1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тенки или подебели веѓи?

Дискусија во 'Лице' започната од suGarBaby, 5 февруари 2010.

?

Какви се вашите веѓи?

1. Потенки

411 глас(а)
    28,7%
  2. Подебели

1.021 глас(а)
    71,3%
  1. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Студио Амели, Бит пазар.

На ванилала му/ѝ се допаѓа ова.
  2. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.644
    Допаѓања:
    6.473
    Многу сакам подебели, потемни и полни веѓи, ама на друг да гледам :D зошто јас имам мало лице и не би ми стоеле. Природно, имам средни веѓи, ама откако отидов на козметичар многу ми ги истенчи, таман им даде убава форма, отидов кај една друга, таа ми ги упропасти ептен и од тогаш скоро и да не одам на козметичар, еве неколку месеци ги пуштам, малку ми се пораснати па ќе одам сега само да ми дадат форма.

3. ванилала

ванилала Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.234
    Има фб страна? :)

4. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Да, пиши Амели студиоо.

На ванилала му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ванилала

ванилала Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.234
    Ти благодарам :hug:

На xxAngelxx му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    31.200
    Јас сакам средни, ниту дебели ниту тенки. Важно да имаат облик кој одговара на лицето и да бидат уредно средени, исчупани, пополнети и фиксирани.

На teteks му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.911
    Допаѓања:
    81.182
    Го видовте ли новиот "тренд" на обликување на веѓите?
    Брановидни веѓи. :D
    Јас само едно ќе кажам - никогаш. :drunk:
    Screenshot_2017-09-08-23-05-44-1.png

На piglet1, kala21, YoungandBeautiful и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    5.193
    Мене ми е доволно тажно што овие исцртани веѓи се сметаат за ,,нормални'', а не па уште бранови :x

На YoungandBeautiful, koritsaki, Mishela и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.911
    Допаѓања:
    81.182
    Мене ми личат баш на пијавици. Овие "нормалните" беа имитација на пијавици, сега имаме ептен репрезент и за тоа.

Не знам што се случи со нормалното обликување на веѓи претходниве неколку години. Избегнувам да посетам козметичар баш поради таа причина - имам многу светли веѓи и не памтам кога сум имала успешно средување веѓи без да ми упатат коментар "ее ништо што не може да се среди со малку моливче".
    Па гелови, сенки, фиксатори за веѓи, диплајнер...јадното моливче очигледно одамна заминало во историјата како "демоде".

На Dream-Girl, mirandaa, kala21 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.508
    Допаѓања:
    105.999
    Навистина се претера со модава за веѓи, на што личи она погоре :^) , јас сум против следење на мода туку на кој што му прилега убаво на лицето. И да тие сенки , гелови , маскари за пополнување веѓи , лепенки и што ли уште не , се гледа од километар дека се е неприродно - ма златно моливче , колку и да испробуваме нови работи се на него на крај се враќаме :lol:

На mirandaa, Matotheja и kala21 им се допаѓа ова.
  11. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.354
    Нормално исчупани веѓи. Ниту тенки, ниту дебели. Ми се лоши кога ќе видам веѓарки, па уште исцртани со молив...

12. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    Средна големина но целосно полни. Ретко кога ги пополнувам, а и кога го правам тоа гледам само некои мали празнини да ги затемнам и толку. Мразам молив преку цела веѓа, а особено на самиот почеток кога се исцртани преголеми, многу вештачко.

На Selest му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.759
    Допаѓања:
    2.064
    Имав природно густи и feathery што велат сега популарно веѓи но притисокот на општеството во раното тинејџерство на некои си 14 години ме натера да ги искубам зошто тогаш беше жив срам да шеташ со природно густи веѓи и така јас млада и неискусна земав да ги кубам сама што доведе до катастрофален исход.
    Потоа кога сфатив колку ужасно изгледаат решив да почнам да идам на козметичар и така неколку години со ред си идев кај "професионалец". Имав убава форма како за тогашната мода (слаби како знакот на nike :rofl:) ама тоа што нон стоп идев на кубење направи сега да не ми растат влакна на одредени места.
    Фала му на бога нешто ме освести и еден ден прекинав да одам на козметичар и ги оставив веѓите, не ги гибав воопшто реков не се замарам повеќе со нив нека тераат. Од тогаш има поминато добри 5-6 години и сега буквално веѓите ми се како препородени. Ми се врати природниот изглед и густина само напред неколку празни места кои морам да ги пополнувам со моливче или сенка.
    Никогаш нема да си простам што ги слушав другите али јас ајде да не ми се смеат, арно ама другарка ми шеташе цело тинејџерство со жбун веѓи - и се смееа ама затоа сега и се преубави..
    Ако би имала ќерка нема да знае пинцета како изгледа, има да бега од неа како од ѓавол :!::devil:

14. LittleGirl626

LittleGirl626 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    267
    Би сакала да прашам нешто во врска со формата на веѓите.
    Кога прв пат си ги исчупав, ги упропастив, и потоа со тек на време одев на козметичар ги обликував ..
    Но секогаш едната веѓа ми беше повисока од другата.. Но тогаш не се замарав..
    Пробав сама да си ги средам но секогаш ги упропастував.. Пред една недела отидов на козметичар и реков дека формата не ми е иста на двете веѓи и да ми ги среде да ми бидат исти.. Козметичарката ми ги среди и ми рече да почекам во некои делови да ми пораснат и пак да отидам..
    Е сега формата ми е иста, барем така изгледа.. НО сеуште левата веѓа ми е повисока од левата, левата ми е поспуштена.. Земав да барам слики од кога сум била мала кога не сум се чупала воопшто и тогаш забележавв дека исто така едната ми е повисока..
    Сега ме интересира дали некако може да се среди тоа, и веѓите да бидат во иста висина, бидејќи не ми изгледа на себе убаво..

На Ana.brojka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.582
    Допаѓања:
    40.011
    Секој треба да се држи до она што е природно. Убаво исчупани, можеби и убаво исполнети ако има желба особата (со соодветна боја и во соодветна количина) Не сакам кога некој има мала фаца и крем банани место веѓи.

16. fitgirl

fitgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2015
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    5
    Да ми предложите некое добро студио за кубење на веѓи во Скопје

17. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.381
    Допаѓања:
    42.024
    Не можам да се одлучам дали малку да ги отенчам вегите некако како да не ми многу личат волку дебели на лицето, што мислите?

18. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.108
    Допаѓања:
    40.311
    Никако тенчење :)

На ivi1987, crazylady, Someonespecial и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Ne, predobri ti se :)

На ivi1987, crazylady, YoungandBeautiful и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Ау никако, толку прекрасни веѓи да ги тенчиш. Имам впечаток дека си крупна девојка, имаш големи усни, истакнати јаболкници, високо чело, сето тоа е пропорционално, тенки веѓи би биле една огромна утка. :)

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.