Се чупам на месец, месец ипол. Имам многу густи веѓи и со природно многу убава форма. Одам на козметичар, затоа што сама ќе се раскасапам и ќе си ги уништам, а многу си ги сакам. Само малку ги чупам, тие влакна што сметаат под и над вегите. Турчинките најмногу ги бива, па си најдов една и стално одам кај неа. Ниеднаш ме нема згрешено Многу мразам линија веѓи, гајтан веѓи и кратки.
Итно ми треба некоја добра козметичарка за да ми ги среди веѓиве.Сама си ги чупам ама не ми се допаѓа формата.Дај споделете девојки,каде вас ви ги средуваат веѓите ?
Девојки пред 2 недели сама ги чупав веѓите и си ги уништив. Сега чекам да ми пораснат ама ете веќе 2 недели и ептен многу малку ми пораснаа, нејќам да ги исцртувам зашто ми изгледа глупо, ве молам кажете што да им ставам на местата каде што ги искубав? некаде иам прочитено за лук, ама не сум сигруна,што мислите вие?
Почекај да ти пораснат. Мене ми ги уништи скроз козметичарката, кога се погледнав ми се превртеа цревава. Ги растев точно два месеци (добро прочита, месеци) за да повторно ја добијат потребната густина и да можам да ги оформам како што сакам. Многу споро растат, ептен, треба трпение.. Не сум чула никогаш за благодетите на лукот во вакви ситуации нити пак за нешто друго, зошто верувај ќе применев, шетав со шума над очи затоа што нормално, секој посакува убаво оформени веѓи, па работата беше трпи бабо за убавина. И вредеше. Сега се супер.
И јас се чупав и си ги упропастив веѓите,т.е имав тенки веѓи,но би беа прекрасни,не сакајки ги упропастив-сега сум без веѓи така речено и ги цртам. Имате ли некои совети како да ми се згуснат како што ми беа?
Зависи какво ти е лицето и какви најубаво ти одговараат. Глупаво ми е тоа дека мора да бидат тенки или пак ај во мода се дебели. Какви ти се најубави, такви. Јас лично имам средни, и со години ми се такви. (Претходно експериментирав и ги правев преслаби, па сега кога се гледам на сликите, дури и смешна сум)
^ Ми има кажано козметичарка дека доколку се користи восок на тоа место (над окото) по извесен период се појавувало синило онака модро...затоа прашувам.