Колку потенки веѓи - толку постара изгледаш. Најдобро е да се следи природната форма на веѓите и само да се обликуваат, не претерано да се тенчат (секако, и предебели не изгледаат добро).
Готово, средено! сега ми се барем асално средени и имаат убава форма, и дефинитивно се исплатеше чекањето. Инаку се средни по дебелина. Девојки тие што имате неубава форма, пуштајте ги веѓите 6 - 8 недели па после на козметичар. Дејзи инаку сликата горе е ...
Воопшто не ми се допаѓаат многу тенки веѓи, нити пак многу дебели ... и затоа е најубаво златна средина, еве нешто како овие веѓи:
Не во секој случај драга Има девојки со дебели, машки веѓи. Тие треба и повеќе влакненца да искубат! Јас имам природно подебели веѓи, кои сама ги правам и отидов на козметичар кошто ми рече дека треба 3 пати по ред да ги пуштам моите веѓи за конечно добра форма да ми даде. Ама никако да се решам за тоа. Неможам огромниве веѓи да ги пуштам, не дека се до толку огромни сега со редовно чупање ама неможам да се замислам со несредени веѓи на месец два!
Моите се средна дебелина,понекогаш ги средувам сама дома,но почесто одам на козметичар.Ептен ми ги погодува,за само 50 денари.Моите се скрос исти како овие на сликата погоре.Еве вакви:
Во зависност од обликот на лицето с еобликуваат и веѓите. На некое лице стојат поубаво подебели, на некое потенки веѓи. Имам испоробано и со теннки и со дебели, и поубаво ми стојат подебели, како што кажа некој погоре, со природниот облик, само средени
Слични се на овие, само што сега скоро крајната линија ја направив да е пократка, нешто ми светна така во главата... Лелеееееее па исти сме со ММ, таква ми е косата, веѓите,устата само што ја немам бемката сори за офф топик малку
секако дека зависи од обликот на лицето.јас имав дебели веѓи и си ги направив ептен тенки пред некоја година оти тогаш беа тенки во мода и сега ми се катастрофа не ми се ептен тенки ама си ги сакам старите а нема шанса да ги вратам ќе треба цела година да не се чупам а на козметичар отидов еднаш ми зедоа 150 ден во сандра мислам на зелено пазарче што е и ми ги направија катастрофа едната дури не ми ја ни исчупаа ко шо треба ми оставија влакненца и сега се снаогам како знам и умеам
Секогаш сама се чупам. На козметичар одам само пред некој настан, кога работата ја препуштам на сигурни раце. ИНаку веѓите ми се со средна дебелина, малку заоблени и после лакот се стеснуваат во шпиц. Слични на сликава погоре, ама сепак не баш такви. Сакам природен изглед на веѓи , па затоа не ги цртам. Тенките веѓи не само што ми делуваат одбивно, туку воопшто не прилегаат на мојот карактер и лице. Но сепак, точно е тоа дека се до обликот на лицето.
Обожавам девојки со средени веѓи. Моите се со средна големина.Воопшто не ми се допаѓаат тенки,а уште помалку и цртани. Претежно сама се чупам..Секогаш кога ќе видам вишок влакненце си го фаќам со чупалица,не сакам да ги запуштам
Порано имав потенки, но мајка ми ме искара, и ми рече да ги направам подебели, хехех Сега сваќам дека сега се поубави отколку што ми биле а и сега се подебели во мода
Се чупам сама еднаш неделно, веѓите не ми се ниту дебели ниту тенки значи златна средина Нешто слично вака
веѓите ми ги средуваат на кометичар, одам еднаш неделно оти брзо ми растат, иначе сакам и имам потенки веѓи позз
Веѓите ми се средни (ниту дебели ниту тенки) имам ситно и овално лице па поради тоа ги чупам во права линија скоро исти како овие
Имам веѓи со средна дебелина, накај потенки одат. Поубави ми се подебели веѓи и убаво средени одколку тенки што не се ни познаваат, само како линија се. Уште па тенки такви цели со дупки неправилно исчупани или потпораснати па несредени... Ретко седнувам да се чупам бидејќи веѓите ми се природни, само ако ми излезе некое потемно влакненце што ретко се случува. Благодарна сум што имам природно убави веѓи, па не морам многу внимание да им посветувам.
И ја сум со средни веѓи и не планирам нит да ги тенчам нит да ги здебелувам,си ги сакам вакви,а дебели веѓи уффф мрзам,и премногу тенки исто на ништо не ми личат,а да не зборам за тие што скроз ги чупаат или бричат,којзнае што им прават,па после ги цртаат,аууу страшно нешто...
Кај си ги средуваш веѓите, во кое студио? Сум била повеќе пати ни еднаш не ми се погодиле, или ги тенчат многу ако сум забораила да потенцирам дека сакам подебели,изкастрени, или пак ја погаѓаат формата ама се некако недочупани, А секогаш се различни! Среќа што ми растат експресно па ништо не ми можат, и да ги издепилирам за месец ќе се појават Иначе вторава опција ми се свиѓа, подебели се бољи, ама на кого како му прилега..