Тенки или подебели веѓи?

Discussion in 'Лице' started by suGarBaby, Feb 5, 2010.

?

Какви се вашите веѓи?

1. Потенки

413 vote(s)
    28.6%
  2. Подебели

1,031 vote(s)
    71.4%
  1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Јас сама си ги средувам веѓите. Ми се допаѓаат и тенки и дебели, зависи на кој како подобро му стојат. Јас имам забележано дека со потенки поубаво изгледам и тенки си ги правам. На некоја подебелите веѓи добро и стојат, на некоја па воопшто...

2. Rama

Rama Форумски идол

Јас си ги правам многу тенки,таква ми е формата години наназад,не можам да се замислам со дебели веѓи,а кога ќе видам на некоја девојка како убаво и стојат подебели,си велам и јас ќе ги згуснам,ама џабе секое наредно кубење јас пак ги правам преслаби:D

2212 and kjukli like this.
  3. Annora

Annora Популарен член

Моите имаат некоја средна дебелина, ни многу тенки, ни многу дебели...Секогаш ги средувам сама..
    Пред некое време решив да ги здебелам, бидејќи многу ми се допаѓаат дебели веѓи, ама сватив дека не ми стојат, за жал..и така ги вратив на старата форма...

4. kLem23

kLem23 Активен член

Подебели.редновно одам на козметичар..
    Тенки веѓи мразам кога ќе видам не стојат кога се подебели е нешто друго.Но сечуј вкус е различен :)

mirandaa likes this.
  5. beautu17

beautu17 Истакнат член

Луѓе ве молам дајте ми спас. По природа имам кафеави темно и дебели веѓи, и сама си средував дома до сега и си правев некоја форма ок беше, ама јас како јас премногу сакам да екпрементирам и бев на козметичарот за кој се вели дека е најдобар во мојот град. Луѓе од дебели веѓи ми остави линија, очајна сум луѓе, верувате или не моментално плачам. Се заколнив дека повеќе никогаш ама баш никогаш нема да одам да ме средува некој. А замислте оваа недела треба да испадна со дечкото кој долго време се свиѓам, луѓе полудевв.....кажете ми спас ве молам.
    Целиот проблем беше во тоа што не знам како да ги сечам веѓите и со какви ножици затоа бев, ве молам постирајте ми видеа, и ако некој знае како се кратат веѓиве никогаш веќе нема да одам. Ве моламм луѓе како побрзо да пораснат, за 2 дена барем малку, ве молам...
    Не можам ни да ги цртам зашто буквално се линија.....како истетовирана да сум, сосем ми се смени изгледот, ќе полудамм..... Луѓе верувате или не ја такви ми ги направи 20100228_024330_maquiagem-preta.jpg Ве молам помогнете ми ве молам, моите веѓи брзо растат, кажете било каков совет. Овој викенд треба да се видам со дечкото кој подолго време пишевме, а јас нема да можам со такви веѓи да одам никаде. Ве молам.....

6. kLem23

kLem23 Активен член

Пополни ги со моливче на Golden Rоse 113 исцртај и малце по една линија над веѓата и под неа така ќе изгледаат скоро природно :)

7. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Секој ден со кокосово масло мачкај таму каде што ти "фалат" веѓите, ќе ти се згуснат и пораснат. Ова помага и за поголеми и погусти трепки. Исто така можеш и со маслиново масло. На стапче за уши нанеси, и намачкај на веѓите.

Патем, моите не се многу дебели, а не се ни многу тенки, златна средина. И искрено, такви најмногу си ги сакам и такви си ги одржувам. На почеток се унаказив, ама ми пораснаа на местата каде што треба. Не ми треба цртање за да им се даде видливост, сами по себе се доволно густи.

А, многу ме нервираат оние танкине ко конец, во вид на лак (голем). Драматични и нападни се премногу. Или оние 99,9% молив, до уши нацртани (во школо секој ден по 10 такви гледам).

natemila likes this.
  8. bella.s

bella.s Популарен член

Kolku odprilika ne treba da gi sreduvam doma za da potporasnat,sakam da go smenam oblikot,da posetam kozmeticar,nesum gi cackala dve nedeli sigurno, ama mislam malku e neli?

9. SWagger274

SWagger274 Истакнат член

Дефинитивно подебели :)
    Сама си ги чупам :)

blueberry93 likes this.
  10. girl__20

girl__20 Популарен член

Се разбира подебели и сама ги чупам :D

blueberry93 likes this.
  11. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Сама ги обликувам веѓите но сега ги направив потенки и не ми се допаѓаат ама ич.Дали со маслиново масло можам да го забрзам растот? Јас трепките ги пораснав со маслиново итоа имаше резултати по 1 недела, кај веѓиве ќе биде истиот ефект?

12. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Би требало. Рицинусово или маслиново масло за веѓи, супер се и двете. :)

srhsejbsk likes this.
  13. crazylady

crazylady Форумски идол

Мене многу ми се тенки а ги растам еве скоро еден месец.
    Сега сакам да се чупам ама се двоумам каде, ај препорачајте ми некој што убаво ги обликува веѓите во Прилеп?

14. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Леле со постов ме врати на моите почетови со чупањето веѓи.Бев некаде 7 и решив дека треба да се исчупам и мајка ми ми кажа немој да си се чепкала сама, на козметичар ќе одиме и ќе ти ги среди.А јас инат , си мислев голема филозофија е влакна да искубеш! Без знаење на мајка ми, прв пат фатив чупалица во рака и... и... и... што да ви кажам:DEдни тенки никакви, неправилна форма, па и напред едната си ја искубав по грешка па сега викам да се еднакви и другата ќе ја искубам(facepalm)

Значи не можам да опишам колку беа лоши, ми требаше повеќе од година дена да пораснат скроз напред, на слики не ми се познаваа од што по едно влакно во ред имав оставено.И ова не беше крај на моето патешествие.После откако ги пуштив кога отидов да се чупам , кога ми ги истенчија, а јас толку ги пуштав.И добри година две изгубив верба во козметичарки и сама си ги потсредував ептен по малку, додека другарка ми не ме однесе она кај што се чупа.Таму не можев да верувам , жената буквално направи чудо од моите никакви ретки веѓи.Значи со недели се гледав и не можев да верувам дека тоа се моите веѓи.Од кога се чупам таму и си ги подистакнувам, ги пополнувам.

Друго што сакам да кажам е дека мислам дека моливче е најлоша варијанта за пополнување на веѓите.Толку вештачки , толку ми е некако непогодно за маневрирање, за да направиш природно да изгледа.Според мене со некоја сенка земјени тонови, со оние сетови што исто имаат структира на сенка или кој може да си дозволи препорачувам на Anastasia Beverly Hills.Има повеќе добри варијанти, мене најмногу ми се допаѓа нивниот бестселер dipbrow pomade, а исто што сум гледала видеа имаат и не моливчиња него пенкалца многу тенки со кои можеш да исцртуваш (имитираш) влакненца на местата каде што немаш.

Папилон еден совет, не се чепкај веќе сама , пушти ги и оди професионалец да те среди, моите од што многу пати беа упропастени , сега не ми растат на некои места ;( Послушај паталец :D:D

Papillon.Papi and blueberry93 like this.
  15. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Јас уште ги растам (сега во должина). Едната ми е подолга од другата и многу асиметрично изгледа... Но, ја префрлам косата на лева страна и долгата веѓа ми е прикриена (and no one knows...). :devil: Сега само од долната страна влакната ги кубам (тие што се вишок).

Слични се како на сликава (само малце погусти).

Tinushka and LaraSolare like this.
  16. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Хаха ме насмеа со начинот што си го нашла да прикриеш :)))))) Јас сепак би ти препорачала да се стрпиш некое време и после да отидеш кај проверен професионалец, стварно има разлика :D

Papillon.Papi likes this.
  17. mimi****

mimi**** Истакнат член

Devojki kazete mi so sto da gi mackam vegite da mi porasnat pobrzo,momentalno mi se potenki,a sakam da mi bidat podebeli i pogusti.Momentalno gi mackam so maslinovo maslo,ama nema nekoj efekt,na nekoi mesta ednostavno ne mi rastat vlaknenca.Pomagajte ocajno sakam da gi smenam

18. Dolores93

Dolores93 Истакнат член

Дечки ајде препорачајте ми некое место кај што обликуваат веѓи со восок ,ама некои добри

19. Dolores93

Dolores93 Истакнат член

Пробај со рицинусово масло

mimi**** likes this.
  20. KatarinaLehotska

KatarinaLehotska Активен член

За мене зависи од бојата на косата. Кога сум црнка или бринета ги носам подебели, сега како плавуша ги носам потенки и задолжително ставам пудра врз нив за да добијат на светлост.