Леле страв ме фаќа, до сега фала Богу не качила воопшто температура, денес сме на вакцина ( рота 3 доза и уш некој.. мислам 2 доза шесто и пнеумокока)
Zdravo majki posle vakcinata i smiruvanjeto na temperturata so sirup parctamol dali e nkrmalno bebeto da mi kaka zeleno sovet ve molam
Доколку имате примено Рота вакцина, мислам дека од неа може да има такви појави со зелена и потечна столица.
Здраво феминки, да ве прашам, во Скопје каде се примаат вакцините за бебе? Конкретно за шестовалентната што ни рекоја со полни 2 месеци да се прими. Дали има вакцинални пунктови по општините или треба да го носам бебчо во болница? За во државно ми е прашањето.
Здраво, петовалентната ја примивме пред 3 дена. Првиот ден беше супер, а вчера и денес 37.5 температура, малаксана е, плаче дури и во сон... Искуства колку време траело кај вас ова со петовалентната вакцина ?
Два дена имаше ниска тт и малаксаност. Дента кога прими вакцина ништо, значи наредните два дена. Плачеше во спиење од што ја болеа ноџињата, ама третиот ден како нова. Со лесно
Фала ти многу Се загрижив бидејќи првиот ден немаше ништо и супер си реков, ми олесна, и сега вчера, денес со температури малку се уплашив да не и е и нешто друго.. Мислев првиот ден ако нема реакција нема да има воопшто понатаму, но ете и кај вас било ист случај како кај нас, се надевам до утре се ќе помине.