Турнирот во Монте Карло започна уште во понеделникот, а денес беа четвртфиналињата. Надал изгуби од Ферер, Федерер го победи Цонга, а победија и Ѓоковиќ и Вавринка. Полуфиналните парови се Ферер-Вавринка, Ѓоковиќ-Цонга и почнуваат утре после 13.30. За жал, нема да гледаме еден `el clasico` дуел во тенисот- Надал против Ѓоковиќ.
Пρатам од мала, цело семејство пρатиме тенис исκρено најмногу пρати баба ми (Воопшто не се шалам, има 77 год. а најмногу од се саκа тенис да гледа)
Гледам многу често. Единствен кој никогаш неможе да ме разочара (дури и кога губи ) е Федерер. Едноставно уживам да ги гледам мечевите кога тој игра, неговиот став и манири на теренот - ретко се раѓаат луѓе како него. Само се надевам дека му заврши лошиот период и дека уште некоја година плус ќе ни' го овозможува задоволството да го гледаме во добро издание.
Покрај родителите и јас гледам. Нема што да се прави. Омилен тенисер ми е Надал. Интересно е за гледање, а и за играње. Само уште ги немам научено правилата со сетови, гемови.
Обожавам тенис и редовно гледам. Инаку немам фаворит за којшто навивам секогаш, понекогаш некој гест може да ми го смени мислењето, ете лани кога Џокович во Рим рече дека ако победи ќе ги даде парите за поплавените во Србија тогаш навивав за него, углавном за Надал а понекогаш и за Федерер. Спојлер вчера Надал изгуби во полуфиналето во Рио од Фабио Фоњини
Во слободно време? Јас и да немам време гледам Зависна од мала, имав накај 10години кога прв пат го видов Рафа како игра на тв и се заљубив и во него и во спортот. Тренирав долго време, но како наполнив 18 така и се поретко играм. Јас не искачам ако игра Рафа, пример, тоа е нешто свето И женските си ги гледам, во глобала кога има на спортските канали цело време гледам.
Од оној Новак ми се одмили тенис, којзнае од кога неам следено некој турнир поради него. Инаку Вимблдон стартува во Понеделник.
Јас следам тенис, го обожавам тој спорт. Денес е финале. Навивам за Роже, ама Ноле изгледа ќе победи, a обично секогаш навивам за тој со помали шанси
Единствен спорт кој следам и сакам е тенис, како сега и гледам и пишувам И навивам за Новак @Abrakadabra ти како мм, тој обожава да гледа спорт, посебно фудбал и тенис. И секогаш вели дека навива за тој што има помалку шанси Освен во тенис, тогаш сме заедно за Ноле
Баба ми и татко ми мозокот ми го извадија со тенисот и баш заради нив не сакам воопшто да гледам,али некоаш сакаш/не сакаш ќе ѕирниш.Ете баш денес на сите телевизори дома се гледа финалето, ќесиумрам. Иначе Новак ме нервира многу.Ми се смачи од тоа само тој да победува, а и во последно одвратен ми е.
Мене не ме нервира Ноле, сепак е многу добар тенисер. Но Роже ми е тениски идол, последен од класата на тенисери кои се вистинско уживање да ги гледаш на терен. Секогаш смирен, никогаш не се буни и фрла нешто околу, ретко се расправа со судиите , поседува вистинска елеганција во движењето и при секој удар .....тенисер за пример и почит.
Додека се игра финалето во машка конкуренција, јас ќе ги пишам овогодинешните импресии од Wimbledon. Овде ќе напоменам дека фаворит ми е Новак и се надевам дека ќе победи. Но ако продолжи со оваа игра како во вториот сет, се сомневам во тоа. Ама во секој случај, покажа, и продолжува да покажува, дека не за џабе е број еден во светот. А за Федерер... го заслужува второто место. Го сакам тенисот и секогаш кога можам, гледам на телевизија. Еден ден би сакала и јас да можам да играм, секако ако научам. Од женските тенисери, идол ми е Серина. Дефинитивно ми е најдобра и го заслужи првото место. Мугуруза според мене не требаше и да се најде во финалето. А исто така меѓу омилените ми е и Шарапова. Но во последните години сметам дека не е толку квалитетен играч како што беше порано. На тоа сведочат сите досегашни турнири кои ги има одиграно. Беше борбена и играше до крај, не се предаваше толку лесно. Посакувам во најскоро време повторно да почне да игра како што играше. Посебно, сакам да кажам неколку зобора за Анди М'ри. Го обожувам. И баш сакав него да го видам во финалето. Добро се покажа во полуфиналето со Федерер, ама Федерер е "стар волк", не се дава. Можеби да играше со некој послаб противник, ќе победеше и ќе влезеше во финалето. Иако таму секако ќе изгубеше од Новак. Само се надевам дека за следниот турнир ќе продолжи со ова темпо и ќе биде се подобар и подобар. Па наредната година како Британец, ќе може и да се бори за титулата на Wimbledon. Му посакувам среќа. А слушнав дека и во скоро време ќе оди на некој турнир да ја претставува Велика Британија, но не разбрав за што точно станува збор. Нека се покаже во најдобро светло. Сега има прекини поради дождот. Но ќе продолжат за скоро. Посакувам да се повтори приказната од мината година и Новак да победи и да ја освои титулата. Ама ќе видиме како ќе биде.