Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тенис (гледа ли некој во слободно време)

Дискусија во 'Спорт' започната од Zaspana, 20 март 2011.

1. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    ТЕНИС (гледа ли некој тенис во слободно време)

Не можев да гледам Ролан Гарос,вака преку интернетов дознав дека победил, знаев дека Надал ќе победи :rock: :D :dance: ^_^ :clap: бравос за Надал :) заслужува :)

На Dgirlll, lolyta777 и Blumarine им се допаѓа ова.
  2. Blumarine

Blumarine Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    188

Честитки за Надал за одбранетата титула, прекрасно финале (издржав до крај, цело го изгледав).
    На моменти имаше пад на концентрација, направи неколку глупави грешки (за малку ќе го искршев телевизорот од нервоза :swear: ), но брзо се враќаше во форма.
    Федерер доминираше во одредени сегменти од мечот (на пример, првите 2 гема од првиот сет), секоја чест за асовите, но резултатот секако е во корист на Надалчо :inlove:

Како и да е, ако изгубеше Надал и Џокович го заземеше првото место на табелата, немаше да биде интересно. Вака, на нас гледачите ни претстои суперинтересен Вимблдон :D
    Ноле ќе треба да се запоти за да го стигни Надал, а Надал за да ја одбрани титулата.

На Dgirlll му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191

Се надевам ќе гледам Вимблдон, а знам дека и таму Надал ќе победи :D интересно ќе биде :) во зависност од тоа со кого ќе биде во финале тогаш,иако ми е поинтересно да ги гледам Надал и Федерер во финале бидејки и двајцата се најдобри,ги бива :) требаше да гледам Ролан Гарос :doh: ај следниов пат :D обавезно :geek: :geek:

4. Blumarine

Blumarine Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    188

Можеш да гледаш реприза или на јутјуб да ги најдеш најинтересните моменти, ама не е то - то :D
    Што се однесува до Вимблдон, прогнозирам Надал - Џокович во финале, ама ќе видиме, долг е патот :)

5. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191

Да не е исто да ги гледаш на јутјуб,како на телевизија, ништо, барем знам Надал победил, а за Вимблдон, ако се Џоле и Надал, па уште поинтересно ќе биде,ама нешто овој пат на Џоле знам му тргна со тенисов,неколку пати мислам имаше победено :?: начув нешто ама пак Надал ќе победи, знам јас од пред време, ај ќе видиме како ќе биде,кој и да победи, сепак интересно е.

6. oceangirl

oceangirl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    70

Rafa Nadal one and only :* :hug: :inlove: :l:

На Blumarine му/ѝ се допаѓа ова.
  7. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.226

Јас кратко и јасно- НА ФИНАЛЕТО НА РГ ГО ИСКРШИВ ТЕЛЕВИЗОРОТ, ЧАШАТА И ШИШЕТО...
    И јас се повредив малце...
    И после не можев да се стабилизирам... ;(

8. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    919

Уфф заборавив да коментирам за финалето на Ролан Гарос.
    Прекрасно финале, обожавам кога гледа мечови помеѓу Рафа и Роже :clap: Сакам ланско финале на Вимболдон, односно истото финале од Ролан Гарос, Надал и Федерер, просто мерак за очите се кога играат овие два тенисери, неверојатни и неизвесни поени гледаме.

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191

Претпоставувам ќе бидат овој пат и двајцата во финале, а добри се и Давид Фереро и тој другиот шпанец, не ми текнува како се викаше :D и тие добро играат тенис,а приметив тој аргентинецот Дел Порто, го имитира Надал |( |( |( и во начинот како игра тенис, па и стилот на облекување |( само далеку е од Надал, поминал покрај Надал :D :D добро може сака да биде како него, ништо чудно :lol:

10. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    919

Реално гледано Џокович годинава е најголема закана, ама јас овој тенисер никако не можам да го сварам многу ме нервира.
    За Вердаско да не мислеше од шпанците?
    А и заборавив да напоменам сакам и Едни Родик годинава барем 1/4 финале да стигне, ај Енди ти можеш имаш најдобар сервис :)

11. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191

Да, за Вердаско мислев, тие двајца шпанци многу добро играат.А и мене Џоле ме нервира,незнам зш,добро игра, тоа да, меѓутоа некако не доволно сконцентриран кога игра, иако овој пат му тргна со натпреварите и тоа доста добро, но не ја одржува таа кондиција на успех,некако како да нема толку сила или желба за игра.Гледав еден натпревар со Надал и Енди Мареј ли беше или Вердаско не можам да се сетам сега, но ми остана во меморија кога тој сега игра со Надал,а е несконцентриран и обрнува внимание на публиката, па кој поминал, која девојка навива за него,мислам толку човеков не беше сконцентиран,нервозен и само губеше :D и нормално не победи на крај,Надал си победи ]:) :D за да игра треба да има голема концентрација, мала деконцентрација и толку треба за да изгуби.Додека пак Енди Родик, штознам, несериозно игра, имам приметено во текот на играта ако утне, одма се нервира, паничи и веќе предвреме се плаши или знае дека ќе изгуби.Треба човек да верува дека ќе победи, не да биде убеден, но да верува е доволно и останатото само ќе се среди,мислам за успехот.

12. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.226

Јас мислам дека Џокович не е сериозна закана за Вимблдон, на трева не се снаоѓа баш добро, на РГ изгуби од Федерер иако имаше 5 дена одмор и меч помалку. Мислам дека повторно ќе гледаме финале Федерер-Надал. За Родик се согласувам дека добар играч, но психата го убива понекогаш.

13. ElleS

ElleS Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    210

И јас мислам Џоковиќ нема да стигне до финале на Вимболдон иако сакам. Го сакам човеков уште пред да го освои Аустралијан Оупен за прв пат, ама уште подолго го сакам Федерер.
    Надам и Енди Мареј ме нервираат ептен и покрај што играат добро (Надал одлично).
    Го сакам Вердаско, Родик, Троицки и Дел Потро штета што неможат да успеат премногу имаат одлична игра сите но ете не се константни, а и Надал и Федерер се многу посмирени од нив.
    Како и да е едвај чекам Вимболдон - најдобар гренд слем турнир.
    Порано и РГ ми беше супер ама последниве 2 години катастрофа

14. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599

Да, мило ми е за Надал, а од поновиве фароритче ми е Мареј пред кого е бласкава иднина :inlove:

15. SatiranaGirl

SatiranaGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    3

Аууу ДА јас гледам тенис :rofl: а омилен тенисер ми е Новак Џоковиќ :)

16. avriill

avriill Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    16

Тенис- favorite sport No.2 :)
    Обожавам да гледам, и навивам за Надал и Мареј. :inlove: :inlove: :inlove:

17. Camellia

Camellia Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    10

Тенис, спорт кој се базира пред се` на менталната подготвеност, а покрај тоа неизбежно треба да си физички спремен. Оваа сезона, Ѓоковиќ успешно ги надмина во секоја граница тие две битни нешта(според мене) и затоа, за 7 месеци дојде до неговото посакувано прво место уште како мал. Секоја чест, за сите освоени турнири, за двата Гренд Слема, штета за Роланд Гарос, но сепак, никој не е совршен... а Ноле оваа сезона e блиску до совршенството. Браво. :)

Иначе гледам да го гледам секој меч, на турнири кај што игра барем некој од ТОП 5.:D

18. Jewel

Jewel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    144

Редовно ги следам гренд слемите, и тенисот е еден од ретките спортови во кои ама баш уживам. Не навувам жестоко за некој посебно, ама ја обожавам елеганцијата на Федерер, многу ми е симпатичен англискиот на Надал (како да не ти е мил кога ќе го слушнеш), и многу ми е интересен Родик, иако се' помалце го гледам во повисоките кола. Како и да е, стварно ме забавува неговата интересна нервоза, особено што играта му е како да се брза негде, секогаш изгледа како: дај да изиграме една на брзинка, немам многу време :lol:

19. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.488
    Допаѓања:
    23.052

Го гледа некој турнирот во Монтреал, Канада деновиве? Повторно мојот фаворит е во финале, се надевам вечерва и ќе победи уште еднаш :) Браво Ноле!

20. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191

Загледав малку, Џоле победи :devil: :D што му стана, само победува :D а ич не сакав да победи ]:) мислев барем ете Федерер, Надал, некој од нив двајца дека ќе победи, ама ништо не направија, што па им стана на нив :D :^) ајде следен пат ќе видам дали Џоле ќе победи ]:) :talk: :geek: