и јас имам темни кругови околу очите (подучњаци) , а не дека не спијам .. спијам нормално по 8 часа најмалку .... многу грубо стои .. нз што да правам !!! прочитав понагоре и ќе пробам со лажицата (ќе ја ставам уште сега во фрижидер) ќе пробам и со чајот од камилица .. ако помине ке пишам, ама ако не помине .. ве молам за уште некој совет
Јас откако почнав да носам наочари пред година и 3-4 месеца почнаа темни кругови да ми се прават. Предходно ги немав Ставам коректор за подочници и не се познаваат толку. Ама грдо личат ако не ставам
Незнаев кај да ве прашам па ајде тука кога е веке за очи...јас немам темни кругови но кога се смеам ми се прават огромни кесички...па ури и при најмала насмевка дури и при насмевка со затворена уста...и тоа ми ја расипува многу насмевката ич убава немам.....и + имам 2 големи линии под очите што личат на брчки и се влошуваат уште повеке кога се смеам...знае некој како се пополнуваат и како да немам кесички под очите?
девојки помош не помага ништо на природна база х ) и сеа си нарачав од авон коректор.. ии.. се секирам дали тоа значи дека ке си ја уништам кожата и ке се збрчкам пред време..а кожата под очите плус ми е мн нежна и мека. ми е жал да ставам коректор плус имам 15 години ама многу ме нервираат веке не ги поднесувам Што да правам? Хелп !
Мене во последно време ми се поизразени, незнам зошто страв ме фаќа, пред две години немав воопшто. Се мислам да ја пробам кремата од Nivea розевата за околу очи, ja купив doctor's аnticircle не беше скапа и воопшто не сум задоволна ама ќе ја потрошам да видам што ќе биде па ќе пробам со нивеа. За секој ден користам коректор и неможам да го поднесам некако многу ми ја суши кожата - без него сум како наркоманка а само пудра да ставам не помага исто е
И јас одсекогаш сум имала подочњаци, наследство од татко ми хаха. Ги решавам со коректор и посветла пудра на тој реон. Иначе кога не сум одморена ептен ми се познаваат и доаѓаат до израз пошто имам светла дури розеникава нијанса на кожа, а подочниците темни... и кога не ставам пудра коректор за нив ОБАВЕЗНО.
јас имам подочници како на зомби и за нив користам garnier caffeine eye roll-on, а често ставам и облоги од камилица или црн чај, ама ова решение е краткокорочно. за да се изгубат целосно потребно е пиење многу вода, освен во случаите кога темните подочници се наследени генетски
Ahhhhh podocnjaci,podocnjaci... Gi imam i jas!!Nema nikakva vrska dali ste spieni,nespieni,bel ten,crn ten.Toa e nasledno!!Nenormalno mnogu mi smetaat a najmnogu poradi profesijata,manekenstvoto.Shminkeri koishto sminkale golem broj luge se zalele od mene kako edni od najproblematicnite podocnjaci koishto nikako nemozat da se pokrijat!!Edna poznata shminkerka mi dade eden sovet pa sakam da go spodelam so vas...KREMA ZA HEMOROIDI)Znam deka zvuci smesno i mene mi beshe na pocetokot,no se reshiv da probam...stavam koga ke mi tekne,koga ke imam vreme i stvarno mi pomaga no ne i pokriva celosno.Mozebi ke dadete pogolema suma na pari megutoa vredi da se probaPisete dali ke vi pomogne [mod-kirilica:3vcnfq85][/mod-kirilica:3vcnfq85]
ГИ МРАЗАМ !! .. носам наочари од многу мала.. и бидејќи ги носам сега постојано.. не ми се познаваат.. но кога ги тргнам.. има што да се види
Јас имам ужасни темни кругови околу очите (во најош случај изгледаат како модрици). И тоа не се јавуваат кога сум ненаспана туку така одеднаш. И не се од наочарите туку од мама наследени . И таа ги има ама нејзиниот тен е потемен а јас сум ванила па мнгу се познаваат. Користам Голден Роус коректор и супер покрива.
Zdravo,sakam da prasam nesto..Vaka imam temni krugovci okolu ocite i dali moze da mi kazete nesto sto bi mozelo da mi pomogne potocno podocnici,nekogas moram da stavam sminka a sakam da izlezam bez sminka i poradi niv treba da se sminkam upotrebuvav korektori no potoa me peci okolu toa mi ispukuva a pred naneseniot korektor stavav krem na liceto sto da pravam?? [mod-kirilica:cvz0ivfl][/mod-kirilica:cvz0ivfl]
Здраво сакам да прашам нешто..Вака имам темни кругови околу очите поточно подочнаци.Дали можете да ми кажете што да користам за да ги отстранам навистина ми пречат,некогаш сакам да излезам без шминка и поради нив треба да ставам пудра поточно да се шминкам а повеке сакам да сум природна дај ве молам некој совет ми скисна веке од нив.Користев коректори но не ми помагаат нив ги нанесувам пред шминкање.Па чекам одговор однапред благодарам
темните кругови околу очите ги покривам со коректор но од него ставам исклучиво кај темните кругови а не како некои девојки кои ставаат од коректорот на сите несовршености на лицето ( акни лузни ) ...всушност повеќе се истакнуваат акните така ..користам maybelline коректор .
Како последица на ужасно бледа и пегава кожа, и јас си го иам проблемот со подочњаци. Помагаат кесички зелен чај претходно изладени во фрижидер А за покривање има едно многу добро коректорче на Oriflame, се вика Absolute Concealer for eyes. Стварно помага
Сум го пробала и тој коректор (Absolute Concealer for eyes),но мене искрено не ми помага ич..јас барам некоја природна домашна козметика.Пример како што се овие со:чаевите, за да не ставам шминка или коректор, би сакала по природен пат со домашна козметика да ги оттргнам ако успеам..Имам слушнато дека треба и доволно течност поточно вода да се пие..еве јас вода не пијам ич..Освен коректори ако имате некои природни козметики, маски.. за подочници ке ве замолам пишете..навистина ги МРАЗАМ ми пречаат..
Јас користам една крема од докторс, таква малечка е, се нанесува на чисто лице пред спиење, на база на краставици и лимон е. Мене ми помага, мада јас и онака немам темни кругови, онака ептен слабо, ама кога ја нанесувам секоја вечер забележувам разлика како со кремава ми се посвежа кожата и се намални темните кругови. Ја има по маркетиве, пробај пошо и онака макисмум 100 денари е, и да не делува ништо страшно инаку 50мл е, јас веќе 4 месеци ја имам, а не е ниту до пола. А за излегување кога ставам пудра, ставам и коректор
Јас имам една крема од докторс за подочници, тешко се размачкува но добра е, подобра е од оние на авон и орифлејм. Пакувањето е плаво и на него пишува Anticircle билен крем со масла од алое, коњско опавче, лаванда, рузмарин и екстрат од лимон. Се става пред спиење на пределот околу очите, на претходно исчистено со тоник. Јас го купив мислам околу 80 денари, може да пробате некој период да ставате, ќе видете како ќе има резултати.