Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тенис (гледа ли некој во слободно време)

Дискусија во 'Спорт' започната од Zaspana, 20 март 2011.

1. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Joк.. морал да дозакрепне... Мислам дека до крајов на годинава нема да игра официјални натпревари, така јас прочитав низ порталиве...

2. capri

capri Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2010
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    23
    Новак ке го освои Шангај....и оп пак на првото место, мислам дека е во добра форма и просто кажано го обожавам како никој друг :D

On je nole zato ga svi vole :inlove: nole#1

3. Justice

Justice Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    91
    Нема да биде прво место Новак и да го освои Шангај....Федерер ќе си остане... :P

4. MarioCasas

MarioCasas Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    111
    иначе Ноле е прв :)

5. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Ноле е прв ама прв е за последниот турнир кој се игра во Истанбул. Инаку на официјалната АТП листа прв е Федерер, а ќе остане на првото место дури иако Џокович го освои турнирот во Шангај. Инаку за Надал читав дека можеби ќе го пропуштел првиот гренд слем турнир од наредната година Австалија Опен, но да се надеваме дека тоа не е точно, бидејќи тоа ќе биде голема штета :)

6. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Не ми е јасно. Во секој спорт секој излив на неконтролирана агресија на спортистот се санкционира. Неспортски фаул, приговор кон судија, расправија со противнички играч и сл.
    Само во тенисот не. Тенисерите можат да манифестираат нервоза и агресија и никој ништо не им може.

Што е работава со крвничково кршење на рекетот на сред натпревар, како налудничави бог да чува. А треба да се пример за младите. Деца што сакаат да тренираат, плачат за тениски рекет. Јас рекетите на синот ми му ги исплаќам и по цела година...
    Конкретно, под импресии сум од вчерашното кршење на рекетите на Ѓокович и Мареј
    Навивавм за Ѓокович, но што е многу, многу е, збеснале од пари

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.685
    ^ Тип на карактер е тоа, и нема врска со имањето пари.

Брат ми многу често знаеше да го удира рекетот, едноставно е таков - моментално избувлив, и во таа секунда за него не постоеше ништо друго (ниту пари, ниту рекети, ниту судии) освен неговиот „пораз“.
    Јас размислував повеќе, мада и мене неколку пати ми се случило да фрлам рекет, ама никогаш од земја за да го скршам. Повеќе сум ја годела мрежата :) И ова нормално никогаш не ни се случило на тренинг, туку само на турнири.

Момент е тоа, енергија, наплив на емоции. Далеку од тоа дека го одобрувам, ама го разбирам, оти го поминав...

А и неколкукратното фрлање на рекет се санкционира во тенисот, се добива казнен поен.

8. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Серена Вилијамс го освои завршниот шампионат во Истанбул, во едно предобро финале протива Марија Шарапова со резултат 6/4 6/3 во сетови. Бравос за Серена која стана најстарата победнична на овој шампионат (Серена има 31 година). Но исто така едно големо браво и за Шарапова која одлично се држеше во овој меч, но сепак после победата над Азаренка во полуфиналето очекував дека ќе земе барем сет. Сега со душа ја чекам наредната сезона, би требало да биде одлична бидејќи Шарапова игра предобро, Серена е одлична, а тука се и Азаренка, Кербер, Квитова итн.

На SimonLimon му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Да не знае некој што се дешава со тенисов во Лондон? Пред некој ден, прочитав Џоле изгледа го победил Мареј, па мислев да не е веќе финале,а сега играат Федерер и Дел Потро, што значи не е финале.Баш сакам Федерер да победи, најдобар ми е, се знае веќе, со колегата му Надал :D Ако игра Федерер, а го нема Надал, тогаш сум за Федерер и обратно :D И незнам зошто мислам дека Дел Потро го имитира Надал :?: како во негов стил да игра.Како не фатив од почеток, да гледам, се вака ми се случува :worried: да гледам од средина на натпревариве.

10. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    ^ Горде, па ти кажи дека гледаш тенис :D

Еве програма за Спорт Клуб тука обавезно даваат тенис, можеш да видиш кога почнува. Мислам и на Телма даваа ама јас нашиве тв коментатори не можам да ги поднесам. Толку одбивни ми се.

Еве линкче:
    http://www.sportklub.info/programska-sema

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.487
    Допаѓања:
    23.050
    Ќе гледаме ли вечер финале Новак-Федерер? :)

12. girl.9

girl.9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2012
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    478
    искрено не сакам да гледам тенис но интересно ми е да играм :)

13. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Јас гледам, сакам Федерер да победи, мајстор е човекот за тенис, Џоле ќе му треба доста време за да игра како Федерер.До сега неколку пати покажале Федер и Надал, дека ги бива и заслужено си победиле.Така да, се надевам дека ќе победи Федерер.

На Marbella му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Иако сум фан на Надал, и не ги обожавам многу другиве тенисери, во овој дуел би сакала да победи Федерер, заслужува човекот... :)

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    па...гледам тенис само кога игра Ноле...голем фан сум на Ноле :inlove:

16. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Јас пак(нАли како фан на Надал,кој многу оу и тоа колку многу фали...) сум за добар тенис!
    Стварно ми е сеедно кој ке излезе како победник,сакам само да уживам во дбрата игра,одлични размени на удари,и моето омилено,игра на мрежа!ММмм...

Презадоволна!Се што баравме добивме.Предобра игра,премногу неизвесно и изедначено!И кога мислиш дека е веќе крај,се повторно на почеток...Тоа е задоволството кога играат најдобрите во светот.

Уф штоа тоа во моментот одигра Федерер :o перфекшн!

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    1:0 за Ноле :)

Жестокоооооооо!

На cheetah.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Ах бе како го изгуби. :(
    Да се надеваме на вториов белким ќе е негов.

19. zarah

zarah Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    1.557
    Вреди ли да се гледа финале без Рафа? (реторичко прашање)
    Вечер навивам за Федерер, кој е малку ослабнат и не е тоа што беше на Вимблдон. Ако ги намали грешките од бекхенд има шанси против Ноле што е во далеку подобра форма. Се бркаат со поени, не очекував дека Новак ќе влезе во ритам толку рано, а и релативно лесно му го зема првиот сет. Сега за сега задоволна сум од натпреварот, очекувам извонредна и долга игра, не се предаваат овие двајца толку лесно.

20. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    ајде ајде браво ноле :clap:
    ...2:0 краен резултат :$

На Emma89 му/ѝ се допаѓа ова.