавам.
Zdravoo mamicki i idni mamicki! Jas se porodiv pred eden mesec. Cela bremenost mackav na stomakot se i sesto za striite….ama pak mi se napravija mnogu. kazetemi nesto preporaka sega posle poragaj sto da mackam? Crveni se nekoi se violetovi i duri i me bolat na dopir sto mackata otposle za da izbledat pobrzo? Znam deka nemozi da isceznat ama barem da se bledi i da ne me bolat
Јас мачкав контратубекс и цикстрикс ама едно паковање едвај за една недела ме покриваше и баталив. Избледија со тек на време. Негде по инста ми искочи дека серум со хијалуронска е убаво да се става, суво четкање, пилинг и масажа. Како и да е нема да исчезнат. Прашував и за третман во Дерма плус, ми рекоа не си ги троши парите за џабе
Јас од 17 недела се мачкав за стрии масло од еуцерин имав земено и терав со тоа фала богу немам ниедна стрија
https://esoapery.com/shop/telo/puter-za-trudnici-protiv-strii/ Органски маправена козметика е ова. Многу убаво мириса , има проверено добри состојки, го користам веќе 5 недели, многу добро ја мрси и хидрира кожата.
Дали некоја користела путер од пураперла? Органски природно е Верувам дека се супер Единствено ме загрижува што во составот пишува рицинусово масло а порано имам читано дека е добро да се мачка против миоми и други проблеми со стомак ама не смее во бременост Дали некоја знае дали е ок? Можеби е малку во составот од рицинусовото И Од која недела почнавте со мачкање на стомак?
Јас ова го користев пред две три години, не бев бремена тогаш. Многу пофалби читав, да ти кажам кај мене, никаков ефект немаше.
Ми останаа две пакувања неотворени од Bio Oil, инаку уште има пофалби. Да се пофалам после породување, немам ниту една стрија. Не знам дали е до маслата што ги користев (Еуцерин и Baby Love 1 пакување на крај), сепак го преферирам Еуцерин заради подобрата апсорпција.
Може ли слика кој Еуцерин што си го користела и од која недела се преферира да се започне со мачкање на стомакот? Фала ти
Јас почнав некаде од 4ти месец со маслово плус млеко за тело Еucerin ph5, a пред тоа користев само млеко или путер за тело што си ги користев и пред бременоста.