1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тенки или подебели веѓи?

Дискусија во 'Лице' започната од suGarBaby, 5 февруари 2010.

?

Какви се вашите веѓи?

1. Потенки

411 глас(а)
    28,7%
  2. Подебели

1.021 глас(а)
    71,3%
  1. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.213
    Допаѓања:
    56.857
    Колку потенки веѓи - толку постара изгледаш.
    Најдобро е да се следи природната форма на веѓите и само да се обликуваат, не претерано да се тенчат (секако, и предебели не изгледаат добро).

2. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Готово, средено! :rock: сега ми се барем асално средени и имаат убава форма, и дефинитивно се исплатеше чекањето. Инаку се средни по дебелина.
    Девојки тие што имате неубава форма, пуштајте ги веѓите 6 - 8 недели па после на козметичар.

Дејзи инаку сликата горе е ... :tmi: :D

3. Wild-GirL

Wild-GirL Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.258
    Воопшто не ми се допаѓаат многу тенки веѓи, нити пак многу дебели ... и затоа е најубаво златна средина, еве нешто како овие веѓи:

На piksooki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. RedRose97

RedRose97 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    159
    Природни само со мали измени ако има некое влакно што расте надвор од веѓата. Тоа е најдобар тип. :)

5. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Не во секој случај драга :D
    Има девојки со дебели, машки веѓи. Тие треба и повеќе влакненца да искубат! :emo:
    Јас имам природно подебели веѓи, кои сама ги правам и отидов на козметичар кошто ми рече дека треба 3 пати по ред да ги пуштам моите веѓи за конечно добра форма да ми даде. Ама никако да се решам за тоа. Неможам огромниве веѓи да ги пуштам, не дека се до толку огромни сега со редовно чупање ама неможам да се замислам со несредени веѓи на месец два! :$

6. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.615
    Допаѓања:
    8.470
    Моите се средна дебелина,понекогаш ги средувам сама дома,но почесто одам на козметичар.Ептен ми ги погодува,за само 50 денари.Моите се скрос исти како овие на сликата погоре.Еве вакви:

На Marence.D му/ѝ се допаѓа ова.
  7. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Во зависност од обликот на лицето с еобликуваат и веѓите. На некое лице стојат поубаво подебели, на некое потенки веѓи. Имам испоробано и со теннки и со дебели, и поубаво ми стојат подебели, како што кажа некој погоре, со природниот облик, само средени

8. Odiseja

Odiseja Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    32
    [​IMG]остри , највеќе си се бендисувам со такви
    на почеток густи и постепено губат дебелина

9. femina.sk

femina.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2010
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    144
    Си ги сакам моите веѓи сама ги средувам секогаш,скрос исти ми се како на Миранда Кер..

10. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Слични се на овие, само што сега скоро крајната линија ја направив да е пократка, нешто ми светна така во главата...
    Лелеееееее па исти сме со ММ, таква ми е косата, веѓите,устата само што ја немам бемката :rofl: :rofl: :rofl: :D сори за офф топик малку

11. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    секако дека зависи од обликот на лицето.јас имав дебели веѓи и си ги направив ептен тенки пред некоја година оти тогаш беа тенки во мода и сега ми се катастрофа не ми се ептен тенки ама си ги сакам старите :@ а нема шанса да ги вратам ќе треба цела година да не се чупам :^) а на козметичар отидов еднаш ми зедоа 150 ден во сандра мислам на зелено пазарче што е и ми ги направија катастрофа едната дури не ми ја ни исчупаа ко шо треба ми оставија влакненца :lol: и сега се снаогам како знам и умеам :)

12. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Секогаш сама се чупам. На козметичар одам само пред некој настан, кога работата ја препуштам на сигурни раце. :lol:
    ИНаку веѓите ми се со средна дебелина, малку заоблени и после лакот се стеснуваат во шпиц. Слични на сликава погоре, ама сепак не баш такви.
    Сакам природен изглед на веѓи , па затоа не ги цртам. Тенките веѓи не само што ми делуваат одбивно, туку воопшто не прилегаат на мојот карактер и лице. Но сепак, точно е тоа дека се до обликот на лицето.

13. CupCake

CupCake Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    165
    Обожавам девојки со средени веѓи.
    Моите се со средна големина.Воопшто не ми се допаѓаат тенки,а уште помалку и цртани.
    Претежно сама се чупам..Секогаш кога ќе видам вишок влакненце си го фаќам со чупалица,не сакам да ги запуштам :)

14. Marence.D

Marence.D Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2010
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    16
    Порано имав потенки, но мајка ми ме искара, и ми рече да ги направам подебели, хехех :) Сега сваќам дека сега се поубави отколку што ми биле :D а и сега се подебели во мода ;)

15. nedzma

nedzma Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    192
    Се чупам сама еднаш неделно, веѓите не ми се ниту дебели ниту тенки значи златна средина :) Нешто слично вака [​IMG]

16. red

red Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    130
    веѓите ми ги средуваат на кометичар, одам еднаш неделно оти брзо ми растат, иначе сакам и имам потенки веѓи позз :)

17. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Веѓите ми се средни (ниту дебели ниту тенки) имам ситно и овално лице па поради тоа ги чупам во права линија скоро исти како овие

Прикачени фајлови:

• eyebrows.jpg
      eyebrows.jpg
      Големина на фајлот:
      15,6 KB
      Прегледи:
      150
  18. Whatsername

Whatsername Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    344
    Имам веѓи со средна дебелина, накај потенки одат. Поубави ми се подебели веѓи и убаво средени одколку тенки што не се ни познаваат, само како линија се. Уште па тенки такви цели со дупки неправилно исчупани или потпораснати па несредени... :puke:

Ретко седнувам да се чупам бидејќи веѓите ми се природни, само ако ми излезе некое потемно влакненце што ретко се случува. Благодарна сум што имам природно убави веѓи, па не морам многу внимание да им посветувам. :D

19. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    И ја сум со средни веѓи и не планирам нит да ги тенчам нит да ги здебелувам,си ги сакам вакви,а дебели веѓи уффф мрзам,и премногу тенки исто на ништо не ми личат,а да не зборам за тие што скроз ги чупаат или бричат,којзнае што им прават,па после ги цртаат,аууу страшно нешто... :^)

20. O.l.i.v.a

O.l.i.v.a Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    122
    Кај си ги средуваш веѓите, во кое студио? Сум била повеќе пати ни еднаш не ми се погодиле, или ги тенчат многу ако сум забораила да потенцирам дека сакам подебели,изкастрени, или пак ја погаѓаат формата ама се некако недочупани, А секогаш се различни! Среќа што ми растат експресно па ништо не ми можат, и да ги издепилирам за месец ќе се појават :D :tmi:

Иначе вторава опција ми се свиѓа, подебели се бољи, ама на кого како му прилега..