Тенки или подебели веѓи?

Discussion in 'Лице' started by suGarBaby, Feb 5, 2010.

?

Какви се вашите веѓи?

1. Потенки

413 vote(s)
    28.6%
  2. Подебели

1,031 vote(s)
    71.4%
  1. anna-tessa

anna-tessa Активен член

мене ми одговараат дебели, но јас не можам да се замислам така, па секогаш си ги одржувам тенкичкии :D

2. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Морав овде да го поставам ова прашање, бидејки темава е поактивна.

Прашањево до црнокоситe (фарбани) или природни, не е битно, каква боја ги цртате веѓите? Јас со темно кафеаво да ги правам на километар се познава дека се кафеави и некако не ми оди со косата дека веѓите ми се природно црни, дури и една другарка ме праша дали ги фарбам и нив :o a со црно да ги правам пак е too much.
    Се мислам за темно сива, имам пробано и не е лошо, сакав мислење од вас :)

3. QueenElena

QueenElena Популарен член

Природни. Такви какви што имаме. Нема потреба од кубење. Природата прави најубави работи.

BojanaLegija and eliesaab like this.
  4. Dennings

Dennings Популарен член

Природно немам многу дебели веѓи така да многу малце време посветувам на нив. Сепак потенки ми се допаѓаат повеќе :)
    Дебелите воопшто не ми се убави, туку одвратни и мислам дека не се воопшто женствени :)

Femina777 and anna-tessa like this.
  5. nikiiii

nikiiii Популарен член

јас ги правам со црно креонче малку да се затемнат и идат како темно сиви и баш убаво се согласува со косата(црна секако :rofl: ) а за да ги фарбаш веѓите, не! ;)

MejkApGirl likes this.
  6. 2212

2212 Истакнат член

Мн убаво се осељќам кога веѓите ми се за нијанса посветли од косата,преферирам кафеаво моливче или кафеава сенка за очи (многу убаво изгледаат и така)...и секако послаби...а косата ми е природно црна боја :D

Rama likes this.
  7. cherry-on-top

cherry-on-top Истакнат член

Јас одам на козметчар зашто ми е страв ако се чупам сама да не искубам нешто што не треба и да изгледам глупаво :D Ако немам време за козметичар тогаш сама се чупам ама не така целосно туку само некои повидливи влакна. Се чупам на 3-4 недели бидејќи не ми растат многу брзо. Инаку ми се подебели веѓите а и такви ми одговараат на лицето. Мислам дека дебелите веѓи се поубави од тенките, сепак се зависи и до лицето.

8. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Моите не се ни дебели ни тенки, средни се ^^ ^_^

9. Femina777

Femina777 Популарен член

моите се тенки :)

10. lanceska

lanceska Активен член

Пробано докажано вдливо на мене
    Во шишенце СТАКЛЕНО ќе измешате маслиново масло+ бадемово масло+ масло од витамин Е капсули се купуваат една е по 7/8 денари зависно од сазмерот на масла колку ќе ставате, пример 4кафени лажици бадемово, 2 лажици маслиново, 4 капсули витамин Е, ќе го нанесувате секоја вечер пред спиење со четче од стара МАСКАРА претходно добро измиено со врела вода .
    Значи смесава е чудо и за трепки и за веѓи.
    мене на козметичар пред месец и пол ми ги направија линија , полудев кога се видов во огледало ке ја отепав козметичарката, ама еве сега сум со бушави веќи
    Вива ла Масла :lol: :rofl: ;)

11. lalitas

lalitas Активен член

какво е тоа масло од витамин е, само така ли да прашам? зашо денес си купив маслиново,бадемово дома имав и прашав масло од витамин е, и оваа зачудено ме погледна и рече нема :)
    иначе ќе има ефект ако само маслиново и бадемово?

12. redhat

redhat Истакнат член

имам природно тенки веѓи за жал самите изгледаат ко чупани постои ли нешто феминки што би ми помогнало да ги згуснам веѓите освен моливче масло некое или слично...?

13. Sunny-Boyd

Sunny-Boyd Активен член

Веѓите сама си ги чупам. Порано имав тенки веѓи малку подигнати а сега ми се на почетокот подебели а на крајот потенки. :)

14. BellaS

BellaS Популарен член

Јас се чупам еднаш неделно :lol: Малку само, на крајот, оти нели модерни се природни, густи убаво оформени дебелки веѓи и уживам во реткото чупање (Господ здравје да му даде на тој што го изнесе трендот дебели веѓи :) ) Еве ова се моиве веѓи:

Attached Files:

15. BellaS

BellaS Популарен член

Срцка остави ги да растат, знам дека е тешко и на почеток ќе те нервираат ама откако ке пораснат ќе ги кубеш само влакненцата ептен што шртчат, ќе си ја следиш природната форма и ќе ти бидат најубави на цел свет :* Исто за побрзо растење можеш да си пиеш витаминчиња б комплекс и витамин Ц.

16. bubac

bubac Популарен член

:o :o како нема, од каде си го купи ?
    Од аптека ќе си земеш 10ттина капсули се делат цената им е од 7до 9 денари за една капсула.
    И мене прво така зачудено ме праша но после и кажав за што ми треба и дека ми требаат капсули, па ми даде .
    Селиот ефект се состои најмногу во витаминот Е така да без него не го ставај за џабе
    еве ти и слики како изгледа пакувањето од кое јас земав. :hai:

Attached Files:

17. Kaylie

Kaylie Истакнат член

Потенки мене повеќе ми се допаѓаат. Јас имам средни, значи ни дебели, ни тенки. Според мене дебели веѓи и стојат многу убаво на Cara Delevingne. :) Инаку кога ќе можам ќе ги сликам и јас моите.

BellaS likes this.
  18. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Подебели нормално.Тенките ми се смешни и грди ахахха :lol:

19. cooll

cooll Популарен член

А не може со рицинусово масло да ги мачкам веѓиве ? Нели тоа се става на коса за побрз раст .

20. Rama

Rama Форумски идол

Јас се мачкам со рицинусово еве неколку дена и на веѓи и на трепки :D искрено почнав да забележувам разллика само на трепките како да ми се погусти, а на веѓите засега никаква разлика :lol: