Па за месец дена.. Имаше денови кога не им ставав ич бев повеќе излезена , некои денови по неколку пати ама отприкика за месец дена ми беа бајаги згуснати и пораснати.
Не знаев каде да пишам па еве тука.. Со која техника се постигнува ова? Brow lifting или нешто друго? И кај прават во мк?
Феминки денес правев microblading.. ...излегоа добри но можеше мн подобро , сега сум ко со фломастер цртана ко љиља Козметичарката ми рече да помине 2/3 недели и ке си падне вишокот на боја и да се мијам само со бекутан сапун и да се мачкам со вазелин (ама поинаков не од обичнион ,ми даде гратис таа) сакам да ги прашам тие што правеле microblading како ги негувале понатаму веѓите?
Јас правев два пати и не сум воопшто задоволна. Бојата избледува одкако ќе се излупат и на места се гледаат како празни дупки.
Имам природно дебели и густи веѓи, а и формата не е лоша. Само неколку влакненца се вишок, со нив се справувам лесно, а формата на веѓите не ја менувам. И баш ми е мило што е така, зашто не морам да се замарам со цртање и обликување.
Девојки каде можам да најдам кна за веѓи во Мк?? Henna brows? Ако знае некоја ве молам пишете ми, итно ми е. Тенкс
Иако многу малку ми се познава и не се воопшто вештачки, по една ма година можам да кажам дека microblading е најголемата грешка која ја имам направено во животот.
Бидејќи првите 10 дена се хорор Темни се, дебели и се лупат. Потребно е да се погоди бојата ама како и да е кога ќе почне да бледее се познава тетовираното. Јас моите ги цртам со молив бидејќи исчезна линијата која беше исцртана. Плус се исцртува некогаш над веѓата и не е природно Јас имам влакна па не се познава пополнетото толку Сликите од салони се супер ама да не се лажеме не е толку природно во живо Од мене големо не за нешто што го направив и се каам А на лице е и ќе си стои
Слично на лифтинг, многу поприродно изгледа и ќе се изненадите колку всушност имате 'веѓи'. Јас денес втор пат ги правев и сум презадоволна, мене ми траеше добри месец дена првиот пат, ги правев кај Васе, еве доколку сакате да разгледате https://instagram.com/vd_brow_lash?igshid=1hpuwipnvrvjk
И јас топло ги препорачувам! Имам отидено само еднаш, ептен ми беше мерак да ми ги средат веѓите и баш брзо терминче ми најдоа. Brow lamination + боење на веѓите ме чинеше 1900 ден. Не сум сигурна но мислам дека тогаш беше со попуст. Прељубезни се, однесување со клиенти на професионално ниво. Комуникативни, фини, професионалци во својата работа. Јас се шокирав колкави веѓи имам уствари. Мислам дека супер ќе изгледаа и без боење. Моите траеа еден месец. Многу се лесни за одржување потоа, само со четкичка (spoolie?) нагоре чешлање додека се мокри т.е после миење на лице. Јас така правев зошто полесно е да ги стилизираш додека е влажно влакното. Е сега, баталив и не отидов по втор пат зошто ми се виде скапичко секој месец да давам по толку пари за веѓите, но доколку можете да си дозволите топло ви ги препорачувам бидејќи навистина вреди.
Истото имам да го кажам за односот, префини се, ти објаснуваат како оди дел по дел, ти дава совети за како да си ги издржуваш итн. Сега плус им е апдејтната техниката и да, сеуште им трае попустот. Мене лично многу ми смени од кога ги направив (првиот пат во фебруари, ми траеше до средина на март), ми заштедуваше многу време при шминкање и цело време трошење пари по гелови за веѓи што врска си немаа искрено. Повеќе се лепат и остануваат со сапун или лак за коса ама и тоа одзема време дур средиш како што сакаш. Long story short, кој си поштуе густа флафи веѓа и не му се губи многу време при шминкање можете да пробате, нема никакви лоши ефекти или лупење и сл.