Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тенис (гледа ли некој во слободно време)

Дискусија во 'Спорт' започната од Zaspana, 20 март 2011.

1. marija-88

marija-88 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    26
    Мареј - Џоковиџ во финалето во Мајами утре, штета шо Надал се повреди и откажа :( :(

2. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Да, штета, иначе ќе ги средеше сите по ред :D или ете и Федерер да беше, ама сега, сакам Мареј да победи, иако шансите за тоа многу се мали, знаејки дека не е многу успешен, но ете чим стигнал во финале и тоа е добро, а Џоле ич не сакам да победи, за секој натпревар прави галама доколку победи, воопшто не е сталожен, како што знаат да бидат Федерер и Надал, па дури и кога победуваат.Овој пат доколку се тие двајца во финале, тогаш сум за Мареј да победи.

3. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.487
    Допаѓања:
    23.051
    Браво за Ноле, и овој пат не ме изневери :) Едвај чекам да почне финалето, ќе биде ова уште една од многуте негови победи :P

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Justice

Justice Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    91
    Вчера во финалето кај женските Радванска ја победи Шарапова 2-0 во сетови....Сакав барем и Шарапова да земе еден сет, ама ако мило ми е и за Радванска.... :) А за кај машкиве нормално дека сакам Мареј да победи вечер :P

5. Justice

Justice Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    91
    Луѓеее....Федерер знае за нас...хахахаха :o Не ми се верува...баш се израдував.... :angel: Има знаменце бе.....

http://www.taratur.com/node/32162

Прикачени фајлови:

• federer-500.jpg
      federer-500.jpg
      Големина на фајлот:
      47,2 KB
      Прегледи:
      87
    На marija-88 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. simona-i

simona-i Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    30
    често гледам тенис, моментално гледам Djokovic co Haase :D
    FEDERER ♥♥♥♥

7. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Бравос.Значи тукушто заврши четвртфиналниот меч во Штудгард помеѓу Марија Шарапова и Саманта Стосур.Значи после првиот изгубен сет од 7/6, и водство на Стосур од 5/3 плус сервис за сет и меч Марија Шарапова прави пресврт и гоосвојува сетот со 7/6.Во третиот одлучувачки сет Стосур имаше водство од еден бреј за на крај ан сервис на Стосур Шарапова стаса до брејк можност и ја користи со што поведува со 6/5 и сервира за победа.На крај со предобар сервис Шарапова стигнува до својата 10 победа над Стосур.Бравос за Шарапова која уште еднаш докажа зошто е една од најдобрите тенисерки во историјата на тенисот :clap: :clap: .Бравос и за Радванска која ја доби На Ли со 3/6 6/2 6/3 исто така победи и Азаренка која ја совлада Мона Бартел со 6/4 6/7 7/5.Во полуфиналето се среќаваат Радванска и Азаренка(прво) Шарапова и Квитова/Кербер(второ).

На Justice му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Justice

Justice Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    91
    ^
    И јас го гледав мечот...Одлично беше.Шарапова прави многу пресврти во мечовите ..од 90 % изгубен меч,може да се врати и да победи.Во секој случај преубав меч и многу добри поени. :clap:
    Исто ми е драго и за Радванска,ама сега ќе видиме како ќе биде со Азаренка :?:

9. Virus997

Virus997 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    66
    Најдосаден спорт ее тенисо.

10. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Во првото полуфинале Азаренка по кизнај кој пат оваа сезона ја совладува Радванска во два сета со 6/1 6/3.Значи Азаренка е прва финалистка, а својот противник ќе го добие од мечот помеѓу Шарапова и Квитова.

11. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Уште еден прекрасен меч тукушто заврши.Едноставно бравос за Марија Шарапова и за нејзината игра.Шарапова ја совлада Квитова со 6/4 7/6.Прекрасен меч и Шарапова успеа да спаси 10 брејкови од 11.Ако игра вака и утре против Азаренка мислам дека ќе победи.

На SimonLimon и Justice им се допаѓа ова.
  12. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Јас ги гледам сите спортови!!!Но,ајде да не излевам од темата !!!!!!!Па вака на мене тенисот ми е еден од омилените спортови:Јас не пропуштам ни еден меч(од поголемите турнири).ПА вака на мене омилен тенисер ми е Новак Ѓоковиќ ! :* :* :* :* :*

13. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Марија Шарапова после 3 финалина конечно стаса до својата прва титула во 2012 и 25 во нејзината кариера.Во финалето ја порази Викторија Азаренка со 6/1 и 6/4.Многу ми е мило за Шарапова и само нека продолжи вака.

На SimonLimon му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Justice

Justice Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    91
    Одлично играше Шaрапова денес и стварно заслужи да го освои турниров.. :clap: .И фала Богу после подолго време ја победи Азаренка...Честитки :)

На SimonLimon и Vikica.cuci им се допаѓа ова.
  15. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Бравос за Серена Вилијамс која по изгубениот сет со 6/1 успеа да се врати и да игра одлично и да ја порази Каролина Вознијацки со 1/6 6/3 6/2 :clap: .Во четвртфиналето ќе се сретнат Азаренка-Ли, Шарапова-Вилијамс, Стосур-Хардецка а последниот пар се очекува вечер.

16. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Је је је Федерер го освои турнирот во Мадрид :clap: :clap: Првиот сет му припадна на Бедрих со 6/3 /5 7додека следните два сета ги доби Федерер со 7/5 7/5 и стигна до нова титула.Кај жените Вилијамс ја победи Азаренка со убедливи 6/1 6/3 за само 64 минути игра и таа стигна до 41 титула во кариерата или 2 годинава :clap:

17. EmGreen

EmGreen Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    189
    Буахааааааааааааааааааааааааа :@ , збеснав пред телевизор. По натпреваров можам да кажам дека италијаниве се најцигански народ што постои. На што личеше скандирањево на публиката. Како на сред фудбалски натпревар. Нели тенисот беше аристократски спорт, културен. Онде немаше ни к од култура :swear: Збеснав мислам, и ќе си пукнам од мака Вавринка што изгуби. Не дека сум некој голем фан ама реално добро си игра човекот, ама премногу беше голем притисокот од публиката. Пола поени од што ги освои Сепи (за мене unknown, кој го гледаме од Ѓурѓовден на Митровден, али јебига италијан бил) беа од грешките на Вавринка. Секоја му част што остана смирен.... Сакам утре Федерер да го срамни со земја :punch:

Не се гледаат утакмици со пмс, и со јако кафе :worried: Одам да пуштам нешто релаксирачко. Кој и да победи сега од Цонга и од Дел Потро ќе ми биде мило - иако за Цонгич си навивам :D

18. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Шарапова стигна до својот 2 трофеј годинава откако во финалето во Рим го одбрани ланскиот трофеј, овој пат играјќи против На Ли во еден маратонски дуел.Првиот сет Шарапова го изгуби со 6/4 , а во вториот сет по водство на Ли од 4/0 Шарапова успеа да се врати и да го освои сетот со 6/4.Во третиот сет следуваше уште еден трилер и тоа по водството на Шарапова од 4/1 Ли направи пресврт и водеше 5/4, а Шарапова спаси една меч топка кога Ли водеше 6/5 на сервис на Шарапова.Во тајбрејкот беше 7/5 за Шарапова.Се на се еден многу интересен дуел и честитки за Шарапова :clap: :clap: .
    Кај мажите во финалето се сретнаа Надал и Ѓоковиќ.Надал победи со импресивни 7/5 6/3. Бравос за надал :clap:

19. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Надал победил? ^_^ Баш ми е мило :) Сега малце се бунам, нели во финале играа Џоле и Федерер, имаше пред некој ден, не успеав да видам шо направија, а и каде играа, па незнам кој кого средил :D

20. marija-88

marija-88 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    26
    Полуфиналето во Мадрид беше то во саботата :) Ноле победи тогаш, а денес изгуби во финалето од Надал :rofl:
    VAMOS RAFA !!!! од утре пак Nо.2 :clap: :clap: :clap: