Подочњаци имаат и деца, сум видела, и тоа мали деца, така да, можно е да е генетика. Не знам коа точно моиве се појавија, дали од коа почнав да имам проблем со неспиењето, а тоа беше богами многу одамна, дете бев. Сега колку и да спијам, тој дел ми е темен, среќа нема отоци, но темните кругови си се тука нонстоп. Сум добивала и коментари зашто делувам волку уморно И покрај тоа, воопшто не ми додаваат години, напротив, сите помлада ме прават. Не се ни трудам да наоѓам нешто и пробувам за демек да ги осветлам, си ги носам, си ги прифатив, ич не ми е гајле.
За темни подочници, пробајте некој серум со пептиди. Во комбинација со некој крем за околу очи потоа како следен чекор. Мене одличен ми е кремот за околу очи со ретинал, Beauty od Joseon. Со женшен и ретинал. Првиот пат не ме воодушеви, но тогаш имав и скроз безвезе рутина со шлапање све и свашта. Сега скроз едноставна рутина терам и впечатокот па и резултатот е сосем друг. Искрено, на мисла сум да го користам и за останатиот дел од лицето како спот третман. Ама како и да е, за околу очи е одличен. Ова и некој пептиден серум, мислам дека ќе биде полн погодок.
Јас си ги имам отсекогаш, дали спиела или не, и ме нервираат, ама ај здрави и живи да бидеме со коректор средувам некако.
https://coslovemetics.mk/product/beauty-of-joseon-revive-eye-serum-ginseng-retinal-30ml/ Овој го користиш? И јас го користам, сѐ уште не гледам некоја драматична разлика ама маратон е
Јас го ставам навечер, и го комбинирам со крема, ама не знам дали правилно постапувам. Ти како го користиш и дали гледаш подобрување откако го користиш?
Не знам да ви кажам како да ги решите, за жал. Јас веќе станав најдобра другарка со подочњаците и темните кругови. Ама ако барате добра камуфлажа, топла препорака од мене. Ова чудо нема нешто што не покрива, да е жива и здрава @FlirtBerry ми го препорача. Ова + сетирање со камена или пудра во прав и темните кругови скоро и да ги нема, мада доволен е и само коректорот.
Розовиот Medicube серум PDRN pink peptide (со бела налепница, не light верзијата), одозгора BoJ кремот. На крај некој крем за лице, каков имам во моментот таков. Минатиот пат не се сеќавам какви комбинации правев, знам дека со хијалуронски серум го комбинирав и уште едно друго комбо, ама не бев воодушевена. Сега сосем друг впечаток имам, има разлика од порано.
Дали природно делува, не сакам коректор кој ми прави брчки околу очите а немам брчки, како да ми ја собира кожата. Затоа на Лавера користам коректор лесен е ама и не е нешто покривен да речеш.
Па да, има многу убава кремаста текстура и доволно е малку да ставиш за да прекрие. Јас сега летно време воопшто не користам пудра, само него го ставам и таман ми е, не делува вештачки иако има голема покривност. Ако ставиш помала количина, не би требало да има проблем.