Тенки или подебели веѓи?

Discussion in 'Лице' started by suGarBaby, Feb 5, 2010.

?

Какви се вашите веѓи?

1. Потенки

418 vote(s)
    28.8%
  2. Подебели

1,035 vote(s)
    71.2%
  1. tessi

tessi Популарен член

Средни ми се,ни дебели ни тенки :) Најчесто сама се чупам,а понекогаш одам и во салон ако забегам малку со формата па да ми ги поправат.Десната ми е малку утната,ама добро е што само јас ја приметувам :lol:

2. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Опседната сум со веѓи.
    Не само моите туку општо. :^)
    По тетратки цртам веѓи. Прво нешто што го гледам на лицето се веѓите. Не знам зашто ама се нервирам кога гледам некои „не“убави веѓи. Си ги корегирам во мозок. Се нервирам што мислам на такви глупости, ама не можам да си помогнам.

Оваа дебелина ми е добра.
    Морам да спомнам дека Офи има преубави веѓи. :lol:

elinela, Shoe-Gal and Mishela like this.
  3. naturally

naturally Популарен член

Не знам самата да си ги средам :D , па затоа на козметичар ми ги средуваат..Сум пробала сама неколку пати ама сум ги упропастила :D.
    Иначе дебелина, како ќе ми ги направат на козметичар :D, повеќе ми се допаѓаат подебели.

4. Fibia

Fibia Активен член

Леле каква мака имам со овие веѓиве значи како пандорина кутија ми се едно кубиш дупка од зло се отвора! Секогаш одам кај една та иста козметичарка зошто ми ги знае шо гнаси се и ги покрива дупките

5. EmGreen

EmGreen Истакнат член

Потенки или подебели, важно е да ти одговараат на обликот на лицето. Лично сум за средно дебелина (може мааалку накај подебели). Само коса ми се крева кога ќе видам некој со нацртани линиички наместо веѓи, ич не личи, ко некое црвче на чело да и застанало... а ги затемнала ги затемнала....
    Nevermind, сама си ги средувам ама неопходно ми е барем еднаш во месец (евентуално два) да отидам на козметичар. Совршени ми ги прави, ептен ми се погодени на лицето. Вака сама кога се чупам, полека полека од прекршени линии стануваат "совршени" полукругчиња, како заградички, и не личат!
    Претпочитам веѓи "под агол", ваљда бидејќи моите се такви, повеќе одколку прави црти |( хм се разбравме :lol: ама воопшто немора да значи :?:
    [​IMG]not me

6. hehehe

hehehe Истакнат член

Јас секогаш на козметичарките пред депилација им викам да ми ги истават подебели веѓите пошто имам светол тен и ако ми се тенки нема да ми се познаваат... Така изгледам како без веѓи.. :lol:

7. baby-star

baby-star Популарен член

Леле исто и јас,се нервирам кога ќе видам убо пицната женска со веѓа како црта,па уште и ептен црна.Мислам wow ефектот ми е страшен.Преферирам подебели веѓи со убаво нагласен лак,онака убо го отвора окото и дава женственост на самиот лик.Инаку одам на козметичар,сама се имам зафркнато мнооогу пати :talk:

london-girl likes this.
  8. Lady97

Lady97 Популарен член

ни многу дебели не се добри ни многу тенки според мене оваа е најдобра дебелина на веѓи

*Незнаев кај да го поставам прашањево ама се надевам нема тука да пречи,дали знаете како побрзо да растат веѓите,бидејќи сега ми се потенки сакам подебели да бидат.ве молам,ако знаете пишете или тука или во ЛП! :*

Attached Files:

london-girl likes this.
  9. unlucky

unlucky Истакнат член

Надградба на веѓи??

Здраво девојки, сакав да ве прашам нешто што е многу важно за мене.. случајно на страната на полен.цом го најдов следново:
    "Козметички третмани на очи - освежителен
    третман,обликување, фарбање и надградба
    на веѓи и трепки"

ме интересира дали може навистина таков третман да се направи, дали некој направил да сподели искуство, дали изгледа природно и колку чини.. ве молам за помош многу сум очајна со веѓиве имам по 3 влакна на секоја веѓа.. :sweat:

или ако постои некој друг начин за ТРАЈНО решавање на овој проблем бидејки кај мене ни моливче ни сенки ништо не помага..
    Ке ви бидам многу благодарна.. :$

10. AnimalLover

AnimalLover Истакнат член

Надградба на веѓи??

Како што имам слушано,веѓите ги доцртуваат со тетовирање и тоа е трајно.сепак нека пише некој поискусен

11. Elenaaaaaaaa

Elenaaaaaaaa Истакнат член

ниту ми се тенки, ниту многу дебели...сега веќе сама си ги чупам (до пред некое време козметичарката ми ги чупаше). Kако и да е, сметам дека оние премногу тенките не се воопшто убави, барем мене не ми изгледаат природно...искрено, до сега не сум видела некому на обликот на лице реално да му стојат добро :)

12. biggirlsdontcry

biggirlsdontcry Истакнат член

Златна средина.Ни многу тенки како без веѓи ниту многу дебели за да морам да го користам чешалот за веѓи. :D

13. Ognenija

Ognenija Истакнат член

Моите се средна дебелина. Мислам дека тенките веѓи веќе се излезени од мода и многу грдо ми изгледаат а премногу дебелите исто ми се грди.

14. Strawberry.6

Strawberry.6 Активен член

Сама се чупам... и преферирам ни премногу тенки, ни премногу дебели- некоја златна средина

15. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Ни тенки ниту пак дебели еве вака средни ха. Ама зависи до лицето, не на секој му стојат дебели или тенки. Моите се средни. :lol:

16. love.summer

love.summer Истакнат член

Според мене подебели подобро стојат

17. connie

connie Истакнат член

мене вакви ми се свиѓаат, ама никако да си ги погодам.
    последниот пат ги утнав па морав тенки да ги направам :tmi:

18. Iki.Olsen

Iki.Olsen Истакнат член

Имам дебели веѓи. Ги правам кај козметичар ми земаат по 50 ден (Ова е цена во Кавадарци)

19. LeonaS

LeonaS Активен член

подебели дефинитивно

20. Gossip-girl96

Gossip-girl96 Истакнат член

средна дебелина ми се, се чупам сама понекогаш идам и на козметичар, поубаво ми е на козметичар убава форма ми дава :)