и јас сум со истата мака...и верувај од малечка ми се така ..не се подочњаци туку само темни кругови и таму кожата некако е потенка околу очите ...и нз зошто али на десното око ми е така потемно и повеке ми се познава...а за слики уффф малтретирање кога се шминкам имам голема мака ..па и имам мн светол тен ...ништо не помага ..затоа hellp
Па види..има различни креми за темните кругови околу очите...на нивеа,авон,орифлејм...Кој најмногу ти одговара на кожата
Вака маскава е баш за тие темни кругови. т.е подочници...Читав викаат има ефект: Пола мала лажичка квасец во прав, се меша со една мала лажичка јогурт. Се нанесува со вата(памукче) навечер, така ќе си легнете и наутро ке видите фантастичен ефект. П.С. Колку е ефикасно незнам не сум пробала, никогаш не сум имала подочници.Се надевам ќе ви помогне Поздрав па пишете дали имало ефект.....
и јас го читав истото само неможам да најдам квасец во прав. Дали некој знае каде може да се најде? Гледав во тинекс немаше.
и јас го читав истото само неможам да најдам квасец во прав. Дали некој знае каде може да се најде? Гледав во тинекс немаше.[/quote] Мислам дека едни пакетчиња со има жолти Панко пишува на нив ,тоа ставаат сеа почесто во тесто наместо обичен квасец мислам дека може да послужи затоа што и тоа е квасец во прав па нз.....
Вака, има квасец во прав во секој поголем маркет. Јас секогаш го употребувам место обичен квасец и за готвење. Се наоѓа некаде кај што се наоѓаат прашокот за пециво или ванилиниот шеќер, во ќесички големи колку нив, значи мали пакувања се. Само внимавајте да не се збуните (така јас згрешив на почетокот) барајте кавсец во прав а не адитив за тесто - ова го кажувам зошто имаат скоро иста сликичка, а буквите се мали така да внимателно прочитајте. Се надевам дека ќе успеете да најдете. Поздрав до сите
Лоли фала што ми посочи каде да барам, јас цело време барав квасец во прав, а тоа да ти бил сув квасец. Денес купив се вика ли до и вечер ќе ја направам маската па ќе видам што ќе биде. Уште еднаш фала
I jas isto i koga sum naspiena i ne sekogas imam crni krugovi okolu ocite. A vaka imam svetol ten i se poznavaat da ne kazam mnogu ali dovolno .Koristam korektor ali pak se poznavaat.Slusnav za laserska korekcija ama nz ne sum dovolno informirana dali znaete nesto za toa ???
И јас имаммм, ги мразам а и плус тенот ми е поцрн ама од кога видов дека нема лек за тоа си ги носам на лицето како да сум поубава со нив ако ме сака некој ке ме сака каква што сум..ако на некој му сметаат то е негов проблем
Краставиците помагаат моментално. Барем неколку пати имам пробано и после тоа пак ми се познаваат темни кругови. Добро, мене не ми се хронични, ми се познаваат само кога сум ептен изморена или ненаспана. Инаку, пробјате со чај од камилица. Пред спиење, да ставите филтер ќесичи на очите(изладени) и така да поспиете. Или утрото да ги ставите. Не само што помага за круговите, туку и добро е за иморени и отечени очи.
mislam deka mozi ova da pomogni: stavi na vecer dve metalni lajci znajs kakvi da stojat cela nok vo frizider i sabajleto cuvajgi pet minuti na podocnicite! isprobaj.
Темните кругови околу очите се корегираат со коректор.Многу помага еден коректор во стик на авон.169 денари е,а помага стварно! Ideal Shade Corector
И јас исто така имам проблеми со подочниците,без разлика дали сум спијана или не имам темни кругови околу очите и најмногу ги мразам...ги разгледав советите дадени во постарите постови,па одлучив да си го порачам Ideal Shade Corector од Авон,но не знам само која нијанса да ја одберам..дали посветлата (fair) или потемната(Medium)?
ова со лажициве одамна се готвам да го пробам , знам да шетам како вампир навечер и потоа наутро со подочници да се разбудам ставам коректор и ок е , ама ќе пробам секако со лажициве деновиве незнам зошто ме фати мерак за ова