1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тенки или подебели веѓи?

Дискусија во 'Лице' започната од suGarBaby, 5 февруари 2010.

?

Какви се вашите веѓи?

1. Потенки

411 глас(а)
    28,7%
  2. Подебели

1.021 глас(а)
    71,3%
  1. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Средни ми се,ни дебели ни тенки :) Најчесто сама се чупам,а понекогаш одам и во салон ако забегам малку со формата па да ми ги поправат.Десната ми е малку утната,ама добро е што само јас ја приметувам :lol:

2. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Опседната сум со веѓи.
    Не само моите туку општо. :^)
    По тетратки цртам веѓи. Прво нешто што го гледам на лицето се веѓите. Не знам зашто ама се нервирам кога гледам некои „не“убави веѓи. Си ги корегирам во мозок. Се нервирам што мислам на такви глупости, ама не можам да си помогнам.

Оваа дебелина ми е добра.
    Морам да спомнам дека Офи има преубави веѓи. :lol:

На elinela, Shoe-Gal и Mishela им се допаѓа ова.
  3. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    3.476
    Не знам самата да си ги средам :D , па затоа на козметичар ми ги средуваат..Сум пробала сама неколку пати ама сум ги упропастила :D.
    Иначе дебелина, како ќе ми ги направат на козметичар :D, повеќе ми се допаѓаат подебели.

4. Fibia

Fibia Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    22
    Леле каква мака имам со овие веѓиве значи како пандорина кутија ми се едно кубиш дупка од зло се отвора! Секогаш одам кај една та иста козметичарка зошто ми ги знае шо гнаси се и ги покрива дупките

5. EmGreen

EmGreen Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    189
    Потенки или подебели, важно е да ти одговараат на обликот на лицето. Лично сум за средно дебелина (може мааалку накај подебели). Само коса ми се крева кога ќе видам некој со нацртани линиички наместо веѓи, ич не личи, ко некое црвче на чело да и застанало... а ги затемнала ги затемнала....
    Nevermind, сама си ги средувам ама неопходно ми е барем еднаш во месец (евентуално два) да отидам на козметичар. Совршени ми ги прави, ептен ми се погодени на лицето. Вака сама кога се чупам, полека полека од прекршени линии стануваат "совршени" полукругчиња, како заградички, и не личат!
    Претпочитам веѓи "под агол", ваљда бидејќи моите се такви, повеќе одколку прави црти |( хм се разбравме :lol: ама воопшто немора да значи :?:
    [​IMG]not me

6. hehehe

hehehe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    57
    Јас секогаш на козметичарките пред депилација им викам да ми ги истават подебели веѓите пошто имам светол тен и ако ми се тенки нема да ми се познаваат... Така изгледам како без веѓи.. :lol:

7. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    10.903
    Леле исто и јас,се нервирам кога ќе видам убо пицната женска со веѓа како црта,па уште и ептен црна.Мислам wow ефектот ми е страшен.Преферирам подебели веѓи со убаво нагласен лак,онака убо го отвора окото и дава женственост на самиот лик.Инаку одам на козметичар,сама се имам зафркнато мнооогу пати :talk:

На london-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    ни многу дебели не се добри ни многу тенки според мене оваа е најдобра дебелина на веѓи

*Незнаев кај да го поставам прашањево ама се надевам нема тука да пречи,дали знаете како побрзо да растат веѓите,бидејќи сега ми се потенки сакам подебели да бидат.ве молам,ако знаете пишете или тука или во ЛП! :*

Прикачени фајлови:

На london-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. unlucky

unlucky Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    80
    Надградба на веѓи??

Здраво девојки, сакав да ве прашам нешто што е многу важно за мене.. случајно на страната на полен.цом го најдов следново:
    "Козметички третмани на очи - освежителен
    третман,обликување, фарбање и надградба
    на веѓи и трепки"

ме интересира дали може навистина таков третман да се направи, дали некој направил да сподели искуство, дали изгледа природно и колку чини.. ве молам за помош многу сум очајна со веѓиве имам по 3 влакна на секоја веѓа.. :sweat:

или ако постои некој друг начин за ТРАЈНО решавање на овој проблем бидејки кај мене ни моливче ни сенки ништо не помага..
    Ке ви бидам многу благодарна.. :$

10. AnimalLover

AnimalLover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    204
    Надградба на веѓи??

Како што имам слушано,веѓите ги доцртуваат со тетовирање и тоа е трајно.сепак нека пише некој поискусен

11. Elenaaaaaaaa

Elenaaaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    31
    ниту ми се тенки, ниту многу дебели...сега веќе сама си ги чупам (до пред некое време козметичарката ми ги чупаше). Kако и да е, сметам дека оние премногу тенките не се воопшто убави, барем мене не ми изгледаат природно...искрено, до сега не сум видела некому на обликот на лице реално да му стојат добро :)

12. biggirlsdontcry

biggirlsdontcry Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    163
    Златна средина.Ни многу тенки како без веѓи ниту многу дебели за да морам да го користам чешалот за веѓи. :D

13. Ognenija

Ognenija Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    586
    Моите се средна дебелина. Мислам дека тенките веѓи веќе се излезени од мода и многу грдо ми изгледаат а премногу дебелите исто ми се грди.

14. Strawberry.6

Strawberry.6 Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    10
    Сама се чупам... и преферирам ни премногу тенки, ни премногу дебели- некоја златна средина

15. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Ни тенки ниту пак дебели еве вака средни ха. Ама зависи до лицето, не на секој му стојат дебели или тенки. Моите се средни. :lol:

16. love.summer

love.summer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    24
    Според мене подебели подобро стојат

17. connie

connie Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    204
    мене вакви ми се свиѓаат, ама никако да си ги погодам.
    последниот пат ги утнав па морав тенки да ги направам :tmi:

18. Iki.Olsen

Iki.Olsen Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    115
    Имам дебели веѓи. Ги правам кај козметичар ми земаат по 50 ден (Ова е цена во Кавадарци)

19. LeonaS

LeonaS Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    24
    подебели дефинитивно

20. Gossip-girl96

Gossip-girl96 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    81
    средна дебелина ми се, се чупам сама понекогаш идам и на козметичар, поубаво ми е на козметичар убава форма ми дава :)