1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тенки или подебели веѓи?

Дискусија во 'Лице' започната од suGarBaby, 5 февруари 2010.

?

Какви се вашите веѓи?

1. Потенки

411 глас(а)
    28,7%
  2. Подебели

1.021 глас(а)
    71,3%
  1. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Јас како машко да си кажам, сакам женски со потенки веѓи.
    Незнам зошто. Може и така сум роден. Да ги сакам тие со потенки веѓи.

На blackwave му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Sredni.

Koga sum vekje tuka, nikogash ne mi bile jasni onie zheni na koi kozmetichar im gi sreduva vegjite :?: Aman, polesno neshto ima li? Dve sekundi rabota doma, tolku e.

Последна измена: 6 април 2016
    На blackwave му/ѝ се допаѓа ова.
  3. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Можеби не се сметаат за доволни добри во кубење на сопствените, а и одењето на козметичар денес е дел од тоа чувство што го добиваш после третманот, дека си fabulous :D

На eloves, Rose96, blackwave и 3 други им се допаѓа ова.
  4. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Да, 2 секунди ако имаш природно оформени веѓи и кубиш само неколку зашетани влакненца.
    Ако имаш џбун за веѓи, да видам дали сама ќе го средиш.
    Или ако имаш танки и светли и распрчкани.

На naturally и Rose96 им се допаѓа ова.
  5. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Aoo, dobro neka ne bidat dve sekundi, neka bidat dve minuti. Eve 10 neka bidat. I ne deka site zheni koi odat na kozmetichar imaat tanki, svetli i rasprchkani vegji.

6. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.081
    Здраво драга рицинусовото помага многу (чуда не прави, ама ги згуснува доста). Треба да бидеш упорна и трпелива. Јас лично го нанесувам на трепките и веѓите секоја вечер пред спиење. Најдобро навечер затоа што преку ден ќе светиш :).
    Поздрав.
    п.с. пушти ги веѓите да растат и чупај ги сама само одоздола не одозгора онаму каде ептен доаѓаат до окото (кај што се шминкаме) ќе видиш дека полека ќе раснат. На оние места каде ќе имаш празно додека да пораснат пополнувај ги со моливче за веѓи.

На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Не е проблем дали се 2 секунди, 10 минути или пола сат. Не е прашање на време потрошено за кубење.
    Има девојки со веѓи без форма, па им треба помош околу средувањето. На тоа мислев.

На soffce и naturally им се допаѓа ова.
  8. мари че

мари че Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    89
    Јас природно имам тенки но густи веѓи. Тврдо влакно имам и тешко е за смирување. Одев долго време на козметичарка да ми ги депилира и чупа, ама секогаш ми ги правеше дупло по тенки од што ми се и изгледаа како црвчиња. Пред извесно време ја баталив козметичарката и земав да си ги чупам сама, бидејки сакав да ми се по дебели (сега по дебели се во тренд). А исто така финта за да ти станат по дебели веѓите ти е да измешаш рицинусово и кокосово масло и со стара четкичка за маскара да го нанесеш маслото, убаво чешлајќи низ веѓите (тоа можеш да го ставаш и на трепките за да ти пораснат поголеми). Местата каде што ми фалат влакна ги надополнувам со моливче за веѓи.
    Сега веѓите ми се такви какви што од секогаш сум сакала.:makeup::makeup::makeup:

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Discovery

Discovery Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    228
    Леле девојки прв пат ми се случува катастрофа на козметичар при средување веѓи. Не знам како успеа козметичарката, ама со восокот ми ја одра кожава :( Сега сум катастрофа имам огромни рани под веѓите се плашам дан ми останат како лузни. Со што да ги мачкам да ми се обнови кожава?

10. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.295
    Допаѓања:
    4.474
    кантарионово масло...јас секогаш успевам сама да си ја одерам кожава особено на долниов дел на очиве т.е. на капаков, последниот пат и тоа 2 дена пред свадба цела црвена бев..се мачкав со маслово и за два дена ми се смири за 4-5 немаше никаква трага..

11. trixy

trixy Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    883
    Јас имам средни накај дебелки веѓи, меѓутоа од едно инцидентно чупање прекинаа малку да ми растат влакненца на "опашката" на левата веѓа. Се оправаме по малку. :lol: Инаку многу сакам веѓи како na Cara и Kylie, со висок arch. :inlove:

12. buttercup5

buttercup5 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    1.240
    Моментално ги "пуштам" веѓите и малку ми се неуредни. Не сум фан на полноглавец или пак на екстремно густи веѓи туку сакам некоја златна средина. Генетски имам густи веѓи, порано ми се смееја а денес сите ме прашуваат како си ги средувам веѓите. До сега не сум била на козметичар и буквално секој ден се чупам, а секоја вечер ги мачкам веѓите и трепките со смеса од вазелин, рицинусово и арганово масло. Можам да потврдам дека има резултати :)

На tina-63 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    @buttercup5 ќе можеш ли да ми објаасниш оваа смеесаваа од вазелин, рицинус и арган за што е и колки на колку се става? Јас рицинус за трепки користев порано ама некако го заборавив.
    Иначе и ја за веѓи златна ссредина , тенки ме прават ко да сум нажалена :D, а дебели ми ги прават очиве ситни. Имам круто влакно и затоа ми се бесни веѓиве , ама најдов римел за веѓи во Еликсир , не знаев дека и тоа постои :)

14. buttercup5

buttercup5 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    1.240
    @Petra777 Кога го правев не мерев туку отприлика ќе ти кажам: една кафена лажичка вазелин и по половина кафена лажичка масло од рицинус и арган (двете масла заедно да прават една лажичка). Можеш и по потреба да си додадеш, да не биде многу густо и да не биде многу течно. Смесата се раздвојува и пред секое нанесување се меша за да биде хомогена. И пожелно е да се става баш пред спиење бидејќи ако ставиш многу од неа, ќе се растече и ќе ти смета на очите

На Petra777 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.816
    Безбојно е? И цена ако може? :)

16. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    @blackwave нa essence e ,значи и во ДМ го има, јас го земав околу 220ден така нешто. Има 2 нијанси ,темна и светла кафена.

17. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Ни многу дебели, ни тенки туку средни.

18. InWonderland

InWonderland Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    420
    Веѓа може многу да те промени. Јас ја имав буквално секоја форма на веѓа (facepalm) oh well, од дебели, прави, свиткани, па после како ирина шејк нешто ми беа, па едно линијче еднаш ги направив,па еднаш ми идеше бричот да им го опнам, ама ај си викам не го барај ѓаволот со сила. Но едно сфатив, дека дебелите веѓи како веѓи се многу популарни и имаат прекрасен изглед, ама ако нештото не те личи џабе е се! Затоа си имам тенки нагоре ми се, нешто како Џоли и си ги сакам како такви пошто ме личат, без разлика дали се во мода или чил аут оф дат :makeup:

19. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.444
    Јас би рекла нормални веѓи, инаку другите две опции се екстреми. Не сум склона кон тенчење на веѓите туку се трудам само да ги дефинирам т.е оформам, да ги отстранав вишокот влакна од горната и долната страна.

20. Ицолгудбејбе

Ицолгудбејбе Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    1.145
    Zavisi od formata na liceto .Navistina grozno deluva koga ke vidam devojka so sitno lice,a vegjite epten debeli :o ili pak obratno . Jas preferiram "sredna" debelina .Nemam ubavi vegji za da mi gi pravat podebeli .I da ne se lazeme !! Se poznava koi vegji se crtani a koi prirodni :)

На jasna83 и EdnaDevojka21 им се допаѓа ова.