Зошто имам овално лице, ми одговараат вакви подебели веѓи. Добро, не се баш исти, едната некогаш ми е подебела од другата, или подолга.. порано обавезно некоја дупка си правев, ама нешто да се утне мораше - по дифолт. За мене веѓите играат важна улога за целокупниот изглед на лицето. Прво приметувам веѓи, а после очи. Ако некој има несредени веѓи, тогаш добивам впечаток за несреден изглед на лицето.
Бризи, не се симетрични веѓите, едната секогаш е поблиску до врвот на носот во однос на другата, затоа изгледа како да имаат различна должина. Моите се подебели на почеток сепак не претерано, потоа стануваат се‘ послаби и на самиот крај завршуваат во тенка линија, имаат благо прекршување не пирамидално и остро. Кога бев помала и учев да ги обликувам знаев да ги упропастам и денес имам помалку густина на веѓата на почетниот дел и ја прикривам во моливче и често ме прашувале да не е тетоважа во прашање. Сепак со пополнувањето внимавам да е фино и мат и да не изгледам како да имам веѓа излезена од лош стрип.
Јас преферирам подебели веѓи, ама пред некој ден ги утнав, многу ги отенчив, едвај чекам да ми потпораснат
Јас мислам дека не е важно дали веѓите се подебели или тенки. Важно е дали се убаво средени и убаво обликувани и секако дали обликот е соодветен на лицето. Спојлер Иначе моите се вакви
Леле како ги правите со моливче?ЈАс купив и сега,и не знам како да се направам.Страв ми е да не испаднам смешна со целото обликување
Првиот пат бев на козметичар, зошто ми беше страв сама да не напраам некоја грешка А сега сама си ги средувам и немам проблем. Иначе веѓите ми се со средна дебелина. Не сакам ни многу тенки, па ни многу дебели веѓи
нормална средна дебелина, не сакам премногу тенки за да изгледаат како вештачки исцртани, но ни премногу дебели да изгледаат како несредени, златна средина
Јас имам средни веѓи, а преферирам подебели...сама си ги средувам иако некогаш знам тотално различни едната од другата да ги направам
Зависи од формата на лицето а и големината а пред се - вкусот. Јас сакам тенки веѓи а и такви ми стојат.
знаете некоја техника како да раснат погусти ? мене ми рекоа ако се избричат скроз еднаш после шума. ама кај ќе шетам без веѓи, ќе плашам луѓе по улица иначе идеални ми се ко на Катето наше